Kostýmy v Grace – Kňažnej z Monaka

Film Grace – Kňažná z Monaka sme zaradili medzi 6 filmov, ktoré musíte vidieť práve kvôli prepracovaným kostýmom. Zobrazuje manželstvo medzi Grace Kelly a Princom Rainierom III. ako chladný zväzok, v ktorom sa nešťastná Grace snažila zvládnuť situá

pridal Táňa Matúšová 14.6.2014 o 9:49


grace of monaco 2014 01 610x871 Kostýmy v Grace   Kňažnej z Monaka

Film Grace – Kňažná z Monaka sme zaradili medzi 6 filmov, ktoré musíte vidieť práve kvôli prepracovaným kostýmom. Zobrazuje manželstvo medzi Grace Kelly a Princom Rainierom III. ako chladný zväzok, v ktorom sa nešťastná Grace snažila zvládnuť situáciu, kedy si musí vyberať medzi manželom a jej hollywoodskou kariérou. Tento týždeň má snímka premiéru v našich kinách, a ak milujete inšpirujúce módne filmy, tak rozhodne by ste si ju nemali nechať ujsť.

gracenicole 610x403 Kostýmy v Grace   Kňažnej z Monaka

Kostýmová návrhárka Gigi Lepage vytvorila 44 lookov, ktoré pochádzajú zo šatníka Grace Kelly. Pracovala s množstvom Kellyovej najobľúbenejších návrhárov, aby dosiahla požadovaný vzhľad. V módnom dome Christian Dior reprodukovali dva dámske kostýmy, ktoré navrhol vtedajší kreatívny riaditeľ domu, Marc Bohan. Kolaborovala aj so Chanel, v Hermes pomohli so šatkami a kabelkami. Všetky rukavice boli exkluzívne ušité od Maison Fabre, a Swarovski zrealizoval krištáľovú róbu.

gracekelly 317x1000 Kostýmy v Grace   Kňažnej z Monaka

Podľa Gigi Lepage sa Kellyovej obľúbení návrhári striedali rok čo rok. V rokoch 1962 a 1963 to bol Dior. Potom Yves Saint Laurent a neskôr Chanel. Návrhárka hľadala inšpiráciu v historických fotkách Grace Kelly, keď sa rozhodovala, ktoré kúsky bude chcieť použiť. Na mnohých fotách ju videla v modrých šatách s opaskom a tak ich pre film vytvorila. Obľúbeným kúskom bola aj róba Lanvin z roku 1966, ktorú mala Grace na ceremónii po civilnej svadbe. Šaty so šerpou boli pre návrhárku povinnosť.

grace 610x464 Kostýmy v Grace   Kňažnej z Monaka

Lepage vďaka svojmu prieskumu objavila aj menej známe mená, ktoré pre Grace navrhovali. Napríklad Jeana Bartheta, ktorý stál za všetkými jej klobúkmi, našla prostredníctvom jeho syna. Ten jej poslal novinové ústrižky, kde je vidno všetky kolekcie, ktoré si objednala.

grace de monaco cannes 2014 6 610x343 Kostýmy v Grace   Kňažnej z Monaka

Nie všetkých 44 outfitov sa dostalo do finálnej verzie filmu, no stále môžeme vidieť množstvo ikonických lookov od jazdeckých nohavíc, cez pastelové ženské šaty, ktorými bola Grace známa, po dievčenské šaty s úzkym pásom a sofistikované kabáty.

grace1 copy 610x403 Kostýmy v Grace   Kňažnej z Monaka

Nebolo príliš ťažké Nicole Kidman premeniť na Grace Kelly vďaka jej prirodzenému pôvabu. Okrem šiat však boli mimoriadne dôležité aj šperky, ktoré boli neodmysliteľnou súčasťou Gracinho šatníka. Bola verným klientom Cartier a preto klenotníctvo súhlasilo s poskytnutím šperkov pre film. Niektoré pôvodné kúsky boli zapožičané, iné znovu vyrobené. Na natáčaní bolo tak veľa drahých šperkov, že Kidman museli kvôli nim sprevádzať dvaja bodyguardi.

Cartier jewelry Princess Grace Kelly tiara main 610x419 Kostýmy v Grace   Kňažnej z Monaka

Cartier vytvoril 10.47 karátový diamantový prsteň, ktorý jej dal Princ Rainier III. v roku 1956. Na svadbu dostala niekoľko darov od Cartier, ako napríklad tiaru s diamantmi a rubínmi a tiež diamantový náhrdelník. Cartier bol pre Grace Kelly tak dôležitým, že predajňa na Rue de la Paix v Paríži je súčasťou kľúčovej finálnej scény filmu, kedy vyhlási, že končí so svojou kariérou.

kellykidman 610x587 Kostýmy v Grace   Kňažnej z Monaka

V tomto filme je okrem Nicole Kidman hviezdny aj samotný šatník. Veď Grace Kelly milovala módu a žila vo svete kde jedny šaty nestačili.

grace2 copy 610x403 Kostýmy v Grace   Kňažnej z Monaka







Meno:
ODOSLAŤ
:)
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
network
Stajl.sk 2024 / [email protected]