Ako sa starať o pokožku v lete?

Pokožka s bronzovým nádychom je krásna, vyžaduje však aj špeciálnu starostlivosť. Viac slnka, znamená viac rizika a tým pádom aj väčšiu pozornosť. Letné lúče môžu byť pre pokožku ozdravujúce, no len v prípade, ak nezanedbáme jej ochranu. Pokožku v tomto

pridal Michaela Stanislavová 13.6.2019 o 19:42


pokozka 3 610x405 Ako sa starať o pokožku v lete?

Pokožka s bronzovým nádychom je krásna, vyžaduje však aj špeciálnu starostlivosť. Viac slnka, znamená viac rizika a tým pádom aj väčšiu pozornosť.

Letné lúče môžu byť pre pokožku ozdravujúce, no len v prípade, ak nezanedbáme jej ochranu. Pokožku v tomto období vystavujeme slnku oveľa častejšie a vo väčšom rozsahu ako počas iných ročných období. Preto by sme ju mali chrániť a zvoliť tie správne produkty.

Pred samotným opaľovaním treba urobiť jednotlivé kroky, bez ktorých by sme na slnko nemali ani chodiť.

Používajte opaľovací krém alebo olejček s najvyšším ochranným faktorom.

UV žiarenie spôsobuje predčasné starnutie pokožky, vysušuje ju a dôsledkom môže byť začervenanie kože, ktorá páli a na dotyk je citlivá a bolestivá. Našťastie všetkému tomuto môžeme predísť správnou hydratáciou. Tá zabezpečí dlhodobé, rovnomerné opálenie, pretože zabráni olupovaniu vrchnej vrstvy pokožky, zamedzuje aj tvorbe nových vrások tým, že vyhladzuje vrchnú časť kože. Napraví tiež škody vzniknuté slnením a dokáže účinne spomaliť starnutie pokožky spôsobené UV žiarením.

pokozka 2 Ako sa starať o pokožku v lete?

Pokožke, ktorá bola pobozkaná slnkom, treba dopriať potrebnú hydratáciu, regeneráciu a upokojenie z prípadného podráždenia.

Veľký pozor treba dať pri sprchových géloch. V takomto prípade je lepšie vyberať tie, ktoré obsahujú olejové zložky, aby vám pokožku ešte viac nevysušili a tak spôsobili len nepríjemné zvliekanie z kože.

pokozka 5 610x406 Ako sa starať o pokožku v lete?

Po sprchovaní ošetrite pokožku telovým mliekom „po opaľovaní“, ktorý je špeciálne pripravený pre slnkom namáhanú pokožku, krásne ju upokojí i zvláčni .

Po vsiaknutí mlieka do pokožky je najlepšie zakončiť starostlivosť rôznymi olejmi. Výborný je napríklad mandľový, argánový, či kokosový olej. Obsahujú veľa prirodzeného vitamínu E a pomôžu jej dodať potrebnú elasticitu.

pokozka 1 610x343 Ako sa starať o pokožku v lete?

A posledná rada:

Tak, ako treba hydratovať pokožku, musíme hydratovať aj naše telo.

Na dodržanie vyváženého pitného režimu je potrebné piť v pravidelných intervaloch malé množstvá tekutiny a to aj vtedy, keď nemáme smäd.

Dbajte na ochranu kože, ide predsa o najväčší orgán ľudského tela.







Meno:
ODOSLAŤ
:)
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
network
Stajl.sk 2024 / [email protected]