Michelle Obama vs. Vojvodkyňa z Cambridge

Svet módy sa možno v Kate Middleton mýli a Michelle Obama podceňuje. Nová štúdia postojov žien v USA a Veľkej Británii nielenže spochybňuje “Kate Middleton efekt”, ale aj prišla na to, že Vojvodkyňa z Cambridge má rovnaký vplyv ako reality st

pridal Táňa Matúšová 4.11.2014 o 23:01


michelle obama 2014 610x436 Michelle Obama vs. Vojvodkyňa z Cambridge

Svet módy sa možno v Kate Middleton mýli a Michelle Obama podceňuje. Nová štúdia postojov žien v USA a Veľkej Británii nielenže spochybňuje “Kate Middleton efekt”, ale aj prišla na to, že Vojvodkyňa z Cambridge má rovnaký vplyv ako reality star Nicole “Snooki” Polizzi, Kate Beckinsale a Paris Hilton.

kate middleton in jenny packham 610x479 Michelle Obama vs. Vojvodkyňa z Cambridge

Ženy to namiesto toho ťahá k osobnostiam, ktoré považujú za viac nezávislé, ako napríklad k prvej dáme Spojených štátov amerických. Podľa štúdie profesora marketingu na Univerzite Južnej Kalifornie, Jeetendra Sehdeva, má Michelle Obama 11 krát viac vplyvný štýl ako Kate. Ženy tiež uvideli Taylor Swift a Siennu Miller ako osobnosti vplývajúce na ich štýl.

Michelle Kate 610x365 Michelle Obama vs. Vojvodkyňa z Cambridge

Sehdev neverí teórii, že Middletonovej voľby v obliekaní pohýnajú do obchodov celé masy. Niektorí odhadujú “Kate effekt” na 1 miliardu libier ekonomickej aktivity. Na základe štúdie jej vplyvu by malo ísť iba o pätinu, čiže 200 miliónov libier. “Jej vplyv nie je až taký, akým ho robia a v očiach modernej ženy v USA aj Británii tak nie je tak vnímaná,” hovorí Sehdev. “Zaslúži si vôbec titul štýlovej ikony? Odpoveď je nie, pretože nespĺňa kritériá štýlovej ikony.”

Duchess Of Cambridge  Kate Middleton  Wears Alexander McQueen For Easter Sunday Church in Sydney 1 0 610x457 Michelle Obama vs. Vojvodkyňa z Cambridge

Každý môže mať svoju definíciu štýlovej ikony, no Sehdevov pohľad čerpá z jeho prieskumu medzi 3500 ženami v USA a 1500 v Británii a zahŕňa 5 kľúčových atribútov: Rozhodujúci zmysel pre štýl, pocit sebadôvery, určitá nadčasovosť, silná nezávislosť, dávka provokatívnosti. Middleton má tú určitú nadčasovosť podľa 68% opýtaných žien, ale zaostáva v ostatných oblastiach. Obama je napríklad považovaná za päťkrát viac odvážnu v jej zmysle pre módu ako Middleton a 75 percent opýtaných žien obdivovalo prvú dámu pre jej krajčírske riskovanie.

Michelle Obama 610x305 Michelle Obama vs. Vojvodkyňa z Cambridge

To neznamená, že Middleton je nepopulárna. Prieskum ukázal, že ženy ju považujú za veľmi sympatickú, no tiež veľmi opatrnú a menej nezávislú ako Obama a ostatné. 67 percent opýtaných žien si nemyslelo, že Middleton si vyberá svoje vlastné oblečenie. “Vyzerá to, že je trochu tak trochu obliekaná alebo oblečená pre národ,” povedal Sehdev, čím sumarizoval pocity opýtaných žien (samozrejme, že sa naozaj oblieka pre národ, pretože Middleton bude jedného dňa kráľovná Catherine). Povedal aj, že Middletonovej vzhľad prechádza z High Street na high-end, čo spôsobí, že jej štýl bude menej rezonovať medzi masami.

duchess cambridge 0 610x457 Michelle Obama vs. Vojvodkyňa z Cambridge

Jej svadba z roku 2011 bola globálnym podujatím, no aj počas jej veľkého dňa sa jej sestre Pippe podarilo ukradnúť pozornosť v jej obtiahnutých šatách. Sehdevova štúdia vznikla z výletu do Británie, kde Kate bola “doslova na každej jednej obálke časopisu na termináli na letisku. Začalo byť jasné, že to bolo veľmi úmyselné PR.”

middleton prince william 610x343 Michelle Obama vs. Vojvodkyňa z Cambridge

“Štýlové ikony dnes musia byť nesmierne sexi a majú mať veľký zmysel pre štýl a módu a vkus a individualitu, a tiež sa musia obliekať pre seba a nie pre iných,” povedal Sehdev. Podľa prieskumu to na Michelle Obama sedí. “V prvom rade sa zdá, že sa oblieka pre seba,” povedal Sehdev. “Videli sme ju oveľa viac riskovať. Zdá sa, že má oveľa väčší zmysel pre nezávislosť.”

collage2 610x610 Michelle Obama vs. Vojvodkyňa z Cambridge

Obama má tiež viac multikultúrny vplyv. Štúdia dokazuje, že má 13 krát väčší módny vplv na čierne, latino a ázijské ženy, než Middleton. V skratke je Obama kompletný módny balíček. “Michelle je oveľa staršia a napriek tomu tieto druhy vlastností viac rezonujú medzi dnešnými ženami,” povedal. “Už to viac nie je to o tom, byť perfektnou princeznou.”

kate middleton wedding dress 610x373 Michelle Obama vs. Vojvodkyňa z Cambridge

Súhlasíte, že Kate Middleton je preceňovaná? Alebo je pre vás väčšia ikona ako Michelle Obama?

michelle obama inauguracne saty jason wu 150x150 Michelle Obama vs. Vojvodkyňa z Cambridge michelle obama thakoon 150x150 Michelle Obama vs. Vojvodkyňa z Cambridge michelle obama rachel roy 150x150 Michelle Obama vs. Vojvodkyňa z Cambridge michelle obama lwren scott 150x150 Michelle Obama vs. Vojvodkyňa z Cambridge michelle obama kors furstenberg 150x150 Michelle Obama vs. Vojvodkyňa z Cambridge michelle obama j crew 150x150 Michelle Obama vs. Vojvodkyňa z Cambridge michelle obama jason wu 150x150 Michelle Obama vs. Vojvodkyňa z Cambridge michelle obama inauguration 04 150x150 Michelle Obama vs. Vojvodkyňa z Cambridge Kate Middleton National Portrait Gallery 150x150 Michelle Obama vs. Vojvodkyňa z Cambridge Kate Middleton Covers Her Baby Bump In Mulberry s Mint Tweed Coat For Scouting Parade 0 150x150 Michelle Obama vs. Vojvodkyňa z Cambridge Kate Middleton Wears Erdem Dress To Visit Willows Primary School In Manchester 150x150 Michelle Obama vs. Vojvodkyňa z Cambridge Kate Middleton Wears Monochrome Polka Dot Dress To Inauguration Of Warner Bros. Studios 150x150 Michelle Obama vs. Vojvodkyňa z Cambridge Kate middleton 37 150x150 Michelle Obama vs. Vojvodkyňa z Cambridge Kate Middleton 12 0 150x150 Michelle Obama vs. Vojvodkyňa z Cambridge Middleton Roksanda 150x150 Michelle Obama vs. Vojvodkyňa z Cambridge Kate Middleton DVF 150x150 Michelle Obama vs. Vojvodkyňa z Cambridge

zdroj: wwd.com







Meno:
ODOSLAŤ
:)
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
network
Stajl.sk 2024 / [email protected]