Top 5 trendov z parížskeho týždna módy

Mesiac módy máme za sebou a predstavil nám skutočne hviezdnu sezónu. Prehliadky z New Yorku, Milána, Londýna a Paríža nás prekvapili, potešili a niektorí z najlepších dizajnérov nám zlomili srdce. Tu je niekoľko najhorúcejších lookov na sezónu jar/leto 2

pridal Táňa Matúšová 9.10.2013 o 7:47


Mesiac módy máme za sebou a predstavil nám skutočne hviezdnu sezónu. Prehliadky z New Yorku, Milána, Londýna a Paríža nás prekvapili, potešili a niektorí z najlepších dizajnérov nám zlomili srdce. Tu je niekoľko najhorúcejších lookov na sezónu jar/leto 2014, ktoré sme si všimli počas týždňa módy v Paríži.

1. Množstvo farieb

Farby dúhy v jasných, čistých pigmentoch oživili niekoľko parížskych prehliadok. Kráľovná minimalizmu, Phoebe Philo (Céline), sa vybláznila s grafitti v základných farbách, zatiaľ čo Karl Lagerfeld (Chanel) preskúmal farby kaleidoskopu. Jedným z vrcholov sezóny boli šaty s paletou dúhových farieb od Riccarda Tisci (Givenchy).

trend1 Top 5 trendov z parížskeho týždna módy

 

2. Predĺžená silueta

Dlhé tuniky a vrchné diely cez jemné a zvlnené sukne vytvorili novú siluetu pre túto sezónu. Táto moderná interpretácia klasických “flapper” šiat 20. rokov, sa objavila v kolekciách Balmain, Chloe, Céline aj Kenzo .

trend2 Top 5 trendov z parížskeho týždna módy

 

3. Kvety

Oblečenie zakvitne budúcu sezónu všetkými druhmi púčikov, okvetných lístkov aj stoniek. Návrhári si brali inšpiráciu z ruží, populárnych v tetovaniach, či zo záhradníckych náčrtov.

trend3 Top 5 trendov z parížskeho týždna módy

 

4. Farby cukroviniek

Ak farby dúhy nie sú váš štýl, máme aj alternatívu. Budúce leto sa bude dať hrať aj s jemnejšou paletou. Na parížskych mólach sa objavila citrónová, levanduľová, pepermintová aj pistáciová, ktoré dali pastelovým tónom novú energiu.

trend4 Top 5 trendov z parížskeho týždna módy

 

5. Plisované sukne

Na prehliadkových mólach po celom svete módy sme videli sukne z vlnitého šifónu, hodvábu a ľanu. V Paríži boli plisované látky tiež zakomponované do iných odevov. Napríklad Dries Van Noten mal plisovanú koženku, ktorú potom prišili do volánikov a pripevnili na topy, sukne a šaty. Fanúšikmi plisovaných sukní boli Giambattista Valli aj Sarah Burton (Alexander McQueen).

trend5 Top 5 trendov z parížskeho týždna módy

 

 







Meno:
ODOSLAŤ
:)
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
network
Stajl.sk 2024 / [email protected]