70. roky sú spať, vďaka American Hustle

Dôvodov prečo ísť do kina na film American Hustle je hneď niekoľko. Mega hviezdne obsadenie: Christian Bale, Amy Adams, Bradley Cooper a Jennifer Lawrence, réžia v podaní Davida O. Russella (The Fighter, Terapia Láskou), či veľmi dobré hodnotenia kritiko

pridal Táňa Matúšová 7.12.2013 o 19:18


Dôvodov prečo ísť do kina na film American Hustle je hneď niekoľko. Mega hviezdne obsadenie: Christian Bale, Amy Adams, Bradley Cooper a Jennifer Lawrence, réžia v podaní Davida O. Russella (The Fighter, Terapia Láskou), či veľmi dobré hodnotenia kritikov. No aj keby vás príbeh o podvodníkoch, mafiánoch a politických machináciách nezaujal, možno vášmu oku ulahodia luxusné kostýmy zložené z kúskov od Gucci, či Dior.

american hustle14 610x406 70. roky sú spať, vďaka American Hustle

Aj keď niektoré scény pripomínajú klišé 70. rokov, kostýmy od toho majú ďaleko. Film zobrazuje skôr sofistikovanú, zmyselnú stránku tejto dekády, vďaka blúzkam s hlbokým výstrihom a šatami od Halstona. Odráža sa to aj na doplnkoch. V jednej scéne má Amy Adams ikonickú Gucci kabelku Bamboo Lady Lock z kože pytóna. Má tiež na sebe zlatý náhrdelník, náušnice a náramok Gucci, mokasíny s platformou, či veľké vintage Dior okuliare a disko topánky od Charlesa Jourdana.

american hustle08 610x406 70. roky sú spať, vďaka American Hustle

Kostýmový dizajnér, Michael Wilkinson, sa snažil prispôsobiť mnohotvárnosti štyroch hlavných postáv. Museli sa neustále meniť a prezliekať ako osoby, ktorými sa chceli stať. Sú tu tiež rôzne prostredia -  Manhattan, Long Island, New Jersey. Napríklad Sydney Prosser, ktorú hrá Adams, je dievča ktoré príde do veľkého mesta pochovať minulosť. Napodobňuje britský prízvuk a snaží sa svojím novým imidžom pripraviť ľudí o peniaze. Okrem Gucci nosí niekoľko ikonických šiat od Diane von Furstenberg. Wilkinson tiež vytvoril niekoľko nových kúskov v štýle tejto éry, ako strieborné ligotavé šaty, ktoré si Sydney oblečie do kasína.

american hustle11 610x406 70. roky sú spať, vďaka American Hustle

Postava, ktorú hrá Lawrence, Rosalyn Rosenfeld, je veľmi manipulatívna, pasívne agresívna a má veľké zmeny nálad. Keď sa nudí doma v Long Island a je frustrovaná, vidíme ju v kaftanoch, muumuu, či domácich šatách. Keď ide do mesta, vyzerá vražedne, aby provokovala vo svojom mužovi žiarlivosť. Jej večerný šatník sa skladá z vintage šifónových šiat s leopardím vzorom od I. Magnin a bielych metalických šiat, vytvorených Wilkinsonom, ktoré sú o číslo menšie, veľmi priliehavé a odhaľujúce.

american hustle06 610x914 70. roky sú spať, vďaka American Hustle

Bale, ktorý je na nepoznanie ako hlavná postava, Irving Rosenfeld, nosí množstvo kravát s kašmírovým vzorom a prúžkovaných košieľ. Jeremy Renner, ktorý hrá starostu New Jersey, má šarm Sinatru a oblieka si bledé obleky s výraznými kravatami. Postava Coopera prechádza transformáciou z agenta FBI na podvodníka. Najprv začína v čiernobielych polyesterových oblekoch s krikľavými kravatami. Potom stretne Irva a Syda a otvorí sa mu nový sofistikovanejší svet. Začne nosiť koženú bundu, okuliare, kúpi si športové auto. Má na sebe hodvábnu šatku a skúma silu oblečenia a ako ovplyvňuje, čo si o nás ľudia myslia.

american hustle07 610x406 70. roky sú spať, vďaka American Hustle

american hustle12 610x406 70. roky sú spať, vďaka American Hustle

american hustle13 610x406 70. roky sú spať, vďaka American Hustle

american hustle09 610x406 70. roky sú spať, vďaka American Hustle

american hustle10 610x406 70. roky sú spať, vďaka American Hustle

Inšpiroval vás film a skúsite dávku luxusu 70. rokov zakomponovať do svojho šatníka? Alebo ste radi, že je táto éra preč a radšej si ju pozriete v kine?







Meno:
ODOSLAŤ
:)
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
network
Stajl.sk 2024 / [email protected]