Valentino Garavani otvára virtuálne múzeum

Obdivovatelia Valentina Garavaniho, držte sa pevne. Už 5. decembra sa otvára najväčšie múzeum tohto dizajnéra na svete a priamy prístup k nemu budete mať aj vy. Taliansky dizajnér totiž svoju celoživotnú prácu plánuje zverejniť na stránke Valentino Garav

pridal Hana Jariabková 29.11.2011 o 1:00


Obdivovatelia Valentina Garavaniho, držte sa pevne. Už 5. decembra sa otvára najväčšie múzeum tohto dizajnéra na svete a priamy prístup k nemu budete mať aj vy. Taliansky dizajnér totiž svoju celoživotnú prácu plánuje zverejniť na stránke Valentino Garavani Virtual Museum.

Tento unikátny archív bude zahŕňať jeho 300 ikonických šiat z viac než piatich dekád Valentinovej práce. Patria medzi ne šaty Julie Roberts, ktoré si obliekla pri udeľovaní Oscarov v roku 2001 či jedinečné svadobné šaty Jacqueline Kennedy. Všetky modely budú ukázané v 3D a patriť k nim budú animované galérie, skice, poznámky dizajnéra, či rôzne sprievodné ilustrácie, kampane, lookbooky a dokonca aj 95 videí z módnych prehliadok.

Ak by múzeum bolo skutočné a v reálnych priestoroch, zabralo by približne 10,000 metrov štvorcových. Práve preto, že je virtuálne a dostupné pre všetkých, nadobúda tento projekt na obrovskej hodnote. Archív je hodnotný nielen pre nadšencov módy, no najmä pre ašpirujúcich návrhárov.

Valentino sa k virtuálnemu múzeu vyjadril takto:

“Vidím ho ako časť môjho dedičstva… Som štastný, že tisícky študentov, mladých dizajnérov a ľudí z módneho priemyslu budú môcť vidieť a študovať moju prácu z každého aspektu a spôsobom, ktorý je dostupný pre mladšie generácie. Je dôležité pamätať si aj veci z minulosti a bližšie sa pozrieť na módu, ktorá ovplyvnila naše životy. Nazval by som to ‘Budúca pamiatka’.”

Určite s ním nemôžeme nesúhlasiť. Tešíte sa na tento archív aj vy?

Museum Entrance Valentino Garavani otvára virtuálne múzeum

Vstup do múzea.

Red Room Valentino Garavani otvára virtuálne múzeum

Červená miestnosť plná červených rób.

Library Valentino Garavani otvára virtuálne múzeum

Knižnica.



Zaradené pod: Módne ikony, Valentino




Meno:
ODOSLAŤ
:)
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
network
Stajl.sk 2024 / [email protected]