Skúsili sme: Zinková masť

Na doporučenie známej som si pred pár týždňami zaobstarala zinkovú masť. Nájdete ju v každej lekárni za cenu asi 1,60 €. Nejde o nič špeciálne, no pritom je táto mastička veľmi dobrý pomocník, ktorý vám môže vyriešiť viacero kožných problémov. Pozrime sa

pridal Andrea Nováková 29.5.2011 o 22:15


herbozink Skúsili sme: Zinková masťNa doporučenie známej som si pred pár týždňami zaobstarala zinkovú masť. Nájdete ju v každej lekárni za cenu asi 1,60 €. Nejde o nič špeciálne, no pritom je táto mastička veľmi dobrý pomocník, ktorý vám môže vyriešiť viacero kožných problémov. Pozrime sa teda na to, prečo by ste ju mali zaradiť medzi obľúbenú liečivú kozmetiku.

Zinková masť má vyslovene mastné zloženie, vďaka ktorému sa ľahko nanáša. Je bielej farby (zinok) a pri malom množstve sa dá vmasírovať do pokožky bez toho, aby zanechala fľaky. Pri väčšom množstve ostáva na pokožke biela. Aj keď má mastné zloženie, rýchlo vsakuje do pokožky; napriek tomu má mierne vysušujúci účinok, ktorý nie je vhodný pre suchú pleť.

Mastička pomáhal hlavne pri týchto troch veciach: má celkom silné hojivé účinky, znižuje potenie, upokojuje pokožku a zmierňuje podráždenie pri trení (napr. pri oblečení). Osobne ju mám vyskúšanú práve pri prevencii mierneho akné a drobných vyrážok, ktoré rýchlo hojí. Stačí naniesť na čisté postihnuté miesto a nechať pôsobiť. Viditeľné výsledky sa dostavia už počas jedného dňa. Najlepšie je masť natrieť na noc a nechať pôsobiť.

Jedným z ďalších hlavných účinkov je znižovanie potenia. Túto časť nemám zatiaľ veľmi vyskúšanú, no vzhľadom na minuloročný problém s potničkami, ktorý som mala, by mohla na tento typ problémov poslúžiť tiež. Pokožku by masť mala upokojiť a problematické miesta vyliečiť. Síce dúfam, že sa tento rok potničkám vyhnem, no ak predsa len prídu, mám proti nim snáď účinnú zbraň.

Tretí spôsob využitia je natierať masť na miesta po holení, ktoré sa zvyknú zapáliť. Najmä teda oblasť bikín či podpazušie — napokon ide o miesta, ktoré môžu byť mierne iritované látkou z oblečenia a zároveň sa môžu potiť, čím vznikajú aj zápaly.

Používate zinkovú masť? Aké s ňou máte skúsenosti?



Zaradené pod: Pleť, Telo a vlasy, Bling




Meno:
ODOSLAŤ
:)
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
network
Stajl.sk 2024 / [email protected]