Pat McGrath – najvplyvnejšia vizážistka na svete

Tak ju pomenovali v roku 2007 v článku Vogue. A vo Vogue nerozdávajú takéto tituly zadarmo. Táto talentovaná Britka jamajského pôvodu, je jednou z kľúčových postáv na módnych prehliadkach Miu Miu, Louis Vuitton, Prada, Christian Dior, John Galliano, Calv

pridal Táňa Matúšová 27.7.2013 o 6:27


Tak ju pomenovali v roku 2007 v článku Vogue. A vo Vogue nerozdávajú takéto tituly zadarmo. Táto talentovaná Britka jamajského pôvodu, je jednou z kľúčových postáv na módnych prehliadkach Miu Miu, Louis Vuitton, Prada, Christian Dior, John Galliano, Calvin Klein, Bottega Veneta, Versace, Valentino, Dolce & Gabanna, Lanvin, Stella McCartney, Yohji Yamamoto, či Viktor & Rolf.

pat02 Pat McGrath   najvplyvnejšia vizážistka na svete

Kariéru odštartovala začiatkom 90. rokov vďaka magazínu i-D. Jej šikovné ruky sa neskôr osvedčili pri fotení editorialov talianskeho a amerického Vogue. Dizajnéri jej štýl milujú a využívajú jej schopnosti počas fotení svojich kampaní. Pat McGrath na nedostatok práce netrpí.

pat01 Pat McGrath   najvplyvnejšia vizážistka na svete

A vedeli ste, že je aj kreatívnou riaditeľkou pre Max Factor a jeho americkú sestru Cover Girl? V roku 1999 ju oslovil Armani, aby vytvorila kozmetickú líniu. Dnes pracuje pre Dolce & Gabanna a svojim “deťom” je verná. Skutočne ju môžete vidieť v backstage módnych prehliadok, ako používa Max Factor a D&G. Luxusnou pleťovou kozmetikou SK-II pripraví tváre modeliek na líčenie. Nie je to len o reklame. Na svoje produkty nedá dopustiť. Na módnu prehliadku počas týždňa módy potrebuje 30 asistentiek, dvakrát toľko tašiek kozmetiky a 1500 umelých rias. Zaujímavosťou je, že štetcov veľa nepotrebuje. Na líčenie totiž najčastejšie používa svoje prsty.

pat04 Pat McGrath   najvplyvnejšia vizážistka na svete

Pri prehliadkach je ovplyvnená najmä materiálmi, farbami kolekcie a tvárami modeliek. Potrebuje vidieť šaty aj kulisy, aby tému prehliadky zjednotila s líčením. Vlasový stajlista Guido Palau o Pat hovorí, že má vytvorenú knižnicu. Jednoducho si robí rešerš. Jej tvorba vychádza z histórie, kultúry, umenia, trendov aj ulice.

pat07 Pat McGrath   najvplyvnejšia vizážistka na svete

Fotografi si jej prácu nevedia vynachváliť. Pracovala pre fotografov ako Paolo Roversi, Helmut Newton, či Peter Lindbergh. Steven Meisel už bez nej ani nedokáže fotiť.

pat06 Pat McGrath   najvplyvnejšia vizážistka na svete

Steven Meisel

A aby netrpela stereotypom, tak si skúsila aj prácu vo filme. David Fincher jej poslal e-mailom ponuku, ktorá sa neodmieta. Pat McGrath po prečítaní pošty ihneď nasadla na lietadlo do Švédska, aby vytvorila image hlavnej postave filmu The Girl with the Dragon Tattoo. A tak sa herečka Rooney Mara premenila na hrdinku švédskeho bestselleru, Lisbeth Salanderovú. Práve Pat napadlo odfarbiť jej obočie na blond a je to jeden z kľúčových prvkov Lisbetinej vizáže. Tak jednoduchý a tak excelentný.  Na oči používala najmä čiernu a hnedú ceruzku, ktoré mierne rozmazala a na rozjasnenie použila hnedý tekutý dlhotrvácny tieň. Kúzlom je trocha červeného tieňu, ktorý dodal očiam zraniteľnosť. Rooney nemá na tvári make-up a ani púder, iba lícenku na vytvorenie kontúr. Pat chcela look, ktorý vyzerá prirodzene a nie ako goth klišé. Lisbeth má vyzerať, akoby sa líčila sama.

pat05 Pat McGrath   najvplyvnejšia vizážistka na svete

Rooney Mara ako Lisbeth Salander

pat13 Pat McGrath   najvplyvnejšia vizážistka na svete pat15 Pat McGrath   najvplyvnejšia vizážistka na svete pat14 Pat McGrath   najvplyvnejšia vizážistka na svete pat12 Pat McGrath   najvplyvnejšia vizážistka na svete pat11 Pat McGrath   najvplyvnejšia vizážistka na svete pat10 Pat McGrath   najvplyvnejšia vizážistka na svete pat09 Pat McGrath   najvplyvnejšia vizážistka na svete pat08 Pat McGrath   najvplyvnejšia vizážistka na svete







Meno:
ODOSLAŤ
:)
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
network
Stajl.sk 2024 / [email protected]