Valentino jar/leto 2015

Kreatívni vecúdi Maria Grazia Chiuri a Pierpaolo Piccioli opäť prichádzajú s novou kolekciou, ktorú predviedli 30. septembra v Paríži. Ako je už samozrejmosťou, bola to prehliadka diel perfekcionizmu autorov. Čo sa týka inšpirácie, dôležité je spomenúť h

pridal Barbora Korimčáková 9.10.2014 o 18:42


collage 610x488 Valentino jar/leto 2015

Kreatívni vecúdi Maria Grazia Chiuri a Pierpaolo Piccioli opäť prichádzajú s novou kolekciou, ktorú predviedli 30. septembra v Paríži. Ako je už samozrejmosťou, bola to prehliadka diel perfekcionizmu autorov.

Čo sa týka inšpirácie, dôležité je spomenúť historický kontext, ktorý kolekciu výrazne ovplyvnil. Ide o retrospektívny pohľad do minulosti, konkrétne do 18. storočia. V tomto čase mladí buržoázni Európania podnikali výlety do Talianska resp. do Ríma za účelom poznávania talianskej kultúry a umenia. V kolekcii môžeme vidieť plátnené kabáty, šatové sukne a skutočne veľkolepo prepracované večerné šaty. Uchvátia taktiež čipky a hodvábne šatky. Vzory zobrazujú morské scenérie, napr. zlaté hviezdice a koraly.

Okrem toho, že modely sú ako vždy nápadité, nanajvýš originálne a dokonale kvalitne spracované je pozoruhodné aj to, že všetky pochádzajú z remeselnej výroby. A aby všetko bezchybne ladilo, k jednotlivým modelom boli vybraté aj príslušné doplnky ako vysoké gladiátorky či zlaté vlasové doplnky- mušle a hviezdice. Každý kúsok pri tom priamo zapadá do témy.

collage1 610x420 Valentino jar/leto 2015

collage2 610x384 Valentino jar/leto 2015

collage3 610x451 Valentino jar/leto 2015

 







Meno:
ODOSLAŤ
:)
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
network
Stajl.sk 2024 / [email protected]