Miklosko Jewels by Spleen – jeseň v znamení luxusnej bižutérie

V priebehu leta panuje v slovenskej móde akési tradičné ticho. Niet sa čo čudovať, všetci buď oddychujú, alebo sa pripravujú na najhorúčkovitejšie obdobie roka – jeseň a začiatok novej sezóny. Výnimkou nie je ani známy návrhár Fero Mikloško, ktorý malú o

pridal Michael 26.8.2012 o 23:05


V priebehu leta panuje v slovenskej móde akési tradičné ticho. Niet sa čo čudovať, všetci buď oddychujú, alebo sa pripravujú na najhorúčkovitejšie obdobie roka – jeseň a začiatok novej sezóny. Výnimkou nie je ani známy návrhár Fero Mikloško, ktorý malú ochutnávku jesene servíruje už v týchto dňoch.

01 610x610 Miklosko Jewels by Spleen – jeseň v znamení luxusnej bižutérie

Kolekcia Miklosko Jewels by Spleen, jeseň 2012

Dôkazom toho, že Fero v letných mesiacoch rozhodne nezaháľal, je najnovšia kolekcia exkluzívnej bižutérie Miklosko Jewels by Spleen pre sezónu jeseň 2012. Tá dopĺňa jesennú časť kolekcie k 15. výročiu založenia jeho módnej značky Miklosko Fashion Design.

V kolekcii opäť načrel do šperkárskeho remesla hneď z viacerých uhlov – nájdeme v nej zlaté,  strieborné i rôzne iné farby, od náušníc až po veľké a bohato zdobené náhrdelníky. Prvkom zjednocujúcim kolekciu a zároveň zdôrazňujúcim jej exkluzivitu sú kryštáliky Swarovski, ktoré sú súčasťou každučkého šperku tejto línie.

Neprekvapí, že jej najvýraznejšou časťou sú kúsky, v ktorých sa zlaté sfarbenie spája s kamienkami, hrajúcimi všetkými farbami. Oslnivého dojmu chtivá zákazníčka tu nájde všetko, na čo sú zvyknuté pravé dámy, potrpiace si na krásne a drahé šperky – náušnice, brošňu, náramky i veľkolepý náhrdelník, ktorým majiteľka zaiste oslní celé široké okolie. Z estetického hľadiska je táto časť línie naozaj podarená, no pri nosení by dáma mala starostlivo zvážiť výber outfitu. Výsledok by totiž mohol vyzerať gýčovo.

Farebne preexponovanej a orientálne ladenej časti sekundujú ľadovo strieborné šperky. Pri nich si vzhľadom na farebnú jednotvárnosť skôr všimneme dizajn a vzor. Ten možno označiť rôznymi prívlastkami, no rozhodne nie prívlastkom jednoduchý. Ich tenký tvar a rafinované ornamenty navodzujú historický dojem, no nechýba v nich ani starostlivo zakódovaný odkaz autora, zdôrazňujúci ženskosť.

Ani ostatnú bižutériu autor neodflákol. Rozprávať by o tom mohlo prvotriedne spracovanie a dôraz na detail, ktoré z každého kúsku priam srší.

Zaujímavým a periodicky sa opakujúcim prvkom Mikloškových kolekcií sú brošne. Aj v jesennej kolekcii sa vyskytujú hneď v niekoľkých prevedeniach, ktorých spoločným menovateľom je forma v tvare kvetu ruže. Fakt, že brošňa je azda najzbytočnejším členom rodiny bižutérie či šperkov, vyvažuje autorova schopnosť premeniť zdanlivo nepotrebný doplnok na naozajstné malé umelecké dielo.

Doplnky hrajú v dnešnom dynamickom módnom svete dôležitú úlohu a najnovší výtvor, nesúci značku Miklosko Jewels by Spleen to len potvrdzuje. Šperky sa vydarili a my sa už nevieme dočkať, čo Fero predvedie na nadchádzajúcom ročníku azda najprestížnejšej módnej udalosti u nás, Bratislava Fashion Week.

03 610x610 Miklosko Jewels by Spleen – jeseň v znamení luxusnej bižutérie

05 610x609 Miklosko Jewels by Spleen – jeseň v znamení luxusnej bižutérie

06 610x610 Miklosko Jewels by Spleen – jeseň v znamení luxusnej bižutérie

07 610x610 Miklosko Jewels by Spleen – jeseň v znamení luxusnej bižutérie

09 610x610 Miklosko Jewels by Spleen – jeseň v znamení luxusnej bižutérie

11 610x609 Miklosko Jewels by Spleen – jeseň v znamení luxusnej bižutérie

17 610x610 Miklosko Jewels by Spleen – jeseň v znamení luxusnej bižutérie

18 610x610 Miklosko Jewels by Spleen – jeseň v znamení luxusnej bižutérie



Zaradené pod: Móda na Slovensku




Meno:
ODOSLAŤ
:)
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
network
Stajl.sk 2024 / [email protected]