Tom Ford – legenda zvečnená aj vo filme

Fanúšikovia amerického návrhára a režiséra  Toma Forda sa konečne dočkali. V nedeľu 23. októbra  mal premiéru úplne nový film, pod ktorý sa však Ford nepodpísal réžiou, práve naopak – figuroval ako hlavná hviezda. Dokumentárny film s názvom Visionaries:

pridal Michael 23.10.2011 o 23:00


Fanúšikovia amerického návrhára a režiséra  Toma Forda sa konečne dočkali. V nedeľu 23. októbra  mal premiéru úplne nový film, pod ktorý sa však Ford nepodpísal réžiou, práve naopak – figuroval ako hlavná hviezda.

Dokumentárny film s názvom Visionaries: Tom Ford, ktorý režíroval Michael Bonfiglio, sleduje Fordovu cestu módnym priemyslom od chvíle, keď sa jeho kariéra dostala opäť na vrchol – teda od momentu, kedy navrhol prvú dámsku líniu svojej značky v septembri 2010.

Väčšina materiálu na film teda vznikla v priebehu jedného roka, nechýbajú však ani scény zachytávajúce kľúčové momenty jeho kariéry – ako napríklad odchod zo značky Gucci či návštevy jeho štúdia v Londýne, kde vzniklo mnoho jeho kolekcií. Unikátny snímok obsahuje tiež rozhovory s vychyteným návrhárom, priebeh tvorby šiat a fotografovanie jeho kampaní. Pomyselnou čerešničkou na torte je otvorenie nového obchodu značky Tom Ford v Los Angeles.

Tento film potvrdzuje, kam Tom Ford v módnej branži bezpochyby patrí. Veď vydaním biografie vo filmovej podobe sa nemôže pochváliť každý. Ford sa tak zaradil k menám ako Karl Lagerfeld, Anna Wintour či Valentino, teda k ozajstným žijúcim legendám módy.

K podobným udalostiam veľa slov netreba. Výnimočný kreatívny duch Toma Forda ho dostal tam, kde dnes je. Nie je teda príliš odvážne očakávať, že film bude minimálne rovnako úspešný ako móda, ktorú tento vizionár vytvára už viac ako dve desaťročia.

Ak ste fanúšikom tohto dizajnéra aj vy, nezabudnite si pozrieť archív našich článkov o tomto módnom velikánovi.



Zaradené pod: Módne ikony, Tom Ford




Meno:
ODOSLAŤ
:)
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
network
Stajl.sk 2024 / [email protected]