Karl Lagerfeld a jeho módna cesta

Každý, kto sa aspoň trošku zaujíma o módu, toto meno určite pozná. Ide o jedného z najznámejších a najvplyvnejších svetových návrhárov. Tento svetoznámy módny návrhár pracoval aj s rôznymi značkami, vrátane Chloé, Fendi a Chanelu. Nehovoriac o svoje vlas

pridal Michaela Stanislavová 20.2.2019 o 17:50


STAJLsk Karl Lagerfeld 004 610x406 Karl Lagerfeld a jeho módna cesta

Každý, kto sa aspoň trošku zaujíma o módu, toto meno určite pozná. Ide o jedného z najznámejších a najvplyvnejších svetových návrhárov. Tento svetoznámy módny návrhár pracoval aj s rôznymi značkami, vrátane Chloé, Fendi a Chanelu. Nehovoriac o svoje vlastnej a veľmi žiadanej značke Lagerfeld, ktorú vybudoval.

Karl Lagerfeld, rodným menom Karl Otto Lagerfeldt sa narodil 10. septembra 1933 v Nemecku. V roku 1953 sa so svojou matkou presťahovali do Paríža, kde žil a napokon aj umrel. Keď mu bolo 22 rokov, prihlásil sa do súťaže o návrh najlepšieho kabátu a tak získal prácu u Pierra Balmaina. Nebol len skvelý módny návrhár, venoval sa aj fotografovaniu a výborne kreslil.

Po troch rokov od výhry sa presunul k Jeanu Patouovi. Odkiaľ po čase odišiel a pokúsil sa študovať. Štúdium nakoniec ukončil, vraj to nebolo nič pre neho, preto sa rozhodol odísť na dva roky na pláž a študovať život. Neskôr mu otec, ktorý kedysi pracoval vo švédskom investičnom bankovníctve poskytol peniaze a on si otvoril malý obchod v Paríži. V tej dobe často chodil k veštkyni Madame Zereakian, ktorú navštevoval aj samotný Christian Dior. Predpovedala mu, že raz uspeje vo svete módy a parfumov. A mala pravdu.

STAJLsk Karl Lagerfeld 008 610x783 Karl Lagerfeld a jeho módna cesta

Karl Lagerfeldt si zmenil meno na Karl Lagerfeld a na začiatku 80. rokov vytvoril vlastnú značku, ktorú pomenoval po ňom. Zameral sa na predaj kolekčného oblečenia a parfumov. Už v roku 1982 začal pracovať ako hlavný návrhár módnej firmy Chanel, kde pôsobil až do smrti. Na začiatku 90. rokov 20. storočia oslovil niekoľko striptérok a taliansku hviezdu filmov pre dospelých, aby sa zúčastnili prehliadky jeho čiernobielej kolekcie. Tento čin spôsobil, že keď toto uvidela Anna Wintour, americká šéfredaktorka časopisu Vogue, počas prehliadky vstala a odkráčala preč. V roku 2001 na módnej akcií v New Yorku spoločne s Calvinom Kleinom, sa stal obeťou tortového útoku. Členovia z organizácie pre ochranu zvierat PETA, po nich začali hádzať torty, na protest proti noseniu pravých kožušín.

Vo svete, v ktorom sa je mäso a používa sa koža na topánky a oblečenie, je detinské diskutovať o kožušine“, vyjadril sa Karl po incidente.

STAJLsk Karl Lagerfeld 003 610x795 Karl Lagerfeld a jeho módna cesta

STAJLsk Karl Lagerfeld 002 610x810 Karl Lagerfeld a jeho módna cesta

O tri roky neskôr navrhol niektoré modely pre celosvetovú koncertnú šou Madonny a taktiež spolupracoval na modeloch austrálskej speváčky Kylie Minogue. V tom roku stihol ešte vytvoriť pánsku a dámsku predlohu pre švédsku odevnú firmu H&M. Táto limitovaná séria bola vo vybraných obchodoch uvedená 12. novembra. Stačili dva dni a H&M musela oznámiť, že takmer všetky kúsky oblečenia boli vypredané.

V r. 2005 sa stal hlavnou postavou reality show Signé Chanel, ktorá dokumentovala proces vytvárania podzimnej a zimnej kolekcie Chanel. Karl dňa 18. decembra 2006 oznámil svoju novú kolekciu pre mužov a ženy, ktorú nazval K Karl Legerfeld. Tá obsahovala tričká rôznych veľkostí a široký strih dizajnu. Sám vedel, že veľkosť oblečenia je obmedzujúca. Pred rokmi kvôli obleku Dior Homme, ktorý navrhol Heidi Slimane len v malých veľkostiach, schudol za rok vyše 40 kíl.

Počas rokov pôsobil ako hlavní módny návrhár firmy Chanel, zúčastňoval sa najväčších akcií, obliekal a fotil mnoho osobností. Vo fashion svete ho považovali za otca, stvoriteľa a legendu módy. Taktiež značka Karl Legerfeld sa dostala medzi popredné módne značky. Získala si obľubu na celom svete.

V septembri minulého roku sa nemecký módny riaditeľ značky Chanel dožil svojich 85 narodenín. Nič nenasvedčovalo tomu, že sa jeho život blíži ku koncu. Bohužiaľ len včera (utorok, 19.02.2019) nás média informovali o smutnej správe. Karl Lagerfeld zomrel vo veku 85 rokov v Paríži. Príčina jeho smrti bola rakovina pankreasu.

Karl, odpočívaj v pokoji.

STAJLsk Karl Lagerfeld 001 610x914 Karl Lagerfeld a jeho módna cesta

Karl Lagerfeld s Cara Delevingne

STAJLsk Karl Lagerfeld 005 610x566 Karl Lagerfeld a jeho módna cesta

Karl Lagerfeld a Beyoncé

STAJLsk Karl Lagerfeld 006 610x917 Karl Lagerfeld a jeho módna cesta

STAJLsk Karl Lagerfeld 007 610x915 Karl Lagerfeld a jeho módna cesta

 

Karl Lagerfeld a Kayne West

STAJLsk Karl Lagerfeld 003 150x150 Karl Lagerfeld a jeho módna cesta STAJLsk Karl Lagerfeld 002 150x150 Karl Lagerfeld a jeho módna cesta STAJLsk Karl Lagerfeld 008 150x150 Karl Lagerfeld a jeho módna cesta STAJLsk Karl Lagerfeld 007 150x150 Karl Lagerfeld a jeho módna cesta STAJLsk Karl Lagerfeld 006 150x150 Karl Lagerfeld a jeho módna cesta STAJLsk Karl Lagerfeld 005 150x150 Karl Lagerfeld a jeho módna cesta STAJLsk Karl Lagerfeld 001 150x150 Karl Lagerfeld a jeho módna cesta STAJLsk Karl Lagerfeld 004 150x150 Karl Lagerfeld a jeho módna cesta







Meno:
ODOSLAŤ
:)
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
network
Stajl.sk 2024 / [email protected]