Moderná svadba

Svadobná sezóna už síce dávno začala, ale nikdy neuškodí pokochať sa nejakými zaujímavými šatami. Veď mnohé dámy snívajú o svojej svadbe, aj keď ešte ani chlap nie je na obzore. Či už sa vydávate alebo nie, tu je zopár inšpirácií, ako poňať svadbu trochu

pridal Táňa Matúšová 6.8.2013 o 7:47


Svadobná sezóna už síce dávno začala, ale nikdy neuškodí pokochať sa nejakými zaujímavými šatami. Veď mnohé dámy snívajú o svojej svadbe, aj keď ešte ani chlap nie je na obzore. Či už sa vydávate alebo nie, tu je zopár inšpirácií, ako poňať svadbu trochu inak.

Pred niekoľkými mesiacmi sa vydávala herečka Keira Knightley za hudobníka Jamesa Rightona z kapely Klaxons. Obľúbenkyňa Karla Lagerfelda si mohla dovoliť akúkoľvek pompéznu svadbu, Karl by si mesiace lámal hlavu, aké šaty jej navrhne. No ona namiesto toho vytiahla šaty, ktoré už v šatníku mala, utiekla do francúzskej dediny Mazan a vydala sa na radnici. Keira predviedla, čo je to bohémska chic svadba. Na ceremóniu prišla v krátkych Rodarte šatách, ktoré už na sebe mala v roku 2008. Doplnila ich bielym Chanel sakom a bielymi balerínami. So sedmokráskami vo vlasoch a v slnečných okuliaroch vystúpila zo staršieho strieborného Renault Clio a utekala vydať sa. Pár, ktorý sa zoznámil vďaka Alexe Chung, si pozval na ceremóniu len 11 hostí. Na recepcii už ich bolo 50, vrátane Lagerfelda či Sienny Miller.

svadba02 Moderná svadba

Ďalšia hviezda, ktorá šokovala trochu iným spôsobom je Avril Lavigne. Tu už nemôžeme hovoriť o francúzskej romantike, ale skôr dráme. Avril už stihla jednu svadbu absolvovať. Keď sa vydávala v roku 2005 za speváka skupiny Sum 41, tak to urobila tradične v bielych Vera Wang šatách so všetkým, čo sa v ten deň očakáva. Svoju druhú svadbu so spevákom Chadom Kroegerom z kapely Nickelback sa rozhodla užiť si po svojom. Na stredovekom francúzskom zámku v čiernych šatách s čiernou kyticou za temného večera, povedala Chadovi áno. V roku 2005 sklamala, keď jej svadba nebola ani trochu punková. Tento raz sa Avril vybláznila v gotickom štýle na Francúzskej riviére v Chateau de la Napoule. Čierne šaty od návrhárky Monique L’huillier doplnila čiernym závojom a poriadne hrubou očnou linkou. Pár nakoniec šťastne rozkrojil čiernu tortu s čiernymi a červenými ružami.

svadba03 Moderná svadba

 

Určite tak ľahko nezabudneme ani na šaty, v ktorých sa vydávala Gwen Stefani. V roku 2002 sa rozhodla vydať sa za Gavina Rossdala v ombré šatách od Johna Galliana. A kvôli tomu, že sa tých šiat nedokázala nabažiť, tak o 2 týždne mali ešte jednu svadbu.

svadba04 Moderná svadba

 

Ani estónskej modelke Karmen Pedaru nestačila jedna svadba v decembri 2012. Už biely kostým od Saint Laurent bol mierne šokujúci, podobný aký mala  Bianca Jagger, rodená De Macias, ktorá si v roku 1971 brala Micka Jaggera v saku “Le Smoking”, tiež od Yves Saint Laurent. V júli tohto roku sa Karmen rozhodla usporiadať svadobnú párty na Ibize, kde šokovala ešte odvážnejšími priesvitnými šatami, ktoré navrhol Francesco Scognamiglio.

svadba05 Moderná svadbasvadba06 Moderná svadba svadba01 Moderná svadba

 

Pred niekoľkými rokmi by asi nikoho nenapadlo, že Kate Moss sa vydá a nebude to počas prepitej noci. Ale stalo sa. V roku 2011 sa jej manželom stal gitarista The Kills, Jamie Hince. Svadba sa odohrala v Costwoldskom kostole a Kate mala až 15 družičiek. Jej krémové šaty s dlhým závojom boli zmesou sexepílu a vintage štýlu a navrhol ich samozrejme jej dobrý priateľ John Galliano. Kate miluje vintage a jej závoj v štýle 20. rokov dopĺňal zásnubný prsteň z tohto obdobia. Na nohách mala špeciálny pár topánok od Manola Blahnika, ktorý mal modré vložky, aby Kate mala na svadbe “niečo modré”. Ženích mal na sebe svetlomodrý oblek od Stefana Pilati pre YSL. Samotná svadba bol mega event plný hviezd a dalo by sa o ňom básniť na dlho.

svadba11 Moderná svadba

 

Zo šiat, v ktorých sa vydávala topmodelka Coco Rocha v roku 2010, mnohé pukali závisťou. V obtiahnutých šatách v štýle extrémnej morskej panny od Zaca Posena sa vydala za Jamesa Conrana.

svadba12 Moderná svadba

 

O niečo dávnejšie, v roku 1997, sa vydávala excentrická modelka Kristen McMenamy za fotografa Milesa Aldridga. Naomi Campbell jej šla za družičku a ku oltáru ju doviedol Karl Lagerfeld. Kristen bola vtedy v 5. mesiaci tehotenstva a šifónové šaty v telovej farbe jej navrhol sám Lagerfeld. Čelenku plnú pier navrhol Philip Treacy.

svadba13 Moderná svadba

 

Stajlistka Katy England tiež stavila na netradičnosť, keď si v roku 2006 brala speváka Primal Scream, Bobbyho Gillespieho. Obliekla si šaty Alexander McQueen s diagonálnymi ružovými prúžkami v cukríkovom štýle.

svadba14 Moderná svadba

 

Anne Hathaway tiež originálne zažiarila na svojej svadbe v januári 2012. V bielych šatách Valentino Couture s jemnými odtieňmi ružovej bola okúzľujúca. Romantická svadba s dekoráciami inšpirovanými prírodou sa odohrala v Big Sur v Kalifornii. Anne sa rozhodla, že si nechá svoj krátky účes, ktorý jej ostal z filmu Les Misérables a nebude mať parochňu ani príčesky. Nemala na sebe žiadne šperky, či doplnky. Namiesto toho zvolila k jej krátkym vlasom čipkovanú čelenku v štýle 20. rokov, pripnutú k jednoduchému závoju.

svadba08 Moderná svadba

 

Jessica Biel a Justin Timberlake si tiež povedali áno v roku 2012. Biel sa pre Elle magazín vyjadrila, že nikdy sa jej nepáčila myšlienka vydávať sa v čisto bielych šatách a skôr chcela romantické a ženské. Šaty vo farbe cukrovej vaty sú z dielne Giambattista Valli. 

svadba07 Moderná svadba

 

Topmodelka Stella Tennant sa v roku 1999 vydávala v zaujímavých krátkych vrstvených šatách od Helmuta Langa.

svadba15 Moderná svadba

 

Všetci si pamätajú jej lesklé fialové svadobné šaty od Vivienne Westwood. To boli tie, ktoré mala na sebe Dita von Teese, keď si Marilyna Mansona brala na írskom zámku fotografa Gottfrieda Helnweina. Málokto však videl šaty, v ktorých sa Dita vydávala počas civilného obradu u nich doma v Los Angeles. Vlastne ich videlo iba 12 hostí, vrátane členov kapely a editora Vogue, Hamisha Bowlesa. Dita povedala kreatívnej riaditeľke Moschino, Rosselle Jardini, že chce vyzerať ako nevesta zo 40. rokov, ktorá ide na úrad vydať sa, predtým ako pôjde do vojny. Takže predsa len sa vydávala v bielej.

svadba10 Moderná svadba

 

 







Meno:
ODOSLAŤ
:)
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
network
Stajl.sk 2024 / [email protected]