Skúsili sme: Porovnanie odličovacích tampónov Balea, Harmann a Rauscher

Nikdy mi príliš nezáležalo na tom, akým typom či značkou tampónov si odličujem pleť a oči. Vlhké obrúsky, v ktorých je priamo odličovadlo, som nikdy nepoužívala, pretože na pleť som vždy mala buď čistiace gély či momentálne jemný krém, ktorý perfektne zm

pridal Andrea Nováková 5.10.2010 o 1:30


sb10068920a 035 Skúsili sme: Porovnanie odličovacích tampónov Balea, Harmann a RauscherNikdy mi príliš nezáležalo na tom, akým typom či značkou tampónov si odličujem pleť a oči. Vlhké obrúsky, v ktorých je priamo odličovadlo, som nikdy nepoužívala, pretože na pleť som vždy mala buď čistiace gély či momentálne jemný krém, ktorý perfektne zmaže z pleti zvyšky mejkapu a nechá ju čistú a hydratovanú; presne na to však tampóny treba.

V drogériách nájdete odličovacích tampónov požehnane veľa: od veľkostí po cenu sa všetky niečím líšia. Rozdiel je ale aj v kvalite a ich zložení. Pred pár mesiacmi sa mi pod ruku dostali odličovacie tampóny značky Balea (cena okolo 0,70 eur). Práve tu som pocítila rozdiel oproti predošlým značkám, ktoré som pretým používala — na značku drogérii DM som počula už veľa chvál, ale k týmto tampónom by som ich nedávala. Sú čisto umelé, nie sú na dotyk príliš jemné. Ich výhoda je, že sa po navlhčení vodou “nerozpadajú” a držia tvar. Je to tak trochu výhoda pri odličovaní tváre, ale pri odličovaní očí pôsobia veľmi drsne a hrubo. Pritom sú aj veľmi tenké a pleťová voda z nich bude pretekať von.

Trochu lepšou voľbou sú odličovacie tampóny Bel Cosmetic Extrasoft Pads od značky Hartmann. Ani tieto nie sú čisto z prírodného materiálu (60% bavlna, 25% polyesterové mikrovlákna, 15% polyester), no sú omnoho pevnejšie (obal tvrdí, že majú špeciálne mikrovlákna). Dobre zachytávajú nečistoty, pleťovú vodu vsiaknu tiež celkom dobre, stále však nie sú extra-jemné, ak je to vlastnosť, ktorú nutne potrebujete. Cena je okolo 1,20 eur.

100% bavlnené odličovacie tampóny Bellawa Cosmetic Pads ponúka ale značka Rauscher. V tomto prípade ide naozaj o príjemnú kvalitu: tampóny sú jemné na dotyk a k pokožke či tiež k očnému okoliu, dobre vsiaknu pleťovú vodu, no pri navlhčené dosť mäknú. Sú však dobrou voľbou a vyššou kvalitou, ktorú ak hľadáte, neurobíte žiadnu chybu ich kúpou. Cena je okolo 1,50 eur.

Delikatesou sú už asi len tampóny Bel Nature Organic Cotton Wool Pads značky Hartmann. Sú vyrobené zo 100% organickej bavlny a rozdiel oproti predošlej značke je naozaj cítiť. Sú extrémne jemné a po namočení veľmi mäknú. Sú výborné na odličovanie očí, pleťovú vodu vám však budú mínať asi vo väčšom množstve, pretože veľmi dobre pohlcujú vodu. Na odličovanie tváre s pleťovým krémom preto tak dobre neslúžia, lebo majú vlastnosť sa po namočení “rozpadať”. Cena je okolo 1,70 eur.

Môj výber a tip? Značku Balea kupovať príliš neodporúčam. Kvalita nie je ktoviečo, vadil mi najmä ich drsný povrch a fakt, že vôbec nevsiakli pleťovú vodu. Bel Cosmetic Extrasoft Pads od značky Hartmann by som nechala zrejme na pleť a nepoužívala na oči. Avšak práve preto, že nie sú bavlnené a toľko sa nerozpadajú po namočení, mi vyhovujú pri odličovaní pleti. Úplnou strednou zlatou cestou sú rozhodne tampóny Bellawa Cosmetic Pads značky Rauscher; vhodné aj na oči aj na pleť, lebo sú dosť jemné a nie príliš sa rozpadajú. Čisto na odličovanie očí by som si nechala tampóny Bel Cosmetic Extrasoft Pads od značky Hartmann; organická bavlna spravila svoje pri ich jemnosti, no na odlíčenie pleti sú pre mňa asi až príliš jemné.

Ako však vidíte, kvalita sa asi v tomto prípade trochu odrazila aj na cene (berte ju však orintačne). Tiež však záleží od toho, čo potrebujete a hľadáte. Máte nejaké obľúbené odličovacie tampóny vy? Aké?



Zaradené pod: Pleť, Bling




Meno:
ODOSLAŤ
:)
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
network
Stajl.sk 2024 / [email protected]