História Pharrellovho klobúka

Buffalo klobúk, triediaci klobúk z Harryho Pottera, alebo Woodyho klobúk z Toy Story. Volajte ho ako chcete, no stále so o ňom ľudia bavia aj dlho po odovzdávaní cien Grammy. V najnovšom Pharrellovom videoklipe, Marilyn Monroe, môžeme tento klobúk znova

pridal Táňa Matúšová 29.4.2014 o 20:30


Buffalo klobúk, triediaci klobúk z Harryho Pottera, alebo Woodyho klobúk z Toy Story. Volajte ho ako chcete, no stále so o ňom ľudia bavia aj dlho po odovzdávaní cien Grammy. V najnovšom Pharrellovom videoklipe, Marilyn Monroe, môžeme tento klobúk znova vidieť vo všemožných farbách.

Pharrell Williams 610x224 História Pharrellovho klobúka

Tento kúsok je remakom klobúka Mountain hat, teraz známeho skôr ako Buffalo hat, od Vivienne Westwood z 80. rokov. Pharrell v interview hovorí, že keď v tom klobúku prišiel na Grammy, tak sa nesnažil vyvolať taký rozruch. “Jednoducho som mal na sebe klobúk. Niektorým ľudom sa páči, iní sa pýtajú čo to je. Na konci dňa som rád že viem, že som jednoducho vyjadril sám seba.”

Pharrell hat 7 610x378 História Pharrellovho klobúka

Buffalo klobúk sa prvý krát objavil v kolekcii Vivienne Westwood na jeseň/zimu 1982-83, zvanej Buffalo Girls (Nostalgia of Mud). Vivienne sa vyjadrila, že sa inšpirovala peruánskymi ženami, ktoré nosili klobúky, dlhé sukne a tancovali s deťmi previazanými na chrbte. Jednoducho to bol jeden z mnohých nadrozmerných klobúkov, ktoré Vivienne navrhla a objavovali sa aj v predchádzajúcich kolekciách.

buffalo vivienne 610x428 História Pharrellovho klobúka

Muzikant, návrhár a manažér Sex Pistols, Malcolm McLaren, ktorý v tej dobe pracoval s Vivienne, mal tento klobúk v rôznych videách a najmä v populárnom hip hopovom videoklipe k piesni Buffalo Gals z roku 1982. Pharrell tak do istej mieri dáva poctu hudobníkom z doby minulej.

Pharrell hat 3 610x606 História Pharrellovho klobúka

Pharrell si pôvodne klobúk kúpil vo Westwoodovej legendárnom obchode World’s End v Londýne za 95 libier. Prvý raz sme ho videli v júli 2009 na párty obchodu Bathing Ape v Londýne. V tej dobe bol ten chlapík v britskej vlajke a čiapkou ice cream o niečo zaujímavejší.

bape bathing ape london store opening 5 610x780 História Pharrellovho klobúka

20. januára 2014 Pharrell tweetol svoju fotku s klobúkom na hlave.

Pharrel hat 9 610x483 História Pharrellovho klobúka

O skutočný rozruch sa však postaral o týždeň neskôr na odovzdávaní cien Grammy, kedy šokoval Beyoncé a splodil neskutočné množstvo meme obrázkov a dokonca vlastný účet na Twitteri, ktorý sleduje viac ako 21 tisíc užívateľov.

Pharrell meme 610x457 História Pharrellovho klobúka

Williams tieto vtipy zobral veľmi dobre a sám nás pobavil, keď ukázal, čo sa nachádza pod tým klobúkom.

Pharrell Hat História Pharrellovho klobúka

Keď sme si mysleli, že nás nemôže ničím šokovať, tak sa objavil v šedom. Vtedy sme si začali klásť otázku, koľko ich vlastne má?

Pharrell Williams 12 610x544 História Pharrellovho klobúka

Nakoniec sa Pharrell rozhodol originálny klobúk z Grammy vydražiť na eBay, pričom celá suma z výťažku pôjde na jeho charitu From One Hand to AnOTHER, ktorá pomáha deťom učiť sa prostredníctvom nových technológií, medií a umenia. Aukcia začala na 200 dolároch a vyvrcholila na 44 100 amerických dolároch. Súdiac podľa nového videoklipu, Pharrell ich má v zásobe ešte dosť.

Pharrell Williams wore green version his famous hat 610x916 História Pharrellovho klobúka



Zaradené pod: Vivienne Westwood




Meno:
ODOSLAŤ
:)
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
network
Stajl.sk 2024 / [email protected]