Burberry a mikina so slučkou na krku.

Ako je už trendom, aj zlá reklama je predsa len reklama (outrageous marketing). Svoje o tom vie Dolce & Gabbana, Prada, Forever 21 a ďalšie značky. V poslednej dobe módne spoločnosti o sebe dávajú vedieť rôznymi spôsobmi. Bez škandálu by snáď módny p

pridal Michaela Stanislavová 26.2.2019 o 7:47


burberry 610x327 Burberry a mikina so slučkou na krku.

Ako je už trendom, aj zlá reklama je predsa len reklama (outrageous marketing). Svoje o tom vie Dolce & Gabbana, Prada, Forever 21 a ďalšie značky. V poslednej dobe módne spoločnosti o sebe dávajú vedieť rôznymi spôsobmi. Bez škandálu by snáď módny priemysel ani nebol. Nevadia im ani obvinenia z rasizmu, homofóbie či diskriminácie. Nezastrašia ani veľké pokuty, ktoré zaplatia namiesto marketingu.

Po novom rozruch spôsobila mikina značky Burberry.

Počas prehliadky na Fashion Weeku v Londýne odprezentovala modelka mikinu značky Burberry, ktorá obsahovala namiesto klasických šnúrok lano a slučku. Ľudí to hneď pobúrilo a videli za tým motív navádzania na samovraždu. Módna spoločnosť to najprv vôbec nebrala tak negatívne, pokiaľ na to neupozornila priamo jedna z modeliek, ktorá sa zúčastnila prehliadky.

Modelka Liz Kennedy vyfotila spomínanú mikinu v šatni módnej šou a napísala na sociálnu sieť príspevok o tom, aké je to nemorálne, vôbec to nie je módny doplnok a za žiadných okolností sa nemá zosmiešňovať predmet, ktorým si zobralo milióny ľudí život.

Mnoho ľudí zareagovalo tak, že si začali zo slučky robiť srandu, fotiť a pridávať fotky vysiaceho lana zo stropu. Iní Liz v názore úplne podporili a zdielali to medzi dalších ľudí.

Burberry nakoniec pod nátlakom zareagovalo stiahnutím mikiny z kolekcie aj predaja. V oficiálnom vyhlásení sa ospravedlnila a vyjadrila veľkú ľútosť nad tým, ako mikina vyzerá. Sľučku odôvodnilo, že celá priehliadka bola inšpirovaná námornickymi vzormi, kde sa používa. Odmieta akúkoľvek spojitosť samovrážd a uťahovania si z nej, či navádzanie.

Zara a jej nové logo. Originalita, alebo kopírovanie?

Prada obvinená z rasizmu! Vytvorila postavičky pripomínajúce opice!

Dolce & Gabbana označili za rasistov a sexistov!

Čo si o tom všetkom myslíte Vy? Zanechajte názor v komentári.

burberry2 610x609 Burberry a mikina so slučkou na krku.

burberry3 610x875 Burberry a mikina so slučkou na krku.







Meno:
ODOSLAŤ
:)
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
network
Stajl.sk 2024 / [email protected]