Jesenné doplnky v elegantnom štýle

Trendy na tohtoročnú jeseň sú odhalené. Toto obdobie je charakteristické pochmúrnymi dňami, ktoré na nás vplývajú natoľko, že sa veľakrát necítime vo svojej koži. Zahaľujeme sa čoraz viac do tmavých odtieňov, čo tiež nie každej z nás prospieva. Jeseň je

pridal Monika Sládková 2.11.2011 o 23:00


Trendy na tohtoročnú jeseň sú odhalené. Toto obdobie je charakteristické pochmúrnymi dňami, ktoré na nás vplývajú natoľko, že sa veľakrát necítime vo svojej koži. Zahaľujeme sa čoraz viac do tmavých odtieňov, čo tiež nie každej z nás prospieva. Jeseň je teda ideálnym obdobím na výrazné a praktické doplnky, ktoré spestria nielen váš šatník, ale oživia aj váš výraz a navyše vášmu looku dodajú istú dávku tajomnosti. V pokračovaní článku nájdete zopár z nich. Neváhajte sa inšpirovať.

titul3 Jesenné doplnky v elegantnom štýle

Doplnky predstavujú detail, na ktorý sa zameriavajú nielen muži, ale aj ženy.

Trendy kožušinka

Kožušinky v prírodných neutrálnych odtieňoch sú hitom takmer každej zimnej sezóny. Sú hebké, vysoko hrejivé a ak ich viete nosiť, majú v sebe istú dávku luxusu. Aby ste nevyvolali dojem najstaršieho remesla, či gýču, odporúčam nekombinovať kožušinu s bižutériou, alebo akýmikoľvek výraznými prvkami. Dôležitým je typ a spracovanie kožušiny. Ak sa stránite veľkej ploche kožušiny (masívnym kožušinovým kabátom), zvoľte jednoduchý kožušinový šál okolo krku. Veľmi pekne pôsobí aj v kombinácii s krátkou koženou bundou. Ideálne s čiernou farbou, kedy vás zvýrazní v akomkoľvek nepriaznivom počasí. Umelé kožušiny sú oproti pravej kožušine výrazne lacnejšie, vyžadujú menej starostlivosti a berú tiež ohľad na zvieratá. Na kožušinky (i keď vo farebných odtieňoch) sa tento rok zamerala aj značka Gucci.

51 Jesenné doplnky v elegantnom štýle

Sexy kožušinky túto sezónu predstavil aj nováčik na módnej scéne — Kanye West.

61 Jesenné doplnky v elegantnom štýle

Decentné kožušinky aktuálne nájdete v ponuke na známom ASOS.com.

Rukavice ako symbol elegancie

Rukavice predstavujú neodmysliteľnú súčasť už jesenného, ako aj tradične zimného šatníka. Vyrábajú sa z rôznych materiálov — k tým elegantnejším patrí koža, semiš či koženka. Je nesmierne dôležité, aby takéto rukavice presne „sadli“ na ruku. Úzke rukavice, ktoré pekne a s presnosťou obtiahnu vaše prsty, dokážu byť veľmi pôsobivé. Zaujímavým detailom môže byť  vykrojená časť pri zápästí, ktorá vytvára zaujímavý tvar. Klasickými, konzervatívnymi rukavicami čiernej farby nič nepokazíte. Pre náročnejších stoja za pozornosť rukavice „tón v tóne“, ktoré spočívajú v kombinácii materiálov. Zaujímavým riešením je matný semiš a lesklý lak.

11 Jesenné doplnky v elegantnom štýle

Famózna Kate Moss počas prehliadky značky Louis Vuitton, jeseň/zima 2011.

31 Jesenné doplnky v elegantnom štýle

Rukavice ako praktický, elegantný a veľmi účinný doplnok.

41 Jesenné doplnky v elegantnom štýle

Jednoduché rukavice značky H&M.

„Zimné“ kabelky a klobúky

Obľúbenými doplnkami, do ktorých sa oplatí investovať sú jednoznačne kabelky. Je na vás, aký typ, materiál, či farbu si zvolíte. Prvoradé je, aby dámska kabelka bola kvalitná, pretože len vtedy pozdvihne váš celkový look o stupienok vyššie. Nikde nie je písané, že ich musíte vlastniť niekoľko násobkov, no rozlišovať medzi kabelkami na jarno-letné obdobie a naopak jesenno-zimné obdobie určite odporúčam.

Iste ste postrehli, že túto sezónu sú v kurze elegantné dámske klobúky. Kým v minulosti boli považované za klasiku a samozrejmosť, v dnešnej dobe sú určené predovšetkým odvážnejším povahám. Vedieť nosiť takýto klasický klobúk a nepôsobiť prehnane alebo konzervatívne si vyžaduje skutočný cit pre kombinovanie a teda zmysel pre štýl.

71 Jesenné doplnky v elegantnom štýle

Kabelky z krokodílej kože možno považovať za nadčasovú klasiku.

21 Jesenné doplnky v elegantnom štýle

Väčšinou si všímame účes, tvár, oblečenie, no pri pohľade smerom dolu by sme nemali zabúdať na kvalitné topánky.

81 Jesenné doplnky v elegantnom štýle

Jednoduché čierne topánky s vkusným detailom dokážu takisto upútať pozornosť.

A čo vy — aké typy doplnkov najradšej nosíte a aký materiál je vám najpríjemnejší?



Zaradené pod: Trendy a štýl




Meno:
ODOSLAŤ
:)
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
network
Stajl.sk 2024 / [email protected]