Exkluzívne: London Fashion Week

#nyfw, #lfw, #mfw a čoskoro aj #pfw. To sú štyri najčastejšie používané hashtagy na Instagrame, Twitteri a Facebooku za posledné tri týždne. Inými slovami; New York, Londýn, Miláno a Paríž. Štyri veľkomestá a centrá módy, v ktorých sa dvakrát do roka str

pridal Vera Valek 24.9.2013 o 7:11


#nyfw, #lfw, #mfw a čoskoro aj #pfw. To sú štyri najčastejšie používané hashtagy na Instagrame, Twitteri a Facebooku za posledné tri týždne. Inými slovami; New York, Londýn, Miláno a Paríž. Štyri veľkomestá a centrá módy, v ktorých sa dvakrát do roka stretávajú fashionisti z celého sveta, aby sa kochali najnovšími kolekciami na nasledujúcu sezónu. Najlepšie modelky, najvychýrenejší dizajnéri, najpopulárnejší bloggeri zo všetkých svetových strán.  Jedným slovom: všetci sú NAJ. Nezaostávame ani my, a preto Vám prinášame exkluzívny prehľad z London Fashion Weekendu.

london fashion week logo Exkluzívne: London Fashion Week

Túto sezónu sa LFW, ako každý rok, konal v Somerset house v centre Londýna. V bohemiánskom sídle, ktoré je domovom  nielen British Fashion council a medzinárodných výstav, ale aj klziska počas zimného obdobia.

somerset house Exkluzívne: London Fashion Week

Po príchode na fashion show nás milá nastajlovaná koordinátorka usadila do druhej rady (wuehej!), takže skvelý výhľad na celú promenádu bol zaručený. Z výberu dvoch možností Catwalk Trend Catwalk Designer,  sme zvolili prvú. Štýlová jeseň v podaní ružovej, punkového Škótska, viktoriánskeho trendu, ale aj prvkov prírody; peria a kožušiny. To všetko bolo perfektnou témou na show.

prettyinpink Exkluzívne: London Fashion Week

577344 10201011942325336 461758958 n Exkluzívne: London Fashion Week

1374374 10201011943885375 1271703672 n Exkluzívne: London Fashion Week

Po skončení 20-minútovej prehliadky sme sa presunuli do showroom. Obdivujúc kúsky od Vivienne Westwood a kabeliek od Johna Galliana, sme dýchali atmosféru, ktorou žil celý Somerset House.

1238971 10201011447472965 1709924768 n 610x813 Exkluzívne: London Fashion Week

551180 10201011943085355 1733649497 n1 Exkluzívne: London Fashion Week

Viac než na to, čo sa dialo na móle, sme svoju pozornosť venovali tomu, čo prebiehalo v zákulisí a pred dverami módnej prehliadky. Streetstyle poznačený stále aktuálnymi neonovými farbami, jednoduchou bielou, punkom a značkami. Celiné, Gucci, Fendi ale aj značky ako  TOPSHOPZARA. Prečítajte si krátke rozhovory s bloggermi, profesionálmi a fanúšikmi módy a nechajte sa inšpirovať streetstylom z britskej metropoly.

DSCN23222 Exkluzívne: London Fashion Week

študentky fashion marketingu Grace a Josie

Čo je Vašou hlavnou inšpiráciou?

G: Určite módni návrhári. Mám rada trendy priamo z prehliadok, zatiaľ čo Josie je závislá na magazínoch. Vždy sa dopĺňame.

Kto je Váš obľúbený dizajnér?

J: Milujem tašky od Celiné. Sú veľké a veľmi praktické. Pamätám si, že pri mojej prvej kúpe mi kamarátka povedala: “Toto nie je tvoja posledná Celiné.” Mala pravdu, táto je moja tretia.

G: Mám rada klasiku. Louis Vuitton a Chanel.

DSCN2305 Exkluzívne: London Fashion Week

Misha a Elizabeth

Čo Vás najviac inšpiruje?

E: Moja dcéra. Chce študovať módu a vždy príde s niečím, na čo sa najskôr pozriem a poviem: “Zabudni, že v tomto pôjdeš von.” (Smiech). Nakoniec ma však vždy presvedčí, nikdy sa neoblieka príliš extravagantne, a nie je tak typickou teenagerkou v Anglicku.

M: Mám rada svetríky, často si ich sama štrikujem. Veľakrát pozerám módne prehliadky na internete, a potom ma módna škola odrádza, lebo si myslím, že tomu nerozumiem. Potom vidím, ako kúsky zo show nosia bloggeri a som naspäť v hre.

Kde najradšej nakupujete?

M: Milujem TOPSHOP. Mám od nich doslova celý šatník.

E: Keďže som dáma vo svojich rokoch, rada sa rozmaznávam. Nemyslím tým len Gucci (ukazujúc na šál) ale aj ZARU. V poslednom čase robia naozaj krásne a kvalitné kúsky.

neon splash 610x407 Exkluzívne: London Fashion Week

details1 Exkluzívne: London Fashion Week dfad Exkluzívne: London Fashion Week pink Exkluzívne: London Fashion Week pinkisch Exkluzívne: London Fashion Week

boys Exkluzívne: London Fashion Week

Stuart Tingini (fotograf) vpravo

petka a misschic Exkluzívne: London Fashion Week

Bloggerka Thais Lopez a módna fanúšička Petra

Kedy si sa rozhodla založiť blog?

T: Nie som módny profesionál a tvrdím o sebe, že móde nerozumiem. Blog som založila, lebo som potrebovala niečo robiť s inšpiráciou, ktorú Londýn ponúka.

Ako by si opísala svoj štýl? Čo si najradšej obliekaš?

P: Záleži od nálady. Mám rada biele členkové tenisky, ku ktorým si môžem obliecť takmer čokoľvek. V poslednej dobe fandím blúzkam každého typu a nohaviciam/šortkám so zvýšeným pásom.

presenters Exkluzívne: London Fashion Week

Bloggerky Natasha a Naomi (vľavo), študentky žurnalistiky Mia a Suzie (vpravo)

68853 668864323124052 184297346 n 610x405 Exkluzívne: London Fashion Week couples Exkluzívne: London Fashion Week laura Exkluzívne: London Fashion Week never tattoed man Exkluzívne: London Fashion Week

planaa Exkluzívne: London Fashion Week

white power Exkluzívne: London Fashion Week

wholeabout Exkluzívne: London Fashion Week

fashionistas Exkluzívne: London Fashion Week

Veríme komukoľvek, kto tvrdí, že móda je umenie s neobmedzenou kreativitou. Farebnosť alebo bezfarebnosť a muži s taškami? (chlapi už zmýšlajú prakticky aj v tomto smere). Áno, pri pohľade na niektoré dychvyrážajúce kombinácie sme často zaskočení. Ale koniec koncov, život je príliš krátky na to, aby sme sa neobliekali tak ako chceme. Tak prečo nenosiť čokoľvek s čímkoľvek, ak sa v tom cítime dobre (a nadriadení v práci nám to dovolia)?







Meno:
ODOSLAŤ
:)
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
network
Stajl.sk 2024 / [email protected]