Dolce & Gabbana označili za rasistov a sexistov!

Ďalší veľký rozruch má na svedomí luxusná módna značka Dolce & Gabbana. Taliansku módnu značku s názvom Dolce & Gabbanna pozná snáď každý. Založili ju módni návrhári Domenico Dolce a Stefano Gabbana v roku 1985. Ich klienti patria medzi najlepšie

pridal Michaela Stanislavová 23.11.2018 o 13:11


DolceGabbana TheGreatShow ad 610x343 Dolce & Gabbana označili za rasistov a sexistov!

Ďalší veľký rozruch má na svedomí luxusná módna značka Dolce & Gabbana.

Taliansku módnu značku s názvom Dolce & Gabbanna pozná snáď každý. Založili ju módni návrhári Domenico Dolce a Stefano Gabbana v roku 1985.

Ich klienti patria medzi najlepšie obliekaných ľudí na svete, takzvané módne ikony.

Najznámejší sú manželia Beckhamovi, Madonna, či Kendall Jenner.

Tentokrát, ale svojou kampaňou urobili krok vedľa a čelia obvineniu z rasizmu a sexizmu.

Dolce & Gabbana v čínskom Šanghaji odštartovala kampaň pre veľkú módnu prehliadku, ale obdivu sa nedočkali.

Talianska značka zverejnila 40 sekundové reklamné spoty, kde sa modelka snaží jesť rôzne jedla paličkami. Pri tom jej mužský hlas v pozadí radí, ako to má zvládnuť, pričom to má dvojaký zmysel. Ľudí to okamžite pobúrilo a vyjadrili sa, že je to rasistické, pretože tvorcovia si zakladajú na stereotypoch čínskej kultúry.

Pozri video TU!

Click here to view the embedded video.

Videá vznikli ako promo ku The Great Show a mali vyjadriť poctu Číne. Stal sa ale pravý opak a obrátil sa proti ním celý národ. Najväčšie čínske spoločnosti elektronického obchodu stiahli z predaj ich tovar. Show nakoniec z dôvodu rasizmu a sexizmu museli zrušiť. Predtým ale mnohé čínske celebrity a modelingové agentúry, zrušili svoju účasť.

Talianski návrhári Domenico Dolce a Stefano Gabbana sa nakoniec v čínskom jazyku ospravedlnili.

Po nespočetných návštevách Číny sme sa ešte viac zamilovali do čínskej kultúry. Máme sa ale, samozrejme, aj naďalej čomu učiť. Musíme sa ospravedlniť za chyby, ktorých sme sa dopustili.“ povedal Dolce.

Nič podobné sa už nestane. Na tieto skúsenosti a na toto ponaučenie nikdy nezabudneme. Zároveň sa vynasnažíme, aby sme lepšie pochopili čínsku kultúru a budeme ju viac rešpektovať. A na záver vás z celého srdca prosíme o odpustenie.“ ospravedlňoval sa Gabbana, ktorému aj hneď po kampani “heckli” instagram (viď. nižšie).

DolceGabbana TheGreatShow hack 610x943 Dolce & Gabbana označili za rasistov a sexistov!







Meno:
ODOSLAŤ
:)
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
network
Stajl.sk 2024 / [email protected]