Skica Leonarda Da Vinciho sa zmenila na kabelku

Kabelka, ktorá bola pred 500 rokmi len ideou, je dnes už skutočnosťou. Leonardo Da Vinci bol a je dodnes známy svojimi vynálezmi, ale i umeleckým nadaním. Jeho obrazy Mony Lisy, Madonny v skalách a Madonny s dieťaťom patria k jeho najznámejším, no zdá sa

pridal Hana Jariabková 24.1.2012 o 0:00


Kabelka, ktorá bola pred 500 rokmi len ideou, je dnes už skutočnosťou. Leonardo Da Vinci bol a je dodnes známy svojimi vynálezmi, ale i umeleckým nadaním. Jeho obrazy Mony Lisy, Madonny v skalách a Madonny s dieťaťom patria k jeho najznámejším, no zdá sa, že tento polyhistor mal k ženám bližšie, ako sa doteraz mohlo zdať.

prietosa wide Skica Leonarda Da Vinciho sa zmenila na kabelku

Medzi jeho náčrtkami a projektami sa našiel aj prototyp renesančnej kabelky, ktorý bol vytvorený okolo roku 1497. Našiel sa v knihe The Codex Atlanticus, 12-zväzkovej knihe s poznámkami, teorémami a kresbami Da Vinciho, v ktorej sa venoval aj zbraniam, botanike, matematickým problémom a lietacím zariadeniam. A medzi nimi aj módnemu dizajnu.

Jeho dielo sa 1. marca 2012 stane skutočnosťou pre 99 šťastných kupcov na svete. Kabelku s dizajnom od Leonarda Da Vinciho sa rozhodla vyrobiť značka Gherardini, ktorá jej dala názov “Pretiosa” (v preklade “vzácnosť”) pre jej jemné dekoratívne zdobenie. Vyšívanie na každej kabelke z teľacej kože je výsledkom ručnej práce, ktorú završuje mosadzná rúčka.

Cena zatiaľ nie je známa, ale je takmer jasné, že nízka nebude. A v prípade, že vás zatiaľ kabelka neočarila, pozrite si aj video z jej výroby v pokračovaní článku. Sľubujem vám, že to vás očarí určite.



Zaradené pod: O móde pri káve




Meno:
ODOSLAŤ
:)
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
network
Stajl.sk 2024 / [email protected]