FASHION NEWS: kauza Hermes

Čo momentálne kazí imidž známej značky? Alebo si za to u Hermesa môžu sami? Celé to začalo investigatívnou reportážou, ktorú natočila PETA. V nej ukázali, ako chudáci krokodíly trpia na farmách, ako s nimi zaobchádzajú a potom z nich vyrábajú doplnky a k

pridal Lenka Fencáková 12.8.2015 o 16:58


Hermes Ostrich Birkin Bag 610x404 FASHION NEWS: kauza Hermes

Čo momentálne kazí imidž známej značky? Alebo si za to u Hermesa môžu sami?

Celé to začalo investigatívnou reportážou, ktorú natočila PETA. V nej ukázali, ako chudáci krokodíly trpia na farmách, ako s nimi zaobchádzajú a potom z nich vyrábajú doplnky a kabelky tejto značky. Oko Jane Birkin po tomto nezostalo suché, a tak požiadala značku, aby zmenili názov legendárnej kabelky “Birkin”, ktorá nesie jej meno. (Ikonická kabelka bola stvorená v roku 1984, a pomenovali ju podľa Jane.) Nechce, aby sa pri jej výrobe používali takéto praktiky. Za toto rozhodnutie a vyjadrenie ju podporila aj PETA.
Z Hermesu však prišlo len vyjadrenie, že chápu jej emócie a smútok, no farma vo videu údajne nie je ich. Oni vraj rešpektujú všetky normy a predpisy. Ako to však naozaj je, nevedno (určite si pamätáte na fabriky a chudobných pracujúcich ľudí v továrni na výrobu oblečenia v Kambodži). A keďže sa po tomto ich vyjadrení nič nedialo, PETA sa pokúsila zaútočiť silnejšou zbraňou, a to podielom v módnom dome. Na burze cenných papierov v Paríži sa rozhodli investovať a kúpiť podiel značky Hermes. Na módnu spoločnosť tak chcú vyvinúť tlak, aby konečne pozastavili výrobu kabeliek zo zvieracích koží.

Po ikonickej “Birkin” kabelke túži nejedna fashionistka. V šatníku ju však má len zopár vyvolených, najmä celebrity. Jej cena je niekoľko tisíc eur (pohybuje sa v závislosti od materiálu, z ktorého je vyrobená).

5287b picmonkeycollage 610x305 FASHION NEWS: kauza Hermes

celebrities with hermes birkins 50 610x682 FASHION NEWS: kauza Hermes

collection of Hermes bags5 610x939 FASHION NEWS: kauza Hermes

celebrities 2Bhermes 2Bbirkin 2Bbags 610x548 FASHION NEWS: kauza Hermes

54bb6238103c4   hbz the list birkin 02 getty vb 610x342 FASHION NEWS: kauza Hermes

Click here to view the embedded video.







Meno:
ODOSLAŤ
:)
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
network
Stajl.sk 2024 / [email protected]