London Fashion Week: Jeseň/zima 2012 s kožou, kožušinkami, klasikou ale i šialenými potlačami

Londýnsky fashion week tento rok prekvapil. Priznám sa, že zvyčajne som najviac naklonená New Yorku, ktorý mi príde moderný a inovatívny. Londýn sa rád hrabe v klasike, ktorá mi je absolútne sympatická, no najbližšia jesenná sezóna vyzerá akosi hravšie,

pridal Hana Jariabková 26.2.2012 o 23:55


Londýnsky fashion week tento rok prekvapil. Priznám sa, že zvyčajne som najviac naklonená New Yorku, ktorý mi príde moderný a inovatívny. Londýn sa rád hrabe v klasike, ktorá mi je absolútne sympatická, no najbližšia jesenná sezóna vyzerá akosi hravšie, ležérnejšie a menej prvoplánovo, čo je vcelku potešujúce.

london London Fashion Week: Jeseň/zima 2012 s kožou, kožušinkami, klasikou ale i šialenými potlačami

Pohľad na módu z London Fashion Week: Mulberry, Vivienne Westwood, Christopher Kane, House of Holland a Burberry.

Podobne ako v New Yorku, aj na mólach Londýna sa objavili veľké plochy kože. V tomto materiáli dominujú kožené nohavice a sukne, no nestratia sa ani šaty. Viac ako koža je ešte výraznejšia kožušina, ktorá sa objavila na nafúknutých vestičkách, celoplošne na šatách, alebo samostatne na rukávoch kabátov, čím tvorí zaujímavý efekt mohutnejšej siluety.

Jeseň v Londýne si dozaista užili aj milovníci farieb. Výrazné vzorované potlače, odtiene červenej, modrej a žltej sa niesli ruka v ruke s tradičnou kohúťou stopou či károm. Tu sa však zastavme — všetko ostatné sa dozviete v pokračovaní článku.

Značka Mulberry môže oficiálne za to, že som sa zamilovala do kožušiny. Nikdy som nebola jej fanúšik. Príliš roztopašné, nápadné, okaté. Zamyslela som sa ešte raz a na druhý pohľad vidím toto: mäkké, jemné, teplé, roztopašné, nápadné, okaté — v najlepšom zmysle slova. Aby pás nestratil tvar, netreba zabúdať na opasok, no toto pravidlo určite dobre poznáte aj vy. Značka celkovo predviedla zaujímavo riešené kabáty ale aj športovejšie bundy, ktoré napriek svojmu strihu a farebnému vzoru nevyzerajú nevhodne ani s vysokými opätkami. Klobúk dolu pred Mulberry.

m01 London Fashion Week: Jeseň/zima 2012 s kožou, kožušinkami, klasikou ale i šialenými potlačami

Mulberry, jeseň/zima 2012.

m02 London Fashion Week: Jeseň/zima 2012 s kožou, kožušinkami, klasikou ale i šialenými potlačami

Pionierka módy Vivienne Westwood opäť presvedčila, že bohémska móda môže byť rovnako nositeľná ako aj jej ostatné štýly. Treba len vedieť ako na to. Kombinácia farebných pančúch a riflových šortiek by bez riaseného topu so širokými rukávmi a štucní zanikli. Kolekcia sa riadi heslom “viac je viac” a treba uznať, že toto pravidlo občas funguje výborne. Nebojte sa teda k staršiemu “ťaviemu kabátu” vytiahnuť zaujímavé sedemosminové nohavice a ukázať farebné ponožky. Menej odvážne dámy ocenia model s roztrhanými riflami a bielou blúzkou, ktorou sa nikdy nedá nič pokaziť.

v1 London Fashion Week: Jeseň/zima 2012 s kožou, kožušinkami, klasikou ale i šialenými potlačami

Vivienne Westwood Red Label, jeseň/zima 2012.

v2 London Fashion Week: Jeseň/zima 2012 s kožou, kožušinkami, klasikou ale i šialenými potlačami

Jednoduché trenčkoty, oxfordky na opätkoch a pásikové pančušky. Značky Burberry na to ide jednoducho a mašľové opasky sa nebála použiť ani v jesennej sezóne. Najviac ma však zaujala práve ležérna časť kolekcie: tričká so sovami a psíkmi doplnené krátkymi bundičkami a sukňami. Čo sa týka pánov, nezabudnite vytiahnuť obľúbené menčestrové sako alebo šiltovku. Ešte ho nemáte? Túto jeseň to budete musieť napraviť.

b1 London Fashion Week: Jeseň/zima 2012 s kožou, kožušinkami, klasikou ale i šialenými potlačami

Burberry Prorsum, jeseň/zima 2012.

b2 London Fashion Week: Jeseň/zima 2012 s kožou, kožušinkami, klasikou ale i šialenými potlačami

Modely Christophera Kanea sú vždy ako prechádzka po kaleidoskopickej záhrade. Od kvetinových potlačí dizajnér neupustil ani tentokrát, no kvetom robila spoločnosť aj kôra stromov, ktorá sa v rôznych farbách preniesla na lesklé materiály šiat. Je zvláštne, ako vzdialené sú tieto prírodné motívy od svojho pôvodu a ako “synteticky” v ostrých farbách pôsobia. Strihové riešenie sa vo veľkej miere vzdialilo tvarom obopínajúcim postavu. Keďže je však chlapčenský typ postavy opäť populárny, ide skôr o kompliment než o nedostatok.

ch1 London Fashion Week: Jeseň/zima 2012 s kožou, kožušinkami, klasikou ale i šialenými potlačami

Christopher Kane, jeseň/zima 2012.

ch2 London Fashion Week: Jeseň/zima 2012 s kožou, kožušinkami, klasikou ale i šialenými potlačami

Ak ste si však mysleli, že Vivienne Westwood predstavila najbláznivejšiu kolekciu londýnskeho fashion weeku, potom sa mýlite. Henry Holland zo značky House of Holland vytvoril modely, ktoré na prvý pohľad pripomínajú kocky stavebnice LEGO vďaka veľkým plochám červenej, žltej a modrej. Ich krikľavé odtiene sú podčiarknuté hypnotickými pásikmi a veľkými vzormi kohútej stopy. O to zaujímavejšie popri nich pôsobia modely, kde je použitie vzoru úplne subtílne. Krásnym príkladom sú čierne večerné šaty s topom pokrytým kohúťou stopou, no ani kožené šaty napriek ich červenej farbe a zvolenému materiálu nepôsobia ani v náznaku vulgárne.

h1 London Fashion Week: Jeseň/zima 2012 s kožou, kožušinkami, klasikou ale i šialenými potlačami

House of Holland, jeseň/zima 2012.

h2 London Fashion Week: Jeseň/zima 2012 s kožou, kožušinkami, klasikou ale i šialenými potlačami

Aké sú vaše postrehy z tohtoročného londýnskeho týždňa módy? Čo sa vám páčilo najviac?



Zaradené pod: Módne prehliadky




Meno:
ODOSLAŤ
:)
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
network
Stajl.sk 2024 / [email protected]