Skúsili sme: Podkladová báza Gosh

Podkladová báza je v mejkape tak trochu stále len novinka — mnohí ju považujú len za ďalšiu zbytočnú vec v kozmetickej taštičke, no pravdou je, že svoj účel naozaj dobre spĺňa. Okrem toho, že výborne vyhladzuje pokožku, zabraňuje zotieraniu mejkapu

pridal Monika Kleinová 4.11.2010 o 11:28


gosh podkladova baza velvet touch foundation primer Skúsili sme: Podkladová báza GoshPodkladová báza je v mejkape tak trochu stále len novinka — mnohí ju považujú len za ďalšiu zbytočnú vec v kozmetickej taštičke, no pravdou je, že svoj účel naozaj dobre spĺňa.

Okrem toho, že výborne vyhladzuje pokožku, zabraňuje zotieraniu mejkapu, má matujúci efekt a podkladový mejkap a korektor sa na ňu nanáša naozaj ako po masle. Kto neskúsil, nevie. Tiež to však neznamená, že ju potrebuje pod mejkap naozaj každá žena pri každom líčení.

Naposledy som mala možnosť vyskúšať podkladovú bázu L’Oréal Studio Secrets (krátku recenziu si môžete prečítať tu) a napriek tomu, že jej balenie je na prvý pohľad maličké, pri častom používané mám stále ešte polovicu balenia. Najnovšie sa mi do rúk dostala podkladová báza značky Gosh – celým názvom Velvet Touch Foundation Primer. Tá sa mi pri používaní osvedčila tiež.

Aký je medzi nimi rozdiel? Dozviete sa v pokračovaní článku.

Podkladová báza Gosh má veľmi podobné zloženie ako báza L’Oréal — oba produkty sú plné látky dimethicone, čo je typ silikónu, ktorý má nemastné zloženie a neskutočne jemnú, priam až zamatovú textúru na pokožke. Oba výrobky nanášanie podkladového mejkapu uľahčujú, no keďže je báza Gosh viac tekutá, nanášanie ďalších prípravkov na ňu ide o čosi hladšie ako pri báze L’Oréal. Naopak, nevýhoda je v tom, že menej zahladí nedostatky pokožky — keďže je báza L’Oréal tuhšia, ľahšie tak “silnejšie” prekryje upchaté póry alebo drobné jazvičky na tvári. Rozdiel v jemnosti oboch báz a v ich roztieraní je však minimálny: na prvý pohľad sa môže zdať, že jemnejšia a lepšie roztierateľná je báza Gosh, no pri používaní zbadáte minimálny rozdiel.

Verdikt? Ak chcete bezchybné rozotieranie podkladového mejkapu, voľte Gosh. Ak chcete prekryť upchaté póry, voľte L’Oréal. Rozdiel je aj v balení — Gosh má pumpičku, L’Oréal klasické balenie podobné ako pri krémoch. Niekomu vyhovuje viac pumpička, pretože je hygienickejšia; osobne si však pred nanášaním mejkapu vždy umývam ruky, takže problém v balení L’Or0al nevidím.

Na záver len podotknem, že ani jedna z báz mi nespôsobila žiadne nepriaznivé prejavy pokožky (žiadna nepríjemná reakcia, vyrážky ani neobvyklejšie množstvo upchatých pórov, ako zvyčajne) — čo ma dosť prekvapuje, keďže zloženie je vyslovene umelé a “plastové”. Odporúčam na dni, kedy chcete vyzerať bezchybne a o mejkap sa počas dňa chcete starať čo najmenej.

Cena podkladovej bázy Gosh je okolo 19 € (30 ml), cena bázy L’Oréal sa pohybuje okolo 13 € (15 ml).



Zaradené pod: Mejkap, Podkladové bázy, Bling




Meno:
ODOSLAŤ
:)
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
network
Stajl.sk 2024 / [email protected]