Knižné novinky o kozmetike a kráse: Mejkap, zlá kozmetika a Chanel No. 5

Knihy o kozmetike a kráse sú na Slovensku stále dosť rarita — tých zopár, čo sa u nás nájdu, s menšími výnimkami za veľa nestoja. Ak vás však čítanie na túto tému zaujíma, rozhodne sa odporúčam poobzerať po novinkách, ktoré vychádzajú v zahraničí.

pridal Hana Jariabková 24.2.2011 o 1:00


Knihy o kozmetike a kráse sú na Slovensku stále dosť rarita — tých zopár, čo sa u nás nájdu, s menšími výnimkami za veľa nestoja. Ak vás však čítanie na túto tému zaujíma, rozhodne sa odporúčam poobzerať po novinkách, ktoré vychádzajú v zahraničí. Na výber je väčšie spektrum publikácií a nové tituly prinášajú aj zaujímavé novinky.

knihy 01 470x322 Knižné novinky o kozmetike a kráse: Mejkap, zlá kozmetika a Chanel No. 5

Medzi ne patrí napríklad kniha InStyle Ultimate Beauty Secrets (InStyle — Najväčie tajomstvá krásy). Takmer 200 stranová kniha hovorí o tom, ako sa starať o pokožku, ako sa o ňu postarať za čo najkratší čas, vytvoriť sexy dymové oči a dať si rúž na pery tak, aby vydržal celú noc. Myslím, že tieto rady sú pomerne časté, no možno by sa v knihe mohlo nájsť niečo, čo za to stojí. (Amazon US.)

Zaujímavejšou publikáciou bude určite pre všetkých milovníkov parfémov kniha The Secret of Chanel No. 5: The Intimate History of the World’s Most Famous Perfume (Tajomstvo Chanel No. 5: Intímna história najslávnejšieho parfému na svete), ktorá sa pohráva s minulosťou, slávou a predajom. Jej autor, Tilar J. Mazzeo, v publikácii tvrdí, že to nebola samotná Coco, ktorá s parfémom prišla — vytvorila ho vraj s jej vtedajším milencom, ruským aristokratom Dimitrim Pavlovičom, a išlo o prerobenú vôňu parfému Le Bouquet de Catherine, ktorá bola vytvorená pre romanovskú dynastiu v roku 1914. Kniha má vyše 300 strán a zatiaľ podľa hodnotení čitateľov vyzerá ako dobré čítanie. (Amazon US, BookDepository.)

knihy 02 470x299 Knižné novinky o kozmetike a kráse: Mejkap, zlá kozmetika a Chanel No. 5

Niečo na spôsob knihy InStyle bude asi kniha Best in Beauty (To najlepšie z krásy) od autora Riku Campo. Kniha pojednáva o všetkých častiach krásy a kozmetiky od mejkapu, starostlivosti o pleť, ale aj vlasov a manikúry. (Amazon US, BookDepository.)

Z noviniek v knihách ma zaujala aj publikácia trochu zdravotného charakteru Healthy Beauty: Your Guide to Ingredients to Avoid and Products You Can Trust (Zdravá krása: Váš sprievodca k ingredienciám, ktorým sa vyhnúť a výrobky, ktorým môžete dôverovať) od autorov Samuela S. Epsteina a Randall Fitzgerald. Ide o jednu z kníh, ktorá chce čitateľovi ukázať, v akom toxickom a chemickom svete žijeme, no verím, že niektoré informácie v nej môžu byť celkom zaujímavé. (Amazon US, BookDepository.)



Zaradené pod: O kráse pri káve, Bling




Meno:
ODOSLAŤ
:)
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
network
Stajl.sk 2024 / [email protected]