5 jarných trendov, v ktorých sme chic práve teraz

“Móda je o pozeraní vpred.” Anna Wintour Zimné obdobie za oknami ešte nezačalo naplno a hravý módny svet je takmer dve sezóny dopredu. Ak existuje správny čas na stotožnenie sa s mantrou šéfredaktorky amerického VOGUE, tak je to práve teraz.

pridal Vera Valek 21.1.2014 o 7:01


“Móda je o pozeraní vpred.” Anna Wintour

Zimné obdobie za oknami ešte nezačalo naplno a hravý módny svet je takmer dve sezóny dopredu. Ak existuje správny čas na stotožnenie sa s mantrou šéfredaktorky amerického VOGUE, tak je to práve teraz. Vdýchnime našim zimným šatníkom jarné a letné inšpirácie priamo z veľkolepých prehliadok a začnime s tým hneď v januári.

Collage12 5 jarných trendov, v ktorých sme chic práve teraz

Pastelové farby

Jedným z highlightov septembra bola bez pochýb Burberry fashion show. Nový kreatívny riaditeľ Christopher Bailey pridal na jemnosti britskej značke so stopäťdesiat-ročnou históriou a prinútil nás tak zamilovať sa do všetkého, čo sa objavilo na móle. Od emotívnej hudby a Caru Delevingne v ružovej -  až po klasický trench coat a finále s padajúcimi lupeňmi.

Burberry Pastel I 5 jarných trendov, v ktorých sme chic práve teraz

Burberry Pastel II 5 jarných trendov, v ktorých sme chic práve teraz

Moody blooms

Nepredstaviteľným faktom roka je jar bez kvetov. Tie poskytujú v módnom prevedení okrem sviežosti aj vzrušujúce tajomstvo prichádzajúce na móla v modernejšej verzii. Nie len beauty biznis používa 3D techniku; čoraz viac sa na prehliadkach objavujú dizajnérske talenty predstavujúc modernú techniku potlačí. Jednou z mnohých kreatívnych osobností je návrhárka s gréckym rodokmeňom Mary Katrantzou. Jej navonok ukryté nápady v kolekciách predstavujú novú éru toho, čo môžme nazvať budúcnosťou dekády.

Moody Blooms I 5 jarných trendov, v ktorých sme chic práve teraz

Moody blooms II 5 jarných trendov, v ktorých sme chic práve teraz

Moody blooms III Preen 5 jarných trendov, v ktorých sme chic práve teraz

Biela s bielou

Jednoduché oblečenie na tenis a svadobné šaty nie sú jediné kúsky, ktoré zahŕňa názov white-on-white. Nevinná biela je v roku 2014 znamením luxusu. Vypasované nohavice, biele sandálky a midi sukne môžu znieť ako výzva kombinácií jedinej farby, no my sa pýtame: prečo neexperimentovať?

WoW I 5 jarných trendov, v ktorých sme chic práve teraz

White on white II 5 jarných trendov, v ktorých sme chic práve teraz

Škótsky Tartan

Šachovnicové potlače, ktoré návrhári svojimi inšpiráciami pretransformovali zo zimných kabátov do letných šiat uvidíme na uliciach aj počas jari. Žiadny nezmysel. Oblečenie, ktoré pripomína svojimi materiálmi a vzormi skôr zástery starých mám, než honosné couture róby, je tento rok v popredí každého šatníka.

Skotsky tartan House of Holland 5 jarných trendov, v ktorých sme chic práve teraz

Pásiky s kvetmi á la porušené pravidlá

Prúžky sú jedným zo základných vzorov módnej klasiky. Naše vzrušenie patrí Alberte Ferretti a jej hravým kolekciám zo septembrového fashion weeku v Miláne, ktoré oslavujú ženskosť vo farbách a krásnych pret-a-porter kúskoch. Zástancovia zastaralých pravidiel, (žiadne zlato so striebrom a stop bielym ponožkám v lodičkách), museli byť šokovaní. Jednak preto, lebo každá modelka Karla Lagerfelda na prehliadke Chanel kráčala v spomínaných ponožkách a po druhé – mademoiselle Alberta poslala na móla manekýnky zahalené v prúžkovaných sukniach s kvetovanými topmi. Výsledok? Chcený a inšpirujúci.

Pruzky a kvety I 5 jarných trendov, v ktorých sme chic práve teraz

Pruzky a kvety II Alberta Ferretti 5 jarných trendov, v ktorých sme chic práve teraz

Pruzky a kvety III 5 jarných trendov, v ktorých sme chic práve teraz







Meno:
ODOSLAŤ
:)
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
network
Stajl.sk 2024 / [email protected]