Chráňte pred slnkom aj svoje vlasy

V dnešnej dobe nie je žiadna novinka, že chrániť sa pred slnkom je dôležité, a to najmä počas tepla a na priamom slnku. Ochranný faktor SPF 30 sa už považuje za základ (pamätáte si na dobu, kedy stačilo len SPF 6?), no vynechať by ste okrem pokožky nemal

pridal Monika Kleinová 28.6.2011 o 22:15


V dnešnej dobe nie je žiadna novinka, že chrániť sa pred slnkom je dôležité, a to najmä počas tepla a na priamom slnku. Ochranný faktor SPF 30 sa už považuje za základ (pamätáte si na dobu, kedy stačilo len SPF 6?), no vynechať by ste okrem pokožky nemali ani hlavu a vaše vlasy.

klobuk plaz 470x309 Chráňte pred slnkom aj svoje vlasy

Tri tipy, ako chrániť pokožku hlavy a vlasy pred slnkom nájdete v pokračovaní článku.

  1. Prípravky s SPF. Priznám sa, že momentálne nemám prehľad o konkrétnych výrobkoch, ktoré by sa mohli predávať v našich obchodoch, no základom sú vlasové prípravky, ktoré obsahujú SPF filtre. Vhodné sú najmä pre farbené vlasy, ktoré môžu na slnku strácať intenzitu, no aj pre všetkých tých, ktorým zvykne blednúť aj prirodzená farba. A verte mi, tá zvykne blednúť každému (aj keď nie pre každého je to práve problém, na niekom to vyzerá pekne). Nájsť sa dajú aj špeciálne šampóny a kondicionéry, treba však pohľadať medzi menej známymi značkami alebo cez zahraničné eshopy, no treba rátať s tým, že nie sú práve najlacnejšie.
  2. Menej mastného stajlingu. Jednoduchý tip: čím viac mastných prípravkov máte vo vlasoch, o to viac sa na slnku budú zohrievať. Je všeobecne známe, že vlasy nemajú rady teplo. Slnečné nie je žiadnou výnimkou — ak sa však slnku už vystavujete, obmedzte objem olejnatých a mastných výrobkov a stavte na také, ktoré sú na vodnej báze.
  3. Prikryte hlavu! Kým sú turbany stále v móde, prečo to nevyužiť? Táto či iné podobné prikrývky na hlavu sú stále populárne. Stačí sa poobzerať po obchodoch: na výber sú šiltovky, šatky a rôzne typy klobúkov, ktoré sa dajú použiť na ležérne či elegantné príležitosti. Výhoda je jasná: vlasy ostanú v tieni a hlava bude chránená, takže je menšia šanca, že dostanete úpal. Napokon, to je to posledné, čo v lete alebo na dovolenke potrebujete, nie?

Ako sa chránite pred slnkom v lete vy?



Zaradené pod: Telo a vlasy, Bling




Meno:
ODOSLAŤ
:)
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
network
Stajl.sk 2024 / [email protected]