Versace pre H&M: Obrázky celej kolekcie, cenník a náš názor na to, čo si zaobstarať

Včera som mala príležitosť zúčastniť sa v pražskom showroome prezentácie novej kolekcie Versace pre H&M. Dizajnérske spolupráce vytvorené v spolupráci s globálnou značkou, akou je H&M, sú jednoznačne prospešné pre obe strany — rovnako pre z

pridal Hana Jariabková 10.11.2011 o 20:00


Včera som mala príležitosť zúčastniť sa v pražskom showroome prezentácie novej kolekcie Versace pre H&M. Dizajnérske spolupráce vytvorené v spolupráci s globálnou značkou, akou je H&M, sú jednoznačne prospešné pre obe strany — rovnako pre zákazníka, i pre módnu značku.

versace hm 00 600x424 Versace pre H&M: Obrázky celej kolekcie, cenník a náš názor na to, čo si zaobstarať

Donatella Versace, ktorá kolekciu vytvorila, si podľa môjho názoru svoju úlohu splnila naozaj obstojne. Dizajn je pekný a nápaditý — samozrejme, každému podľa vkusu, no keďže materiály na kolekciu dodáva H&M, v niektorých prípadoch ide o predražené kúsky kvalitou rovnajúce sa švédskemu obchodnému reťazcu, ku ktorým platíte prirážku pre Versace… Zo všetkého sa však dá vybrať a v tomto článku sa dočítate, čo neobísť a čo možno áno.

Kolekcia bude dostupná už 17. novembra 2011 (štvrtok) od 8:00 v predajni H&M v nákupnom centre Aupark. Predaj bude prebiehať “náramkovým systémom” — zákazníci v rade vytvoria skupiny označené farebnými náramkami a postupne budú vpúšťaní do nákupnej zóny. Na nákup vrátane skúšania majú 15 minút.

Keďže sú podmienky nákupu mierne obmedzujúce, odporúčam si kúpu predbežne premyslieť, prísť do predajne skôr, a potom už len dúfať, že si stihnete uchmatnúť to, po čom túžite. V pokračovaní článku nájdete popis k šatám a doplnkom, ktoré mi prešli cez ruku (alebo mi ostali v pamäti) a kompletný cenník. Do komentárov nezabudnite napísať, ako sa vám tohtoročná spolupráca páči a čo by ste si vybrali!

Modré flitrové šaty so zipsom vyzerajú krajšie ako na fotkách. Zadný diel má celoplošne zelenú potlač paliem (rovnaké ako zelené pánske nohavice). Prekvapením boli pre mňa strapcové šaty, ktoré ma na fotkách veľmi nezaujali, no v skutočnosti mi prišli rozkošné (tie ružové sa skladajú z dvoch dielov). Strieborné a zlaté metalické šaty (na vešiakoch bez opaskov, takže predpokladám, že nie sú súčasťou) boli skôr priemer, ale na párty zaujmú. Sklamaním boli červené šaty, ktorých materiál mi neprišiel príliš uspokojivý.

versace hm 22 600x639 Versace pre H&M: Obrázky celej kolekcie, cenník a náš názor na to, čo si zaobstarať

Ružové šaty s výzdobou sú podľa mňa jednými z najkrajších z celej kolekcie. Ani tie ma na lookbooku veľmi nezaujali, no v skutočnosti pôsobili dobre a nápadito. Žlté ma osobne neoslovili farbou, zato čierne kožené sú naozaj pekným kúskom. Kvalita kože (pravá, nie umelá) v kolekcii je na dotyk pomerne mäkká a jemná, ale kvalitu “pravého” Versace (rozumej high-endovej značky) nečakajte. Šaty na ramienka s drobnými striebornými kamienkami majú zaujímavé riasené riešenie prednej časti, no celkovo ma nezaujali. Ocenia ich skôr tie z vás, ktoré hľadajú niečo menej nápadité.

Dvojica čiernych šiat so zlatými gombíkmi majú jednoduchý strih, ktorý sa určite bude páčiť väčšine žien. Práve gombíky im dávajú šmrnc, no lesklé ramienka a pútka pôsobia trochu plastovo. Druhá dvojica šiat — čierne a fialové — ma trochu sklamali neforemným vrškom, a to najmä v prípade čiernych šiat. Možno, keď sa vyplní reálnou postavou, bude to lepšie, preto určite odporúčam vyskúšať. Hodváb mi ani v tomto prípade neprišiel celkom “stopercentný”.
versace hm 21 600x639 Versace pre H&M: Obrázky celej kolekcie, cenník a náš názor na to, čo si zaobstarať

Ružové nohavice s palmami sú asi môj najobľúbenejší kúsok z kolekcie. V lete by som  ich určite poriadne vynosila. Vy, ktoré máte rady legíny a vzory, sa dozaista potešíte aj zvyšnej dvojici.

versace hm 20 Versace pre H&M: Obrázky celej kolekcie, cenník a náš názor na to, čo si zaobstarať

Krátky kožúšok má veľmi pekný strih. Spredu aj zozadu je “zviazaný” opaskom, ktorý je v zadnej časti zdobený zlatými gombíkmi. Kožušina z boku a zozadu je pomerne kvalitná a jemná. Žiaľ, predok tvorí iný typ umelej kožušinky a tá ma nechala mierne v rozpakoch. Škoda, že nie je rovnaká ako vzadu — tá vyzerala omnoho lepšie.

Čierny korzet s farebnou potlačou je tiež jednou z vecí, ktoré stoja za to. Strih je veľmi pekný a osobne sa mi páči aj jeho farebnosť. Materiál je zrejme polyester, mierne lesklý. Krátka riflová bundička s rovnakým vzorom je pekný návrat do začiatku 90. rokov. Goliere majú zvýraznený zlatý roh podobne ako košele pánskej kolekcie.

Kožená bunda a hodvábna sukňa s kamienkami a meandrovým vzorom sú ťažiskovými prvkami kolekcie. Bunde by som aj ja povedala áno. Čo sa týka jednoduchého topu s kamienkami, platí to isté, čo pri podobných šatách — nenápadné síce sú, ale celkový dojem je nie až taký pozoruhodný, skôr mierne nevýrazný až lacný.

versace hm 19 600x434 Versace pre H&M: Obrázky celej kolekcie, cenník a náš názor na to, čo si zaobstarať

Priznám sa, že dámske topánky som v showroome akosi nezaregistrovala, ale pánske vyzerali skutočne dobre. Dúfam, že sa im vyrovnajú aj dámske, pretože sandálky majú veľmi pekný strih. Čo sa týka šatiek, s tými niet čo pokaziť.

versace hm 18 600x688 Versace pre H&M: Obrázky celej kolekcie, cenník a náš názor na to, čo si zaobstarať

Šperky sú čisto záležitosť vkusu. Kvalita mi príde primeraná cene. Určite by som skúsila zlatý náramok alebo náhrdelník.

versace hm 17 600x598 Versace pre H&M: Obrázky celej kolekcie, cenník a náš názor na to, čo si zaobstarať

O opaskových náhrdelníkoch a náramkoch platí to isté. Sú to poriadne “pútače” a všimne si ich každý. Na oživenie nudného outfitu ako stvorené.

versace hm 16 Versace pre H&M: Obrázky celej kolekcie, cenník a náš názor na to, čo si zaobstarať

Kožené opasky sú jednoznačne využiteľnou časťou kolekcie. Otázkou je, ako sa u nás uchytia pri cene 80 euro.

versace hm 15 600x581 Versace pre H&M: Obrázky celej kolekcie, cenník a náš názor na to, čo si zaobstarať

 

Kabelky ma celkom milo prekvapili, najviac asi čierna s drobnými príveskami (drobný fialový vejárik je pekný detail) a malým vnútorným vreckom na zips a mobil. Čierna a ružová s cvokmi môžu na obrázkoch pôsobiť ako veľké, ale v skutočnosti sú to maličké “košíčky”. Zapínanie všetkých kabeliek je krížom na magnet, kabelka tak ostáva mierne otvorená resp. s “dierou” uprostred.

versace hm 14 600x503 Versace pre H&M: Obrázky celej kolekcie, cenník a náš názor na to, čo si zaobstarať

 

Kolekcia dvoch vankúšov a posteľná prikrývka sú len pre skutočných fanúšikov značky alebo japonizmu.

versace hm 13 600x354 Versace pre H&M: Obrázky celej kolekcie, cenník a náš názor na to, čo si zaobstarať

 

Pánska kolekcia, ktorá má viac klasických strihov ako dámska, zaujímavo dotvorí šatník každého odvážneho muža. Snažila som sa zistiť, aké materiály boli použité, no lístočky s informáciou o materiáloch v showroome chýbali… predpokladám, že ide o zmes bavlny a polyesteru, no môžem sa mýliť.

versace hm 23 600x400 Versace pre H&M: Obrázky celej kolekcie, cenník a náš názor na to, čo si zaobstarať

versace hm 24 600x243 Versace pre H&M: Obrázky celej kolekcie, cenník a náš názor na to, čo si zaobstarať

 

Z celej pánskej kolekcie ma najviac zaujal čierno-biely sveter s dlhými rukávmi. Materiál bol príjemný na dotyk a v skutočnosti je mierne priehľadný. Ako jednotlivý kúsok mi príde nápaditý, no nie až príliš. Kamienkové tielko či top a kraťasy s meandrovým vzorom ma veľmi neupútali materiálmi. Už na pohľad vyzerajú dosť umelo.

versace hm 25 600x349 Versace pre H&M: Obrázky celej kolekcie, cenník a náš názor na to, čo si zaobstarať

 

Topánky s prackou vyzerajú dobre, ale klasické šnúrovačky sú priam parádne. Tento kúsok mi príde naozaj kvalitný. Zaujímavé je riešenie viazania topánok, kde chýba jazyk a topánka nie je rozstrihnutá v strede, ale na boku pri dierkach šnúrok.

versace hm 26 600x304 Versace pre H&M: Obrázky celej kolekcie, cenník a náš názor na to, čo si zaobstarať

 

Pánske doplnky sú opäť skôr otázkou vkusu. Najviac sa mi páči kožený náramok, ktorý by som si rada od pánov požičala.

versace hm 27 600x429 Versace pre H&M: Obrázky celej kolekcie, cenník a náš názor na to, čo si zaobstarať

versace hm 28 600x510 Versace pre H&M: Obrázky celej kolekcie, cenník a náš názor na to, čo si zaobstarať

Cenník si zväčšíte kliknutím na fotky.

Dámska kolekcia by sa u nás mala tento raz objaviť celá, z pánskej budú niektoré časti chýbať.

versace hm 01 600x360 Versace pre H&M: Obrázky celej kolekcie, cenník a náš názor na to, čo si zaobstarať

versace hm 02 600x360 Versace pre H&M: Obrázky celej kolekcie, cenník a náš názor na to, čo si zaobstarať

versace hm 03 600x360 Versace pre H&M: Obrázky celej kolekcie, cenník a náš názor na to, čo si zaobstarať

versace hm 04 600x360 Versace pre H&M: Obrázky celej kolekcie, cenník a náš názor na to, čo si zaobstarať

versace hm 05 600x360 Versace pre H&M: Obrázky celej kolekcie, cenník a náš názor na to, čo si zaobstarať

versace hm 06 600x360 Versace pre H&M: Obrázky celej kolekcie, cenník a náš názor na to, čo si zaobstarať

versace hm 07 600x360 Versace pre H&M: Obrázky celej kolekcie, cenník a náš názor na to, čo si zaobstarať

versace hm 08 600x360 Versace pre H&M: Obrázky celej kolekcie, cenník a náš názor na to, čo si zaobstarať

versace hm 09 600x360 Versace pre H&M: Obrázky celej kolekcie, cenník a náš názor na to, čo si zaobstarať

versace hm 10 600x360 Versace pre H&M: Obrázky celej kolekcie, cenník a náš názor na to, čo si zaobstarať

versace hm 11 600x360 Versace pre H&M: Obrázky celej kolekcie, cenník a náš názor na to, čo si zaobstarať

versace hm 12 600x176 Versace pre H&M: Obrázky celej kolekcie, cenník a náš názor na to, čo si zaobstarať

IMG 0446 Versace pre H&M: Obrázky celej kolekcie, cenník a náš názor na to, čo si zaobstarať

IMG 0448 Versace pre H&M: Obrázky celej kolekcie, cenník a náš názor na to, čo si zaobstarať

IMG 0454 Versace pre H&M: Obrázky celej kolekcie, cenník a náš názor na to, čo si zaobstarať

IMG 0455 Versace pre H&M: Obrázky celej kolekcie, cenník a náš názor na to, čo si zaobstarať

IMG 0465 Versace pre H&M: Obrázky celej kolekcie, cenník a náš názor na to, čo si zaobstarať

IMG 0469 Versace pre H&M: Obrázky celej kolekcie, cenník a náš názor na to, čo si zaobstarať

IMG 0471 Versace pre H&M: Obrázky celej kolekcie, cenník a náš názor na to, čo si zaobstarať

IMG 0491 Versace pre H&M: Obrázky celej kolekcie, cenník a náš názor na to, čo si zaobstarať

IMG 0494 Versace pre H&M: Obrázky celej kolekcie, cenník a náš názor na to, čo si zaobstarať

IMG 0497 Versace pre H&M: Obrázky celej kolekcie, cenník a náš názor na to, čo si zaobstarať

IMG 0502 Versace pre H&M: Obrázky celej kolekcie, cenník a náš názor na to, čo si zaobstarať

IMG 0505 Versace pre H&M: Obrázky celej kolekcie, cenník a náš názor na to, čo si zaobstarať

IMG 0506 Versace pre H&M: Obrázky celej kolekcie, cenník a náš názor na to, čo si zaobstarať

IMG 0530 Versace pre H&M: Obrázky celej kolekcie, cenník a náš názor na to, čo si zaobstarať

IMG 0536 Versace pre H&M: Obrázky celej kolekcie, cenník a náš názor na to, čo si zaobstarať

IMG 0539 Versace pre H&M: Obrázky celej kolekcie, cenník a náš názor na to, čo si zaobstarať

IMG 0541 Versace pre H&M: Obrázky celej kolekcie, cenník a náš názor na to, čo si zaobstarať

IMG 0554 Versace pre H&M: Obrázky celej kolekcie, cenník a náš názor na to, čo si zaobstarať

IMG 0559 Versace pre H&M: Obrázky celej kolekcie, cenník a náš názor na to, čo si zaobstarať

IMG 0632 Versace pre H&M: Obrázky celej kolekcie, cenník a náš názor na to, čo si zaobstarať

 

 



Zaradené pod: H&M, Tip na shop




Meno:
ODOSLAŤ
:)
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
network
Stajl.sk 2024 / [email protected]