Freddie Mercury a jeho neobyčajný štýl

Freddie Mercury bol líder rockovej skupiny Queen, ktorá výrazne ovplyvnila hudobný priemysel v druhej polovici 20. storočia. Skupina priniesla nový štýl rocku s rôznymi prvkami. Sú autorom skvelých známych hitov, ako napríklad We Will Rock You, Don’

pridal Michaela Stanislavová 7.11.2018 o 12:31


freddie mercury fuzy 610x406 Freddie Mercury a jeho neobyčajný štýl

Freddie Mercury bol líder rockovej skupiny Queen, ktorá výrazne ovplyvnila hudobný priemysel v druhej polovici 20. storočia. Skupina priniesla nový štýl rocku s rôznymi prvkami. Sú autorom skvelých známych hitov, ako napríklad We Will Rock You, Don’t Stop Me Now, We Are the Champions a pod.
Bol úžasný spevák a názov Queen mu jednoznačne právom patrí. S publikom vedel pracovať naozaj perfektne, každý jeden divák sa cítil ako súčasťou jeho vystúpenia.

queen Freddie Mercury a jeho neobyčajný štýl

Miloval módu a dizajn

Keď sa v roku 1963 presťahoval zo Zanzibaru do Londýna, študoval na Ealing College of Art, kde chodili aj Ronnie Wood (Rolling Stones) a Pete Townshend (The Who). Tu získal diplom v oblasti grafického dizajnu. Aj vďaka tomu, mohol navrhnúť slávne Queen logo, založené na znameniach zverokruhu.

Ľudia boli zvyknutí na rockových spevákov v roztrhaných džínsoch. Mercury prišiel NALÍČENÝ, POLONAHÝ a s NALAKOVANÝMI NECHTAMI.

Čo sa týka make-upu, neodmysliteľne k nemu patrila čierna hrubá ceruzka na oči. Tou si Freddie výrazne maľovať okruh oka, až po celú výplň viečka a dosahoval tak optický väčšie oči.

freddie mercury ocne linky Freddie Mercury a jeho neobyčajný štýl

Pravidelne pekne vytrhané obočie a dokonalo oholené fúzy bol pre jeho imidž základ.

Zväčša čierny lak zdobil jeho nechty a neskôr sa začal objavovať aj s leskom na perách.

Oblečenie bolo pestrejšie. Preferoval čiernu, červenú, bielu farbu, latex, kožu a riflovinu. Vystupovať sme ho mohli vidieť v rôznych kúskoch. Častokrát vystupoval do pol pása nahý, inokedy v trblietavom striebornom overale so škraboškou na tvári, či v typickom rockovom outfite s koženkou.

freddie mercury kolaz 610x343 Freddie Mercury a jeho neobyčajný štýl

V poslednom klipe ku skladbe These Are The Days Of Our Lives je oblečený vo veste ozdobenej mačkami, ktorú dostal od priateľov pre jeho lásku k mačkám v čiernobielej farbe. Na tvári má bledší pre neho typický make-up zakrývajúc prejavy choroby. Pár týždňov na to Freddie umrel na pohlavnú chorobu AIDS a tak v decembri 1991 prišiel svet nie len o svetovú legendu, ale aj štýlovú ikonu.

freddie mercury posledny videoklip 610x343 Freddie Mercury a jeho neobyčajný štýl

Viac sa dozvedieť a vidieť o Freddie Mercury a samotnej skupine Queen môžete vo filme Bohemian Rhapsody. Čo je názov komplikovanej šesť minútovej skladby, ktorú Freddie napísal na zadnú stranu telefónneho zoznamu, spájala prvky hard rocku a opery.

bohemian rhapsody 00 562x1000 Freddie Mercury a jeho neobyčajný štýl

Tento film je oslavou rockovej skupiny Queen, jej hudby a predovšetkým Freddieho Mercuryho, ktorý svojou tvorbou aj životom vzdoroval všetkým stereotypom, vďaka čomu sa stal jedným z najvýraznejších umelcov svojej doby. Gitarista skupiny Queen (Brian May), s filmármi úzko spolupracoval a ich prácu hodnotí slovami: “Film Bohemian Rhapsody rozpráva o rodinách a vzťahoch, o túžbach, o smútku a sklamaniach, ale hlavne o víťazstvách a naplnených snoch. A to spôsobom, ktorý sa dotkne každého. Nebola to ľahká cesta – ale všetky najdôležitejšie cesty sú takéto! Rami, Lucy a štáb dali dohromady monumentálnu show – oveľa lepšiu ako je originál!

Viac o filme sa môžete dočítať v recenzii TU (Kinema.sk), prípadne sa môžete zapojiť do súťaže TU (Pikošky.sk)!

Ich hudba bola a stále je obrovskou inšpiráciou pre celý svet.


freddie mercury lady gaga Freddie Mercury a jeho neobyčajný štýl

freddie mercury cerveny 610x406 Freddie Mercury a jeho neobyčajný štýl

freddie mercury Zandra Rhodes 610x833 Freddie Mercury a jeho neobyčajný štýl

freddie mercury victory 610x462 Freddie Mercury a jeho neobyčajný štýl

freddie mercury Zandra Rhodes 150x150 Freddie Mercury a jeho neobyčajný štýl freddie mercury victory 150x150 Freddie Mercury a jeho neobyčajný štýl freddie mercury lady gaga 150x150 Freddie Mercury a jeho neobyčajný štýl freddie mercury cerveny 150x150 Freddie Mercury a jeho neobyčajný štýl bohemian rhapsody 00 150x150 Freddie Mercury a jeho neobyčajný štýl freddie mercury posledny videoklip 150x150 Freddie Mercury a jeho neobyčajný štýl freddie mercury kolaz 150x150 Freddie Mercury a jeho neobyčajný štýl freddie mercury make up 150x150 Freddie Mercury a jeho neobyčajný štýl freddie mercury ocne linky 150x150 Freddie Mercury a jeho neobyčajný štýl queen 150x150 Freddie Mercury a jeho neobyčajný štýl freddie mercury fuzy 150x150 Freddie Mercury a jeho neobyčajný štýl







Meno:
ODOSLAŤ
:)
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
network
Stajl.sk 2024 / [email protected]