Grafik a módny ilustrátor Ivan Kasaj nás navždy opustil

Zaujímavý človek, módny ilustrátor, grafik. To všetko bol Ivan Kasaj, ktorý tento svet predvčerom navždy opustil. Ivan bol nielen talentovaný, ale zároveň aj mimoriadne zaujímavý človek, ktorý módu nadovšetko miloval. Na strednej umeleckej škole vyštudov

pridal Lucy Lumtzerova 27.10.2015 o 17:35


kasaj web1 Grafik a módny ilustrátor Ivan Kasaj nás navždy opustil

Zaujímavý človek, módny ilustrátor, grafik. To všetko bol Ivan Kasaj, ktorý tento svet predvčerom navždy opustil.

Ivan bol nielen talentovaný, ale zároveň aj mimoriadne zaujímavý človek, ktorý módu nadovšetko miloval. Na strednej umeleckej škole vyštudoval odbor sochárstvo, ale vždy ho to viac ťahalo ku grafike a ilustrácii, ktorej sa venoval vo voľnom čase. Potom prešiel na digitálnu tvorbu a našiel si prvú prácu v grafickom štúdiu. Práca ho veľmi bavila a tak si dal prihlášku na vysokoškolský odbor Marketingová komunikácia, kde si nakoniec urobil dva doktoráty a kde aj vyučoval. Počas školy sa zamiloval do reklamy a pracoval pre menšie agentúry. Ilustráciu tak stále mal ako koníčka, ktorému musel obetovať svoj voľný čas. Hneď po skončení školy nastúpil do fullservisovej agentúry, kde jeho vášeň pre grafiku a ilustráciu bola len plusom k ideovej tvorbe.  Pracoval v agentúre Wiktor Leo Burnett a neskôr v MUW Saatchi&Saatchi, odkiaľ odišiel a v Trnave si so svojím spoločníkom Karolom Mruškovičom otvoril vlastnú agentúru, ktorá sa venuje dizajnu a ilustráciám s názvom Provocation Bureau.

117 1024x7051 610x419 Grafik a módny ilustrátor Ivan Kasaj nás navždy opustil

99 Grafik a módny ilustrátor Ivan Kasaj nás navždy opustil

Ako  ilustrátor má vo svojom portfóliu mnoho známych tvárí mužského fashion sveta, ako napríklad Luca Rubinacci či Lino Leluzzia a mnoho zahraničných značiek  Jeho portréty pánskej módy na svetových mužských ikonách odštartovali Ivanovu popularitu, a módne značky či svetoví bloggeri ho okamžite začali oslovovať k svetovým spoluprácam. Spomenieme napríklad  mladú holandská značku Cravatta Pelliano, pre ktorú pripravoval ilustrovanú prezentáciu ich produktov na Pitti Uomo vo Florencii.

ivan kasaj2 610x342 Grafik a módny ilustrátor Ivan Kasaj nás navždy opustil

ivan kasaj1 610x418 Grafik a módny ilustrátor Ivan Kasaj nás navždy opustil

ivan kasaj 4 610x343 Grafik a módny ilustrátor Ivan Kasaj nás navždy opustil

Ivan stál taktiež pri zrode slovenských kampaní, napríklad pre poisťovňu Union – Ružoví kukláči, a taktiež pracoval pre Orange Slovensko na kampani Raj Surferov. Za obe kampane získal viaceré ocenenia zo súťaže Zlatý klinec.
Ivan elegantnú módu nie len kreslil,ale ju aj sám nosil, a jeho outfity boli elegantné a dotiahnuté do každého detailu.

kasaj3web Grafik a módny ilustrátor Ivan Kasaj nás navždy opustil

kasaj Grafik a módny ilustrátor Ivan Kasaj nás navždy opustil

 Česť jeho pamiatke. R.I.P

Zdroj FOTO



Zaradené pod: Novinky




Meno:
ODOSLAŤ
:)
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
network
Stajl.sk 2024 / [email protected]