Bratislava Fashion Weekend 2013 je zrušený!

Prvá správa o zrušení slovenskej modifikácie medzinárodného fashion formátu sa k nám došuškala včera poobede. Neverili sme, ale večer už prišla oficiálna správa: tento ročník Bratislava Fashion Weekend sa začiatkom októbra konať nebude! K pozastaveniu pr

pridal Elena Senková 26.9.2013 o 8:44


Prvá správa o zrušení slovenskej modifikácie medzinárodného fashion formátu sa k nám došuškala včera poobede. Neverili sme, ale večer už prišla oficiálna správa: tento ročník Bratislava Fashion Weekend sa začiatkom októbra konať nebude!

bfw 610x554 Bratislava Fashion Weekend 2013 je zrušený!

K pozastaveniu projektu sa vyjadrila riaditeľka projektu Janina Šlemínová z českej agentúry Stars Communication„Rozhodnutie pozastaviť projekt Bratislava Fashion Weekend bolo pre nás nesmierne ťažké, avšak momentálne ho považujeme za jediné možné riešenie. Vzniknutá situácia nás veľmi mrzí, predovšetkým s ohľadom na množstvo práce a energie, ktoré na jeho prípravu vynaložili naši ďalší partneri a samotní módni návrhári. Samozrejme, všetky doterajšie aktivity budú zúčastneným subjektom z našej strany kompenzované. Rovnako tak budú fanúšikom BFW, ktorí si už kúpili vstupenky na módne prehliadky v predpredaji, vrátené peniaze.”

Dôvodom je odstúpenie kľúčového partnera, ktorý projekt financoval. „Realizácia takéhoto náročného projektu si vyžaduje aj významnú finančnú podporu, ktorú ako organizátori nemôžeme bez účasti partnerov pokryť, ” smutne dodáva.  Naším dlhodobým cieľom však aj napriek tomu naďalej zostáva podpora lokálnej českej aj slovenskej módy.“ 

Tešili  sme sa na modely od Ľubice Poncik, Petry Poórovej, Borisa Hanečku, Ferka Mikloška, Marcela W. Holubca, Jany Kuzmovej, či Ivany Kaňovskej. Z ateliéru 343 VŠVU sa mali predstaviť  študentky Katarína Štefan Fedorišinová, Andrea Pojezdálová, Lucia Švecová, Sisa Hollá, Petra Solivarská a Monika Nováková. Jedným z hightligtov malo byť aj uvedenie novej kolekcie Galaktika od Lenky Sršňovej. Smutní teda ostávajú nielen fanúšikovia slovenskej módy, ale aj samotní návrhári.

Mimoriadne populárny formát Fashion Week funguje už od roku 1943. Prvý fashion week zorganizovala v New Yorku módna redaktorka Eleanor Lambert pod názvom Press Week. Cieľom bolo predstaviť novinárom kvalitných amerických návrhárov a zamerať pozornosť verejnosti na domácu módnu scénu. V Európe totiž zúrila 2. svetová vojna a parížska haute couture sa stala nedostupnejšou viac ako kedykoľvek predtým. Úspešný formát prehliadok nasledovali aj ostatné hlavné mestá módy: Miláno, Paríž a Londýn. Dnes sa týždne módy pravidelne konajú aj v Berlíne, Kodani, Amsterdame, Madride, Toronte, ale aj Jakarte, Kuala Lumpur, Sydney, Sao Paolo či Buenos Aires.

jimmy choo 610x414 Bratislava Fashion Weekend 2013 je zrušený!

Úspešná sesterská akcia skončila v Prahe len pred 4 dňami. Podporiť predvádzajúcich malajzijských návrhárov na ňu prišiel aj samotný Jimmy Choo. Bratislava však nie je Praha. V redakcii dúfame, že budúci rok budú sponzorské hviezdy slovenskej móde priaznivo naklonené. Držíme organizátorom palce, aby sa budúci ročník nielen konal, ale aj opäť vydaril.

Je vám smutno? Radšej si prečítajte našu exkluzívnu reportáž z London Fashion Week.



Zaradené pod: Móda na Slovensku, Novinky




Meno:
ODOSLAŤ
:)
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
network
Stajl.sk 2024 / [email protected]