Inšpirujúce módne filmy

Kým Yves Saint Laurent prichádza do našich kín, poďme sa pozrieť na niekoľko iných módnych filmov, ktoré možno inšpirujú váš šatník. Annie Hall Väčšina z dnes už kultových viazaniek, pánskych klobúkov, viest a vrecovitých nohavíc, ktoré sme videli v Anni

pridal Táňa Matúšová 28.3.2014 o 8:58


Kým Yves Saint Laurent prichádza do našich kín, poďme sa pozrieť na niekoľko iných módnych filmov, ktoré možno inšpirujú váš šatník.

Annie Hall

annie hall 610x319 Inšpirujúce módne filmy

Väčšina z dnes už kultových viazaniek, pánskych klobúkov, viest a vrecovitých nohavíc, ktoré sme videli v Annie Hall, vlastne pochádzali zo šatníka Diane Keaton. Takto začala generácia žien, ktoré si požičiavali šaty od chlapcov.

Absolvent

TheGraduate1 zpsaa568cdf Inšpirujúce módne filmy

Kontrast medzi leopardími vzormi Anne Bancroft a školáckym oblečením Dustina Hoffmana, vytvoril kultový módny mix dvoch generácií. Film z roku 1967 sa nachádza v zóne medzi hipisáckmi 60. rokmi a kultivovanými 70. rokmi.

Talentovaný pán Ripley

mrripley 610x377 Inšpirujúce módne filmy

V tomto filme je ťažké rozhodnúť sa, či sú krajší herci, alebo ich oblečenie. V prostredí dokonalej Talianskej riviéry sa vyníma Gwyneth Paltrow s blúzkami zaviazanými v páse a vzdušnými midi sukňami, spolu s Cate Blanchett a jej elegantnými baretkami a opaskami.

Love Story

blog love story 610x346 Inšpirujúce módne filmy

Ali MacGraw and Ryan O’Neill reprezentujú ikonický štýl 70. rokov. Film bol natočený počas jesene a zimy a tak nám ukazuje chic outfity do chladného počasia. Napríklad robustné pletené šály a čiapky, univerzitné svetre a menčestrové nohavice.

Prázdniny v Ríme

Roman Holiday collage 610x611 Inšpirujúce módne filmy

Je snáď nejaký film s Audrey Hepburn, ktorý nie je štýlovým majstrovským dielom? Je to príbeh chránenej princezny, ktorá vykĺzne zo svojej zlatej klietky a pustí sa do búrlivej milostnej aféry s americkým novinárom. V Prázdninách v Ríme Hepburn balansuje medzi plesovými róbami a klasickým chic šatníkom riviéry. S krátkym zostrihom žiari v plných sukniach, košeliach s krátkym rukávom a šatkách.

Smrť panien

virgin suicides prom 610x343 Inšpirujúce módne filmy

Filmy Sofie Coppoly sú vždy štýlové záležitosti, čo platí aj o jej prvom celovečernom filme, Smrť panien. Odohráva sa v malom americkom meste v 70. rokoch a príbeh sa točí okolo piatich krásnych a záhadných sestrách Lisbonových, vrátane Kirsten Dunst, ako vábia miestnych chlapcov. Ich šaty sú zložené zo vzdušných vrstiev a vyblednutých kvetinových vzorov.

Thelma a Louise

1465 040406 610x407 Inšpirujúce módne filmy

Hlavné hrdinky sa nám v tomto road tripe ukazujú v denime s vysokým pásom. Geena Davis a Susan Sarandon majú vo filme vyblednuté jeansy a pánske vesty ako uniformy k ich kabrioletu. Spolu s kovbojskými čižmami, okuliarmi a pokrývkami hlavy, toto nebezpečné duo v púšti zničilo všetko chic.

Single Man

A Single Man 341 610x253 Inšpirujúce módne filmy

Vďaka tomu, že tento film natočil Tom Ford, bolo od začiatku jasné, že kostýmové oddelenie nebude zanedbané. Od skvelo ušitých oblekov Colina Firtha, muža na pokraji samovraždy, cez Nicholasa Houlta, ako študenta v mohérovom svetri, po každého jedného komparzistu. Single Man je orgia úžasnej módy, no vrcholom je Charlie, ktorú dokonale hrá nádherná Julianne Moore, čo dokáže vyzerať naprosto báječne aj počas neustálej tragédie.

Usmievavá tvár

funnyface 610x294 Inšpirujúce módne filmy

Keď si odmyslíme prehnané hranie hercov a absurdný dej, je to vizuálne veľdielo, ktoré naďalej inšpiruje módne fotenia a šatníky fashionistiek. Kostýmovým dizajnérom bol Hubert de Givenchy, filmovým architektom Richard Avedon, legenda módnej fotografie, a hlavnú úlohu hrá Audrey Hepburn. Je to príbeh o dievčati z kníhkupectva, ktoré objaví módny fotograf, aby z nej urobil parížsku supermodelku. Vďaka Usmievavej tvári budete chcieť tancovať po Paríži v čiernych mokasínach a kabátoch a snívať o couture róbach.

Flashdance

Flashdance image flashdance 36308016 1200 677 610x344 Inšpirujúce módne filmy

Tento film z roku 1983, je zodpovedný za celý rad módnych výstrelkov, súvisiacich s tancom. S odstrihnutými širokými mikinami, štucňami a tesnými body, Jennifer Beals dokázala, že ak to myslíte s tancom vážne, musíte zredukovať oblečenie a zvýšiť počet štucní.

Bonnie a Clyde

bonnie 610x224 Inšpirujúce módne filmy

V každom zábere z Bonnie a Clyde, vyzerá Faye Dunaway ako modelka počas fotenia najnovšieho magazínu. Sukne pod kolená, topánky bez podpätkov, šatky a baretky vyzerajú tak úhľadne a štýlovo.

Zväčšenina

blow up still Inšpirujúce módne filmy

Je to príbeh módneho fotografa, ktorý nevedomky vyfotí vraždu v Londýne, počas 60. rokov. Hlavný hrdina má štýl Micka Jaggera a herecké obsadenie je plné neuveriteľne krásnych žien, vrátane supermodelky Veruschky a Jane Birkin, v božských šatách a minisukniach.

Pokánie

atonement green dress 610x294 Inšpirujúce módne filmy

Či máte radi Keiru Knightley, alebo nie, musíte uznať, že v šatách po zem s odhaleným chrbtom, vyzerala nádherne. Navrhla ich kostýmová výtvarníčka, Jacqueline Durran, ktorej zámer bolo vyhnúť sa štýlu typickom pre vyššiu strednú triedu 30. rokov a chcela vytvoriť vynikajúci couture kúsok. Aj keď je film plný dobre ušitých šiat z predvojnového aj povojnového obdobia, tieto smaragdovo zelené šaty si získali všetku pozornosť.

Taká zvláštna rodinka

TenenbaumsFamily 610x406 Inšpirujúce módne filmy

Wes Anderson je známy tým, že vytvára postavy s výrazným vzhľadom. Čudesný šatník rodiny Tenenbaumovcov sa stal najviac ikonickým. Všetko je premyslené, od Margotinej červenej sponky a Birkin kabelky, po Richieho čelenku a veľké okuliare. Za Margot Tenenbaum sa mnohé ženy prezliekli na Halloween.

 







Meno:
ODOSLAŤ
:)
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
network
Stajl.sk 2024 / [email protected]