L’amour fou, bláznivá láska medzi Yves Saint Laurentom a Pierrom Bergé

Do kín sa chystá ďalší zaujímavý film, ktorý každý poriadny obdivovateľ módy iste ocení: dokument s názvom L’amour fou natočený len tento rok vo Francúzsku bude hovoriť o vzťahu medzi návrhárom Yves Saint Laurentom a jeho dlhoročným milencom a part

pridal Hana Jariabková 17.9.2010 o 10:00


yves saint laurent pierre berge lamour fou1 Lamour fou, bláznivá láska medzi Yves Saint Laurentom a Pierrom BergéDo kín sa chystá ďalší zaujímavý film, ktorý každý poriadny obdivovateľ módy iste ocení: dokument s názvom L’amour fou natočený len tento rok vo Francúzsku bude hovoriť o vzťahu medzi návrhárom Yves Saint Laurentom a jeho dlhoročným milencom a partnerom, Pierrom Bergé.

Nový dokument by sa dal nazvať aj “ako Pierre Bergé rozpredal spoločný majetok po Laurentovej smrti”. Dvojica, ktorá sa stretla ešte v roku 1958 po tom, čo Laurent odišiel od Diora, a počas svojho života nazbierali obrovské množstvo umenia, ktoré sa radilo medzi najväčšie súkromné kolekcie na svete. Krátko po Laurentovej smrti 1. júna 2008 sa Bergé rozhodol predať ich spoločný majetok, čo sa mu nakoniec aj podarilo za odhadovanú hodnotu necelých 384 miliónov eur.

Dokument bol už prezentovaný na Filmovom festivale v Toronte, jeho premiéry v Belgicku a Nemecku pokračujú 22. septembra 2010. Ďalšie krajiny by sa mali dočkať filmu v budúcom roku, ako to bude u nás, je veľmi otázne, takže pokiaľ sa na film tešíte, určite sa oplatí vydanie filmu v zahraničných obchodoch na DVD. Ako ochutnávku si určite pozrite filmové trailery v pokračovaní článku alebo si nezabudnite vo vašom kníhkupectve kúpiť Laurentovu biografiu, ktorá u nás vyšla ešte minulý rok.

yves saint laurent pierre berge lamour fou Lamour fou, bláznivá láska medzi Yves Saint Laurentom a Pierrom Bergé







Meno:
ODOSLAŤ
:)
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
network
Stajl.sk 2024 / [email protected]