Móda a technológia

Tento rok si v móde našli svoje miesto nositeľné technologické hračky. Technika, ktorá sa dá nosiť, bola predtým neohrabaná, utilitárna a vhodná len pre geekov. Dostať sa do mainstremu pre ňu bolo ťažké. A tak sa veľké tech spoločnosti obrátili na návrhá

pridal Táňa Matúšová 29.12.2014 o 6:49


tech accessories01 610x406 Móda a technológia

Tento rok si v móde našli svoje miesto nositeľné technologické hračky. Technika, ktorá sa dá nosiť, bola predtým neohrabaná, utilitárna a vhodná len pre geekov. Dostať sa do mainstremu pre ňu bolo ťažké. A tak sa veľké tech spoločnosti obrátili na návrhárov.

Aviator GraphiteFlash 3x4 Black 798x310 610x236 Móda a technológia

Google sa v júni spojil s Diane Von Furstenberg a navrhli päť nových rámov a osem nových odtieňov skla pre Google Glass, ich okuliare, ktorými možno vyhľadávať, navigovať, zdieľať prostredníctvom sociálnych médií, posielať správy a využívať ďalšie užitočné funkcie. Predaj odštartovali na Net-a-Porter. Ešte sa len uvidí, ako veľmi úspešné budú Google Glass, ktoré už teraz vyvolávajú obavy o súkromí a bezpečnosti.

 Móda a technológia

Monitor aktivít a spánku Fitbit spolupracoval s Tory Burch na kolekcii doplnkov, vrátane náhrdelníka a náramku vyrobeného z mosadze s Birchovej typickým ozdobne vyrezávaným dizajnom. Náhrdelník stojí 175 dolárov a náramok 195 dolárov. Silikónový náramok vo farbách a potlači typickej pre Tory Burch stojí 38 dolárov.

rebecca minkoff bracelets 780x438 610x342 Móda a technológia

Rebecca Minkoff sa v septembri spojila s Case-Mate, aby vytvorila kolekciu tech doplnkov “, ktoré budete skutočne chcieť nosiť,” povedala návrhára. Zlatý notifikačný náramok sa spája s mobilným telefónom cez Bluetooth, aby nenápadne upozornil nositeľa na hovory a SMS vybraných kontaktov. Káblový náramok sa pripája cez USB pre synchronizáciu a nabíjanie mobilného zariadenia na cestách. “Dôležité je, aby ani jeden kúsok skutočne nevyzeral ako nositeľná technológia,” dodala Minkoff.

rise of machines 610x406 Móda a technológia

Intel sa spojil s predajcom Opening Ceremony, aby vytvoril My Intelligent Communications Accessory, nositeľný tech náramok v čiernej hadej koži s perlami a lazuritom, alebo v bielej hadej koži s tigrím okom a obsidiánom. MICA sa predáva za 495 dolárov.

BioSport Lifestyle Twitter Blue 610x305 Móda a technológia

Biosport od Intelu sú slúchadlá, ktoré monitorujú srdcovú frekvenciu nositeľa a zároveň chcú byť módnym doplnkom. Vznikli kolaboráciou SMS Audio s rapperom 50 Centom. S týmto projektom chce Intel konkurovať Apple, ktoré v máji kúpilo značku Dr. Dre’s Beats za 3 miliardy dolárov.

f025a80bb35a35b469b9c78bd2f51484 610x890 Móda a technológia

Intel tiež spustil súťaž Make It Wearable, ktorá zmení budúcnosť nositeľnej technológie. Firma bude opakovať program aj v roku 2015. Prvú cenu (500.000 dolárov) v tomto roku získal projekt nositeľného fotoaparátu, ktorý sa viaže na zápästie ako hodinky a vie lietať, zaobstarať snímku z vtáčej alebo inej jedinečnej perspektívy a vrátiť k užívateľovi ako bumerang.

apple watch 610x406 Móda a technológia

Apple Watch sú o možnostiach: sú k dispozícii v šiestich kovoch, vrátane 18-karátového žltého zlata a 18-karátového ružového zlata. Majú šesť druhov remienkov, dve veľkosti a 11 displejov. Hodinky odosielajú a prijímajú správy, sledujú činnosť, sprístupňujú fotografie a vykonávajú mnoho funkcií iPhonu alebo Macu. K dispozícii je tiež WatchKit, rad nástrojov, ktoré pomôžu vývojárom prispôsobiť existujúce aplikácie pre Apple Watch.

motorola moto 360 smartwatch 13 610x343 Móda a technológia

Aj Motorola sa snaží vstúpiť do priestoru smart hodiniek. V septembri vydala hodinky Moto 360, ktoré sa predávajú za 250 dolárov.

RalphLaurenSmartShirt 610x318 Móda a technológia

Ralph Lauren v auguste predstavil Polo Tech, kompresívne tričko, ktoré číta biologické a fyziologické informácie pomocou senzorov, ktoré sú v tričku zapletené.

TommyHilfiger solarjacket rachelarthur 610x457 Móda a technológia

Aj Tommy Hilfiger experimentuje s odevmi. Návrhár nedávno vydal limitovanú edíciu búnd na solárnu energiu. Pomohla mu pri tom spoločnosť Pvilion. Bunda za 600 dolárov má dva USB porty, ktorými môžete nabíjať dve zariadenia naraz, ako napríklad mobil a tablet, pričom energiu získate zo solárnych panelov na zadnej strane odevu. Bunda má modrý nylonový vrch a vlnený tartanový spodok.







Meno:
ODOSLAŤ
:)
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
network
Stajl.sk 2024 / [email protected]