Milan Fashion Week: Sezóna jeseň/zima 2012 v znamení vlády talianskeho štýlu

Určite nikomu z nadšencov ošiaľu menom týždne módy neunikol ten, ktorý sa odohral v mekke talianskeho štýlu — Miláne. Práve vám prinášame najnovšie trendy z  milánskych prehliadok, na ktorých najväčšiu parádu predviedli — ako inak — dom

pridal Michael 9.3.2012 o 0:00


Určite nikomu z nadšencov ošiaľu menom týždne módy neunikol ten, ktorý sa odohral v mekke talianskeho štýlu — Miláne. Práve vám prinášame najnovšie trendy z  milánskych prehliadok, na ktorých najväčšiu parádu predviedli — ako inak — domáce, teda talianske značky.

milan Milan Fashion Week: Sezóna jeseň/zima 2012 v znamení vlády talianskeho štýlu

Milan Fashion Week v podaní značiek Dsquared2, Emilio Pucci, Versace, Giorgio Armani a Dolce & Gabbana.

Dsquared2

Kolekcia dynamickej značky Dsquared2 na jeseň 2012 sa nedá označiť inak ako očarujúca. Plná farieb, rafinovaných kombinácií materiálov a štýlových doplnkov. Istej časti línie sa nedá uprieť inklinovanie k stále populárnemu color-blockingu, ktorý je zároveň ozvláštnený použitím vzorovanej kože. Pomyslenú druhú stranu mince tvoria elegantné outfity prevažne v čiernej, kde autori kládli hlavný dôraz na prepracovanosť strihov. Nechýbajú ani vzory, ale oproti niekoľkým uplynulým sezónam je vidieť, že pomaly ustupujú do úzadia. Svieža jesenná kolekcia pôsobí veľmi mlado a celkovo uvoľnene, no zachováva si štýl typický pre značku Dsquared2 a rozhodne sa zaraďuje k tomu najlepšiemu, čo sme na poslednom milánskom týždni módy mali možnosť vidieť.

d1 Milan Fashion Week: Sezóna jeseň/zima 2012 v znamení vlády talianskeho štýlu

Dsquared2, jeseň/zima 2012.

d2 Milan Fashion Week: Sezóna jeseň/zima 2012 v znamení vlády talianskeho štýlu

Emilio Pucci

Nová línia Emilio Pucci je z iného cesta. Charakterizujú ju predovšetkým “nesmrteľná” čierna a krémová s takmer telovým odtieňom, netradičné poňatie vzorov a opať raz rozmanitosť použitých materiálov. V malej miere sa objavili aj iné farby, no tie sú vidieť len skutočne okrajovo a hlavnú úlohu hrá klasicky strohá kombinácia jesenných farieb. Z materiálov najväčšiu pozornosť vzbudzuje v hojnej miere sa objavujúca koža, ktorá v kombinácii s temnou čiernou vytvára priam gotický motív niektorých outfitov. Stále obľúbenou témou návrhárov sú nórske vzory, tie nechýbali ani v tejto kolekcii. Kožušina je vďačným objektom predovšetkým v zime, no presakuje aj do jesenných línií — príkladom sú čiapky či goliere, využité pri oboch dominantných farbách. Jeseň v podaní značky Emilio Pucci bude síce farebne fádnejšia, no zato strihovo zaujímavá a určite sa jej nositeľka v dave nestratí.

p01 Milan Fashion Week: Sezóna jeseň/zima 2012 v znamení vlády talianskeho štýlu

Emilio Pucci, jeseň/zima 2012.

p02 Milan Fashion Week: Sezóna jeseň/zima 2012 v znamení vlády talianskeho štýlu

Versace

Typicky “donatellovské” prvky, motív kríža i vybíjané detaily — to všetko a ešte omnoho viac ukázala na svojej prehliadke luxusná talianska značka s logom medúzy. Donatella Versace sa pravdepodobne kvôli inšpirácii navštívila talianske gotické a renesančné chrámy — v kolekcii je dominujúcom prvkom motív gotického kríža. Za najzaujímavejšie považujem modely s potlačou písmen názvu značky, ktoré pôsobia mlado a najsilnejšie z nich cítiť imidž Versace. Historizmus nachádzame aj v ostatných outfitoch, predovšetkým na topoch a šatách s vybíjanými detailami a kožou. Versace na jeseň bude také ako vždy — neprehliadnuteľné, sebavedomé, luxusné a až neuveriteľne štýlové.

v1 Milan Fashion Week: Sezóna jeseň/zima 2012 v znamení vlády talianskeho štýlu

Versace, jeseň/zima 2012.

v2 Milan Fashion Week: Sezóna jeseň/zima 2012 v znamení vlády talianskeho štýlu

Giorgio Armani

Preslávený matador talianskej módy Giorgio Armani sa v Miláne rozhodne nenechal zahanbiť. Tentokrát stavil na kombináciu čiernej s jemnými pastelovými farbami. Ide o akúsi kombináciu spojiť svieži dojem z color-blockingu s farebnou umiernenosťou typickou pre jesennú sezónu, a výsledok tohto experimentu vyznieva viac ako dobre. S čím naopak Giorgio neexperimentoval, je elegancia modelov, ktorá nesie špecifický rukopis Armaniho značky. Poznávacím znakom sa stali klobúky asymetrického strihu či topánky s ostrou špičkou. Giorgio na jeseň, v porovnaní s predchádzajúcimi kolekciami značky, nebude veľkým prekvapením. Dynamicky elegantný, inovatívny a detailistický.

g1 Milan Fashion Week: Sezóna jeseň/zima 2012 v znamení vlády talianskeho štýlu

Giorgio Armani, jeseň/zima 2012.

g2 Milan Fashion Week: Sezóna jeseň/zima 2012 v znamení vlády talianskeho štýlu

g3 Milan Fashion Week: Sezóna jeseň/zima 2012 v znamení vlády talianskeho štýlu

Dolce&Gabbana

Ako sa hovorí, to najlepšie nakoniec. Pobláznená do histórie nebola tentokrát len Donatella, ale aj nerozlučná talianska dvojica návrhárov Domenico Dolce a Stefano Gabbana. V Miláne čakala na priaznivcov i novinárov skutočne pastva pre oči. Renesančné umenie, pretavené do odevov známej módnej značky. Zlatá a čierna, kvety, barokové motívy či dokonca netradičné strihy modelov, inšpirované históriou sa zhmotnili na telách krásnych modeliek. Každý outfit je maximálne prepracovaný do detailov, elegantný a zároveň istým spôsobom moderný. Nositeľnosť kolekcie nechajme bokom, dá sa  však povedať, že touto líniou módny svet objavil “talianskeho Diora”.

dg1 Milan Fashion Week: Sezóna jeseň/zima 2012 v znamení vlády talianskeho štýlu

Dolce & Gabbana, jeseň/zima 2012.

dg2 Milan Fashion Week: Sezóna jeseň/zima 2012 v znamení vlády talianskeho štýlu



Zaradené pod: Módne prehliadky




Meno:
ODOSLAŤ
:)
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
network
Stajl.sk 2024 / [email protected]