Louis Vuitton má nového kreatívneho riaditeľa

Správa o odchode Marca Jacobsa z Louis Vuitton po 16 rokoch otriasla minulý mesiac svetom módy. Dnes už vieme, kto ho nahradí. Módny dom oznámil, že novým kreatívnym riaditeľom bude Nicolas Ghesquiere. Jeho prvá kolekcia pre LV bude predstavená v marci.

pridal Táňa Matúšová 7.11.2013 o 10:15


Správa o odchode Marca Jacobsa z Louis Vuitton po 16 rokoch otriasla minulý mesiac svetom módy. Dnes už vieme, kto ho nahradí. Módny dom oznámil, že novým kreatívnym riaditeľom bude Nicolas Ghesquiere. Jeho prvá kolekcia pre LV bude predstavená v marci.  “Mám veľký rešpekt a obdiv k Marcovi Jacobsovi,” povedal v interview. “Spravil značku Louis Vuitton relevantnou v oblasti módy a vždy bude známy ako prvý návrhár značky. Medzi mnohými vecami, ktoré tam urobil, boli umelecké kolaborácie, ktoré sa stali jednými zo základov tejto značky. Som veľmi hrdý, že som jeho nástupcom.”  Známy pre svoj náročný couture prístup, by práve Ghesquiere mohol pomôcť značke v úsilí vybudovať elitnejšiu povesť, po rokoch rýchleho celosvetového rastu a silnej závislosti na monogramovej potlači.

nicolas ghesquiere on why he left balenciaga 00 610x406 Louis Vuitton má nového kreatívneho riaditeľa

 

 

 

 

Odvtedy, čo v roku 2012 opustil Balenciaga po 15 vplyvných rokoch, celý svet čakal so zatajeným dychom, do čoho sa ďalej Ghesquiere pustí. V apríli naznačil magazínu System, že sa črtá veľký projekt a pripravuje sa na novú kapitolu svojej kariéry. “Znova sa regenerujem a je to veľmi vzrušujúce, lebo tento pocit som nemal od svojej dvadsiatky”

ss13 610x512 Louis Vuitton má nového kreatívneho riaditeľa

Balenciaga jar 2013

Francúzky dizajnér, ktorý obliekal hviezdy ako Kristen Stewart, či Julianne Moore, spočiatku pracoval ako asistent Jean-Paul Gaultiera od roku 1990 do 1992. Nakoniec získal prácu v Balenciaga, kde pracoval s licenciou a navrhoval pre ázijský trh. Odtiaľ bol vybraný ako nový návrhár francúzskeho módneho domu, ktorý sa snažil znovuobjaviť esenciu značku po smrti Cristobala Balenciaga v roku 1972.

shaoe Louis Vuitton má nového kreatívneho riaditeľa

Balenciaga jar 2012, jar 2013, jeseň 2010

25 ročný Ghesquiere bol prekvapujúci výber, aby prevzal vedenie v Balenciaga. Na kreatívneho riaditeľa bol povýšený v roku 1997, po tom, čo jeho belgického predchodcu, Josephusa Thimistera, vyhodili po neúspešnej show. Vedenie Balenciaga si uvedomilo veľkosť jeho talentu, keď navrhol malú kolekciu pre jednu z ich japonských licencií. Počas 15 rokov navrhovania sa zaslúžil o oživenie značky Balenciaga a jej katapultovania do veľkej ligy módneho sveta. V Balenciaga vypestoval Ghesquierel auru hyper-exkluzivity, predstavil vzrušujúce show a zdôraznil experimentálny prístup, ktorý veľmi ovplyvnil ďalšie značky a spravil z neho populárnu osobnosť medzi editormi a predajcami .

sci Louis Vuitton má nového kreatívneho riaditeľa

Balenciaga jeseň 2012, jar 2012, jeseň 2012

Kristen Stewart, tvár vône Florabotanica od Balenciaga hovorí, že Ghesquiere zmenil jej pohľad na módu. Počas živého on-line rozhovoru na podporu vône povedala: “Je to naozaj jeden z mála ľudí, ktorých som kedy stretla v móde, pri ktorých sa cítim, ako by som pracovala pre režiséra. Je naozaj kreatívne impulzívny. Móda môže byť veľmi povrchná, iba o peniazoch a image, ale on naozaj vytvára show. Môžete vytiahnuť šaty z prehliadky a je to ako pozerať sa na film.”

Actress Kristen Stewart 011 610x366 Louis Vuitton má nového kreatívneho riaditeľa

Šokujúce oznámenie prišlo v novembri minulého roka, že pán Ghesquiere sa lúči so spoločnosťou. Svoje rozhodnutie opustiť prestížnu módnu pozíciu vysvetlil tak, že cítil, že ľudia okolo neho neboli schopní pochopiť jeho tvorivú víziu značky, pretože nepochopili módu a že ho nechali pracovať samého, pričom musel zápasiť s dizajnom, komerčnými a obchodnými úlohami spojenými s fungovaním francúzskeho domu.

ss07 610x476 Louis Vuitton má nového kreatívneho riaditeľa

Balenciaga jar 2007

Môžeme iba špekulovať, čo Nicolas Ghesquiere prinesie značke Louis Vuitton, pretože rozhovor poskytne najbližšie so svojim debutom v marci. Tešíte sa na jeho prácu, alebo ešte stále smútite za Marcom Jacobsom?







Meno:
ODOSLAŤ
:)
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
network
Stajl.sk 2024 / [email protected]