Michael Kors odkúpil známu taliansku firmu Versace za neuveriteľných 1,83 miliardy €

Tak, ako v roku 2017 odkúpil Michael Kors známu anglickú firmu Jimmy Choo, pokračuje s odkupovaním a tentoraz sa mu podarilo získať známu taliansku firmu Versace. Niet značky, ktorá by tak výrazne ovplyvnila módu, držala si postavenie a ovládala high fas

pridal Michaela Stanislavová 15.10.2018 o 10:29


Michael Kors 610x343 Michael Kors odkúpil známu taliansku firmu Versace za neuveriteľných 1,83 miliardy €

Tak, ako v roku 2017 odkúpil Michael Kors známu anglickú firmu Jimmy Choo, pokračuje s odkupovaním a tentoraz sa mu podarilo získať známu taliansku firmu Versace.

Niet značky, ktorá by tak výrazne ovplyvnila módu, držala si postavenie a ovládala high fashion ako práve Versace.

Giovanni Maria Gianni Versace 610x610 Michael Kors odkúpil známu taliansku firmu Versace za neuveriteľných 1,83 miliardy €

Giovanni Maria “Gianni” Versace, zakladateľ tejto úspešnej značky vyrastal v klasickej talianskej rodine. Jeho mama, ktorá pracovala ako krajčírka inšpirovala samotného Gianniho a vďaka nej mal k móde blízko už od mala. Napokon však išiel študovať architektúru. Až po štúdiu odišiel žiť do Milána, kde začal vo veku 26 rokov pracovať v módnom priemysle. O pár rokov prišiel so svojou vlastnou kolekciou, ktorú začal prezentovať pod svojim vlastným menom. Ženská kolekcia mala úspech, no predovšetkým sa o neho začali zaujímať po predstavením pánskej kolekcie. Po nej sa k nemu pripojil samotný Jorge Saud, ktorý sa stal neskôr partnerom aj Giorgia Armaniho.

O Giovanniho sa strhla veľká bitka a o jeho luxusné kúsky mal záujem celý svet.

Preto svoje obchody začal budovať vo svete. To je presne dôvod, prečo Versace je najznámejší a najobľúbenejší high fashion brand. Nenavrhuje len luxusné a kvalitné oblečenie, ale aj doplnky, kozmetiku a nábytok do domácnosti, ktorý si obľúbili najväčší drogoví díleri v Južnej Amerike, alebo rapperi.

Bohužiaľ 15. júla 1997 obletela svet smutná správa. Giovanni Maria Versace bol vo veku 50 rokov zabitý pred svojim domom v Miami po rannej prechádzke. Dodnes sa nevie motív Andrewa Cunanana, no predpokladá sa, že ho k tomu dohnala homofóbia, alebo lúpež. Vrah sa po ôsmych dňoch po svojom čine zabil.

V septembri 1997 sa jeho mladšia sestra Donatella stala hlavnou návrhárkou, ktorá je ňou až dodnes. Riaditeľmi spoločnosti sa stali Giovanniho bratia Santo a Jorge Saud.

Donatella Versace 610x343 Michael Kors odkúpil známu taliansku firmu Versace za neuveriteľných 1,83 miliardy €

Versace postupom času vytvorilo niekoľko sub značiek. Najznámejšie sú Versace Couture, Versace Sport, Versace Home Collection, Versace Jeans Couture, a pod. Všetky však spadajú priamo pod Versace. A práve túto firmu sa rozhodla americká skupina Michael Kors Holdings (premenovaná už na Capri Holdings Limited) kúpiť za 1,83 miliardy €.

Podľa najnovších informácií by mal vzrásť počet kamenných predajní Versace z 200 na 300 po celom svete a zdvojnásobiť svoje predaje obuvi.

Tak im držíme palce a dúfame, že nezačnú meniť štýl na niečo gýčové a na pohľad lacné.

Starsi brat Santo Versace mladsia sestra Donatella Versace Giovanni Maria Gianni Versace 610x425 Michael Kors odkúpil známu taliansku firmu Versace za neuveriteľných 1,83 miliardy €







Meno:
ODOSLAŤ
:)
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
network
Stajl.sk 2024 / [email protected]