Paris Fashion Week: Romantická prechádzka v zimnej záhrade na sezónu jeseň/zimu 2012

Jesenné kolekcie z Paris Fashion Week boli bez výnimky aj tento raz veľmi romantické. Nie všetky, ale dnes bude reč práve o tých, ktoré boli. Neviete náhodou, čím to je, že Parížanky vedia vždy vyzerať elegantne, zvoliť nečakané kombinácie a ešte sa pri

pridal Hana Jariabková 5.3.2012 o 0:00


Jesenné kolekcie z Paris Fashion Week boli bez výnimky aj tento raz veľmi romantické. Nie všetky, ale dnes bude reč práve o tých, ktoré boli. Neviete náhodou, čím to je, že Parížanky vedia vždy vyzerať elegantne, zvoliť nečakané kombinácie a ešte sa pri tom tvária aj ležérne a prirodzene, akoby im to nedalo žiadnu námahu?

paris Paris Fashion Week: Romantická prechádzka v zimnej záhrade na sezónu jeseň/zimu 2012

Z prehliadkových mól Christian Dior, Lanvin, Yves Saint Laurent, Nina Ricci a Akris.

Presnú odpoveď som doteraz nenašla (teším sa na vaše názory v komentároch), ale podľa mňa za tým stojí niekoľko vecí naraz: voľne vlajúce sukne, veľa tylu, dôraz na siluetu, vysoké topánky v každom prípade a detaily na oblečení, ktoré by samostatne mohli tvoriť šperky. Ak si k tomu prirátam tmavé a tlmené farby a kúsky kožušiniek, hneď mám v hlave predstavu o prechádzke v zimnej záhrade. Dnes sa pozrieme, kto by bol na takúto prechádzku najlepší partner: Christian Dior, Lanvin, Yves Saint Laurent, Nina Ricci či značka Akris?

Situácia módneho domu Christian Dior je stále v rukách dočasného dizajnéra Billa Gayttena. Kolekcia, ktorú vytvoril pre sezónu jeseň/zima 2012, sa niesla v duchu “jemnej modernosti”. Začiatok prehliadky bol ostrý, plný čiernej farby a kože, ktorá obopínala krk. Postupne ustúpila do mäkkých odtieňov staroružovej a sivej, na niektorých modeloch sa mihol vzor kohútej stopy, avšak vo veľkej mierke a rozptýlený tak, že pripomína skôr abstraktný vzor. Dôraz sa kládol na pás — žiadna prekvapivá novinka, keďže väčšina šiat čerpá z línie éry New Look. Kolekcia pôsobila uvoľnene, no na Diora možno až príliš. Chýbalo mi niečo, čo by mi priam vyrazilo dych — žiaľ, tento raz som všetko ľahko predýchala.

d11 Paris Fashion Week: Romantická prechádzka v zimnej záhrade na sezónu jeseň/zimu 2012

Christian Dior, jeseň/zima 2012.

d21 Paris Fashion Week: Romantická prechádzka v zimnej záhrade na sezónu jeseň/zimu 2012

Od príchodu Albera Elbaza do značky Lanvin uplynulo neuveriteľných desať rokov. Možno aj vďaka okrúhlemu výročiu sa návrhár marockého pôvodu rozhodol spraviť novú kolekciu veselú a plnú žiarivých farieb. Šaty s puzdrovými sukňami a riasením okolo pása alebo krku už tradične vzývali do sveta tradičnej francúzskej módy, ktorá nepohŕda siluetou, eleganciou ale ani nadnesenosťou, ktorú v sebe skrývali modely s “vykladanými kameňmi”. V závere dominovali farebné kožené rukavice a kožušinky. Značka Lanvin mi prišla trošku roztopašná a celkom ma to nadchlo. Netreba byť vždy taký vážny, nie?

l1 Paris Fashion Week: Romantická prechádzka v zimnej záhrade na sezónu jeseň/zimu 2012

Lanvin, jeseň/zima 2012.

l2 Paris Fashion Week: Romantická prechádzka v zimnej záhrade na sezónu jeseň/zimu 2012

Menej radostná správa bola potvrdená okolo Stefana Pilatiho, kreatívneho dizajnéra pre značky Yves Saint Laurent. Jeho práca sa tu oficiálne končí a nahradí ho Hedi Slimane, bývalý dizajnér pánskych kolekcií Christian Dior aj napriek tomu, že módny dom začal byť v Pilatiho rukách po rokoch opäť ziskový.

Jeho posledná kolekcia v sebe prelínala prvky zo 60. a 70. rokov a variácie klasického obleku, ktorým sa YSL preslávil. Modely pôsobia vážne vďaka “presnej forme” a zväčšenému vzoru “glen plaid”. Saténové a hodvábne šaty svojou sviežou bielou farbou nadľahčili záver kolekcie, ktorá pôsobila striktne a formálne.

y1 Paris Fashion Week: Romantická prechádzka v zimnej záhrade na sezónu jeseň/zimu 2012

Yves Saint Laurent, jeseň/zima 2012.

y2 Paris Fashion Week: Romantická prechádzka v zimnej záhrade na sezónu jeseň/zimu 2012

Prvý pohľad na kolekciu Nina Ricci vám pripomenie jemnú spodnú bielizeň, ktorá telo zahalí, no čipka a hodváb nechajú voľný priestor vašej fantázii. Aj v prípade šiat jesennej línie budete chcieť zistiť, čo sa nachádza pod nimi. Jemný erotický podtón sa strieda s tmavými modelmi, ktoré by sa hodili každej mladej vdove. Vínové odtiene lákajú na krátky flirt, ale ostávajú cudné. Posledný model (druhý obrázok vpravo) nás o cudnosti ale veľmi nepresvedčil, však?

n1 Paris Fashion Week: Romantická prechádzka v zimnej záhrade na sezónu jeseň/zimu 2012

Nina Ricci, jeseň/zima 2012.

n2 Paris Fashion Week: Romantická prechádzka v zimnej záhrade na sezónu jeseň/zimu 2012

n3 Paris Fashion Week: Romantická prechádzka v zimnej záhrade na sezónu jeseň/zimu 2012

Minimalizmus, sýte farby a nádych urbanizmu. Kolekcia Akris učarí každej žene, ktorá má rada moderné strihy a svojím oblečením sa snaží zaujať a rafinovane ukázať svoje telo. Zaujali ma modely s priliehavým strihom a polopriesvitným tylovým materiálom použitým celoplošne na topoch alebo len ako dekoltáž. Tvarovanie kriviek zvýraznili vertikálne pásiky alebo opasky umiestnené uprostred pása. Lesklé flitre na krátkych šatách či overale pôsobia priam tekuto a mokro. Výsledkom práce Alberta Kriemlera možno nie je čosi, čo sme nikdy nevideli, ale rozhodne niečo, čo vždy vyzerá novo. Neviem, ako vy, ale do značky Akris by som sa obliekla rýchlo a ľahko.

a1 Paris Fashion Week: Romantická prechádzka v zimnej záhrade na sezónu jeseň/zimu 2012

Akris, jeseň/zima 2012.

a2 Paris Fashion Week: Romantická prechádzka v zimnej záhrade na sezónu jeseň/zimu 2012

Aká prehliadka bola pre vás vrcholom Paris Fashion Week?



Zaradené pod: Módne prehliadky




Meno:
ODOSLAŤ
:)
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
network
Stajl.sk 2024 / [email protected]