Fashion LIVE! Black stage, deň druhý

Druhý deň Fashion LIVE! nám spadla sánka kvôli krehkej a drobnej žene, návrhárke Jane Kuzmovej. Snová kolekcia Devotion jej značky Kuzmi patrí medzi to najlepšie, čo sme v Starej tržnici videli. Otvára jemný a ženský svet pocitov a harmónie, v ktorom dom

pridal Elena Senková 29.10.2013 o 11:14


Druhý deň Fashion LIVE! nám spadla sánka kvôli krehkej a drobnej žene, návrhárke Jane Kuzmovej. Snová kolekcia Devotion jej značky Kuzmi patrí medzi to najlepšie, čo sme v Starej tržnici videli. Otvára jemný a ženský svet pocitov a harmónie, v ktorom dominujú čisté základné farby biela a čierna, zjemnené slnečnými farbami, čipkou a rozžiarené ligotom. Éterický a priesvitný šifón a hodváb necháva návrhárka voľne splývať aj úzko obopínať postavu a vytvára tak veľmi ženskú postavu s dlhými nohami, vysokým pásom a uzučkým driekom. Krása!

kuzmi 610x504 Fashion LIVE! Black stage, deň druhý

Kuzmová

kuzmi2 610x472 Fashion LIVE! Black stage, deň druhý

Kuzmová

Inpéria, prvý slovenský e-shop spojených slovenských návrhárov, uviedol online predajné kolekcie Marcela Holubca, Lukáša Kimličku, Hany Převrá­ti­lovejVeroniky Lokajíčkovej na jeseň a zimu 2013/14. Napriek zvučným menám si na tomto e-shope môžete obstarať napríklad originálne topánočky len za 20 €! Modely sú však vyberané starostlivo, s dôrazom na kvalitný materiál, výborné remeslo a ručnú prácu.

Marcelove modely boli určené ženám z business class, ktoré sa chcú obliecť elegantne a luxusne, ale potrebujú zapadnúť do mužského sveta.  Lukášova kolekcia bola lesklá a čierna, ale nepôsobí lacno. K sexi krátkym minisukniam vždy zvolil cudné rukávy po lakte, výstrih si dovolil až v modeloch s dlhou sukňou. Hana zaujala modelmi bez rukávov s autorskou potlačou podmorského sveta v okolí koralov. Zrkadlovo strihaná potlač opticky formovala postavu, z farieb prevládala smaragdová, ktorá je stále trendy. Modely od Veroniky očarili jednoduchou, ale výraznou eleganciou. Ležérnym oversize strihom dal ženskosť stiahnutý pás, super!

in 610x318 Fashion LIVE! Black stage, deň druhý

Holubec, Kimlička, Převrátilová, Lokajíčková, Lokajíčková

Katarína Fedoršínová otvorila prehliadku študentov a absolventov ateliéru 343 čerstvej profesorky Júlie Sabovej. (Gratulujeme pani profesorke! O študentoch ateliéru 343 sme písali aj tu.) Katarína preferuje v tvorbe svoje obľúbené farby v spektre fialovej, od oranžovej, ružovej a červenej do slivkovej modrej. Vzdušné modely majú jednoduché strihy, v ktorej sa opakuje symbol nekonečna, kruh. Katarína pred tým študovala v Ústí nad Labem a nebojí sa ani atypickej formy, napríklad mini krinolíny. Duo Libor Komosný a Veronika Kostková predviedli jesennú kolekciu tmavých farieb, čiernej, šedej, bordovej a zlatej. Kraľovalo vrstvenie, strohé strihy sák, pletené svetre, ženské blúzky. Super bola zlatá bundička a zdobené šiltovky. Petra Solivarská poskladala svoju kolekciu ako umenie origami – dvojrozmernú plochu látky vyskladala do objektu jednoduchej formy  v jemných farbách. Inšpirovaná kultúrou Japonska a kimonom používa oversize a zapínanie brošňami. Autorkou šperkov v kolekcii je Nina Valíčková.

3431 610x475 Fashion LIVE! Black stage, deň druhý

Fedoršínová (mdls.cz), Komosný a Kostková, Solivarská

Lucia Švecová s odvahou upriamila pozornosť na transgender problematiku. Zásterky a sukienky ako z ľudovej rozprávky o Jankovi a Marienke pretvorila na nový odev s posunutým významom: infantilný dievčenský svet sa stal mužským, časť modelov odnosili muži. Perfektné! Navyše, šatôčky sú funkčné, pekné a nositeľné. Základom kolekcie Progress Andrey Pojezdálovej je posvätná Mandala, harmonické spojenie kruhu a štvorca. Takto nastrihané kusy látky vytvorili navrstvenie volánov, modely prechádzajú od uvoľnenej siluety až ku skulptúre a sochárskym formám. Kolekcia je perfektná a teší nás, že sme si v na dievčatách v meste všimli, že je aj čoraz obľúbenejšia!  Bronislava Žurková Brůčková do svojej autorskej pleteniny vniesla ideu spojenia ženy a muža, prepletenia a spolužitia. Pohodlnú dámsku aj pánsku kolekciu spojila motívom granátového jablka, symbolom plodnosti. Výborné boli biele pletené nohavice s gradientom do žltej.

3432 610x510 Fashion LIVE! Black stage, deň druhý

Švecová, Pojezdálová, Žurková

Čipka, kožušina a zlaté doplnky, to je esencia kolekcie v duchu francúzskej elegancie butiku La Femme. V chladných mesiacoch príjemne zohreje aj úplet a extravagantné perie, čerešničkou boli trendy strapce na šatách i doplnkoch. Perfektné boli legíny s flitrami a druhé s bielymi lampasmi.

femme 610x547 Fashion LIVE! Black stage, deň druhý

La Femme (mdls.cz)

Hosťom Fashion LIVE! bol Jakub Polanka, prvý český dizajnér s postgraduálom na parížskom L’Institut Français de la Mode. Uchvátil kolekciou Belleville, nesúcej meno parížskej multi kultúrnej štvrti, kde sa miesi arabská kultúra, zvuky geta aj parížska hight fashion. Belleville streestylevytvárajú prostitútky aj dámy z vyššej spoločnosti a snobi, mäsiari, bohémi, flákači a voľnomyšlienkári aj radikálni fanatici či žobráci. Motívom kolekcie bolo zahalené a chránené telo, niekedy chrbát ukázal nahú ľudskú zraniteľnosť.Prehliadku otvorila modelka v burke, vzadu však s vysokým bočným rázporkom. Posledná modelka uzavrela prehliadku tiež burkou, ale úplne priehľadnou.

(Môžete sa tešiť na rozhovor, stajl Jakuba vyspovedal v backstagi.)

polanka 610x247 Fashion LIVE! Black stage, deň druhý

Polanka (mdls.cz)

Premiéru kolekcie Galaktika 2014 Lenky Sršňovej odštartovala kapela Walter Schintzelsson. Kolekcia nás vyniesla do kozmických sfér Lenkinej fantázie, do explózie pestrofarebných geometrických vzorov, pásov, šachovníc, hviezd, sŕdc, lúčov a chápadiel, hodvábnych a metalických odleskov. V kolekcii, tak ako je u Lenky zvykom, nájdete pohodlné športové saká a bundové kabátiky dievčenského strihu, áčkové sukne, hodvábne šaty i asymetricky strihané nohavice so zapínaním na cvoky. V duchu hesla Safety first! dúfame, že aj perfektné helmy z kolekcie budú predajné a poslúžia trendy cyklistom a motorkárom.

lenka 610x346 Fashion LIVE! Black stage, deň druhý

Sršňová

Chceš viac fotiek? Výborné nájdeš u Martina Haburaja,

foto: elena, mdls.cz

Chceš viac Fashion LIVE!? O prvom dni nájdeš viac tu.







Meno:
ODOSLAŤ
:)
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
network
Stajl.sk 2024 / [email protected]