Nicola Formichetti našiel modelky na Tumblr

Prvá reklamná kampaň Nicola Formichettiho, ako kreatívneho riaditeľa Diesel, sa nesie v téme reboot. Hľadanie modeliek a herečiek s veľkými menami mu však prišlo príliš mainstream. Namiesto toho sa spoľahol na internet, konkrétne na sociálnu sieť s mikro

pridal Táňa Matúšová 24.8.2013 o 7:50


Prvá reklamná kampaň Nicola Formichettiho, ako kreatívneho riaditeľa Diesel, sa nesie v téme reboot. Hľadanie modeliek a herečiek s veľkými menami mu však prišlo príliš mainstream. Namiesto toho sa spoľahol na internet, konkrétne na sociálnu sieť s mikroblogmi, Tumblr. Vybral si 20 ľudí rôznych tvarov, primárne žijúcich v New Yorku. Mnoho z nich pracuje v umeleckých odvetviach, majú tetovania, zafarbené či vyholené vlasy a androgýnny vzhľad. Napríklad 15 ročná Helen Primack, študujúca na umeleckej škole Franka Sinatru, či 22 ročná Michelle Calderon, ružovovlasá graffiti umelkyňa. Medzi mužmi je napríklad 23 ročný fotograf a muzikant Benjamin Ackermann. Zastúpenie tu majú aj modelky Loulou Robert, Omahyra Mota a hlavne zaujímavá Casey Legler, olympijská plavkyňa, ktorá pre svoj androgýnny vzhľad dostala kontrakt ako mužský model. Inez van Lamsweerde a Vinoodh Matadin ich nafotili a Formichetti ich obliekol do Diesel džínsoviny a kože.

diesel1 610x384 Nicola Formichetti našiel modelky na Tumblr

Formichetti sa vyjadril, že chcel nájsť ľudí, ktorí odrážajú rozmanitosť dnešnej tvorivej komunity a nie len typickú modelku. Chcel aby kampaň predviedla celý rad postáv, ľudí, ktorí sú krásni ich vlastným jedinečným spôsobom. Reklamy vyjdú v septembrovom vydaní Vogue a objavia sa v ďalších magazínoch v októbri. Formichetti vysvetlil, že fotky majú byť zlúčením klasického portrétu so súčasnou generáciou digitálne vplyvných ľudí. Je to menej o zachytení módy a viac o tom nazrieť do duší týchto ľudí.

diesel2 610x389 Nicola Formichetti našiel modelky na Tumblr
Toto však nie je prvý raz, čo Nicola hľadal hviezdy na internete. Pamätáte si na Ricka Genesta? Zombie chlapec pokrytý tetovaniami, z videoklipu Lady Gaga. Nicola ho našiel na Facebooku a dal mu letenku rovno do Paríža. Formichetti má veľký vplyv na image Lady Gaga a tak dostal Genest šancu objaviť sa v jej videoklipe Born This Way. A keďže Gaga má veľký vplyv na Formichettiho, pretlačila Genesta do pánskej kolekcie Mugler.

diesel4 610x460 Nicola Formichetti našiel modelky na Tumblr
Nicola Formichetti navrhol pre Diesel kolekciu inšpirovanú Diesel DNA, ktorá vyjde až v októbri. Spôsob, akým bude prezentovať kolekciu vraj bude niečo úplne nové. Bude to veľmi digitálne a fyzické súčasne. Celý zážitok bude o okamžitom pôžitku. Debutovať s Diesel na móle, by mal v marci s celou radou pánskych aj dámskych šiat a doplnkov.

diesel3 610x406 Nicola Formichetti našiel modelky na Tumblr

Renzo Rosso, zakladateľ Diesel a Nicola Formichetti







Meno:
ODOSLAŤ
:)
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
network
Stajl.sk 2024 / [email protected]