Dlhé alebo krátke?

Hovorí sa, že vlasy sú korunou krásy a preto by sa o ne mala pravidelne a s láskou starať každá jedna z nás. Nestačí si len vybrať správne šampóny, masky, či kondicionéry, ale aj správny strih. Keďže dilema “dlhé alebo krátke?” trápi nejednu

pridal Lenka Fencáková 16.8.2013 o 14:06


karlie1 610x829 Dlhé alebo krátke?

Hovorí sa, že vlasy sú korunou krásy a preto by sa o ne mala pravidelne a s láskou starať každá jedna z nás. Nestačí si len vybrať správne šampóny, masky, či kondicionéry, ale aj správny strih.
Keďže dilema “dlhé alebo krátke?” trápi nejednu z nás, tak vám prinášame zopár inšpirácii a dôvodov, prečo sa nebáť tej “kratšej” varianty.

 

Dlhé vs. krátke
 1:1
Vraví sa, že o krátke vlasy sa treba starať viac ako o dlhé. Z časti je to aj pravda, pretože keď sa ráno zobudíte, často krát budete mať na hlave hniezdo a lá Majster N. Musíte teda počítať s tým, že nejakých pár minút strávite fénovaním, gélovaním a podobne. Na druhej strane, ak si predstavíte, že každé ráno musíte rozčesávať dlhé vlasy, tiež to nie je žiadna sláva. Užijete si pri tom dokonca viac bolesti a zaberie vám to tiež nejaký ten čas.
1:2
Umývanie krátkych vlasov vám zaberie oveľa menej času, spotrebujete menej šampónu, vyfénujete si ich za kratší čas. Dlhé vlasy po dlhom fénovaní musíte ešte často krát žehliť či kulmovať. Taktiež bonus ku krátkym vlasom je aj to, že sa rozhodne menej mastia keďže sa ich toľko nechytáte, nehráte sa s nimi a nemusíte ich tak rozčesávať.
2:2
Pravdou však je, že krátke vlasy sa nehodia každému. Aj v tomto prípade ide o správny strih, ktorý je iný pri každom type tváre. V prípade, že sa odhodláte na “krátko” a účes sa vám nebude páčiť alebo hodiť, počítajte s tým, že si na starú dobrú hrivu budete musieť nejaký ten čas počkať, alebo budete musieť investovať do predĺženia.

 

V základných  praktických veciach sa dlhé a krátke vlasy v podstate veľmi nelíšia. Starať sa o vlasy sa musíte pri jednej aj druhej variante.
Dôležité je však spomenúť, že kratšie vlasy pôsobia viac extravagantnejšie a nezvyčajnejšie ako dlhé. Vyrastali sme v dobe kedy ženy mali výhradne dlhšie vlasy a muži krátke. Táto doba je však preč a trendu krátkych účesov podľahlo nespočetné množstvo žien, nie len tých slávnych.
Medzi trendové účesy v Hollywooode patrí retro pixie účes, ktorému najnovšie podľahla aj Beyoncé. Diva, ktorá vždy ohurovala svet svojou bohatou divou radikálne zaexperimentovala a zmenila strih vlasov. Inšpirujte sa aj vy a nebojte sa extravagancie, veď sú to len vlasy a vlasy predsa dorastú…

 

Preferujete skôr dlhé alebo krátke? Komu sa “pixie” účes  podľa vás hodí najviac?

beyonce 610x403 Dlhé alebo krátke?

Beyonce

anne hathaway 610x918 Dlhé alebo krátke?

Anne Hathaway

mia farrow 610x915 Dlhé alebo krátke?

Mia Farrow

emma watson 610x813 Dlhé alebo krátke?

Emma Watson

michelle williams 610x808 Dlhé alebo krátke?

Michelle Williams

audrey hepburn 610x748 Dlhé alebo krátke?

Audrey Hepburn

carey mulligan 610x939 Dlhé alebo krátke?

Carey Mulligan

kate moss 610x915 Dlhé alebo krátke?

Kate Moss

rihanna 610x878 Dlhé alebo krátke?

Rihanna

twiggy 610x858 Dlhé alebo krátke?

Twiggy

victoria beckham 610x861 Dlhé alebo krátke?

Victoria Beckham

ginnifer goodwin 610x898 Dlhé alebo krátke?

Ginnifer Goodwin

halle berry 610x880 Dlhé alebo krátke?

Halle Berry

Ulyana Sergeenko Dlhé alebo krátke?

Ulyana Sergeenko

miley cyrus1 610x915 Dlhé alebo krátke?

Miley Cyrus

agyness deyn 610x915 Dlhé alebo krátke?

Agyness Deyn

audrey tautou 610x915 Dlhé alebo krátke?

Audrey Tautou

tilda swinton 610x770 Dlhé alebo krátke?

Tilda Swinton

jamie lee curtis 598x1024 Dlhé alebo krátke?

Jamie Lee Curtis

 

 







Meno:
ODOSLAŤ
:)
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
network
Stajl.sk 2024 / [email protected]