Fashion LIVE! Black stage, deň prvý

S podporou Slovak Fashion Council a Olo Dressing spojili slovenskí návrhári svoje sily a za rekordne krátky čas zorganizovali mimoriadne podujatie Fashion Live! Módny víkend prebieha na dvoch miestach v Bratislave súčasne, Black stage v Starej tržnici a

pridal Elena Senková 27.10.2013 o 0:52


S podporou Slovak Fashion Council a Olo Dressing spojili slovenskí návrhári svoje sily a za rekordne krátky čas zorganizovali mimoriadne podujatie Fashion Live! Módny víkend prebieha na dvoch miestach v Bratislave súčasne, Black stage v Starej tržnici a White showrooms v centre Kontakt na Ventúrskej ulici.  Počas tejto soboty sme v Starej tržnici videli prehliadky piatich návrhárov, všetko bývalých absolventov Vysokej Školy Výtvarných Umení v Bratislave. Prvý deň nultého ročníka Fashion Live! je teda za nami, pozrite sa, čo sme v Starej tržnici videli:

fotoc1 610x348 Fashion LIVE! Black stage, deň prvý

Ľubica Poncik, známa svojím farebným rukopisom, predviedla kolekciu Impulse & Allure. Autorská farebná potlač, inšpirovaná tradičnou výšivkou a slovenským folklórom,  stvorila ženu-vílu, či staroslovanskú bohyňu so siluetou devy s úzkym driekom a áčkovou, alebo dlhou sukňou. Návrhárka čerpá z tradície aj pri použití ručne háčkovanej čipky, mäkkých a huňatých kožušín, farebných a ornamentálnych punčošiek, farebných klobúčikov, mašlí, párt, aj čeleniek. Kolekciu doplnila šifónom aj zamatom.

lubica1 610x293 Fashion LIVE! Black stage, deň prvý

Ľubca Poncik (foto mdls.cz)

Petra Poórová prvýkrát predstavila veselú kolekciu Happy Dreamer, venovanú šťastným snílkom a osobne jej vlastnému anjelovi. Strihovo jednoduchá, ale navzájom hravo variabilná kolekcia 39 modelov vznikla v spolupráci s odevnou firmou Ozeta. Šperky, motýle dopĺňajúce kolekciu, navrhla návrhárka sama z ľahkého plexiskla. Kolekcia je inšpirovaná dobou kostýmov „keď muži boli gentlemani a ženy dámy“, nájdete v nej saká, oblekové nohavice, šaty i rovno a dobre strihané kabáty. Prevládali dúhové prechody, pastelové béžové, ružové a mentolové farby a tmavo fialová. Kolekcia je vyrobená z úpletu s autorskou potlačou kostýmovej výtvarníčky Danice Vodovej.  Gratulujeme, kolekcia je skvelá!

petra 610x415 Fashion LIVE! Black stage, deň prvý

Petra Poórová

Boris Hanečka vytvoril kolekciu na jar/ leto 2014 pre futuristickú princeznú Východu, sebaistú a krásnu ženu. Inšpirovaný esenciami Japonska, čistými líniami a samurajským umením, obliekol ženy do výrazných a sexi kúskov. Čierne ultra lesklé latexové skiny nohavice kombinuje so saténom, čiernou matnou kožou, vínovo červenou, alebo jemne rozpitou kvetinovou a zvieracou potlačou. Jeho odev ako architektúra je sofistikovaný a dynamický;  žena, ktorá si oblečie model od Borisa, sa nehanbí odkryť vlastnú kožu, ale vie byť magicky príťažlivá aj zahalená od hlavy po päty. Výrazným prvkom sa stali dlhé čierne strapce, visiace z kabeliek i z kónických pokrývok hlavy, typických pre ázijské kultúry.  Boris tak na túto sezónu stvoril trend dlhých, rovných a čiernych vlasov. Super!

boris 610x371 Fashion LIVE! Black stage, deň prvý

Boris Hanečka

Lukáš Kimlička spojil prvky elegantného štýlu so športovou módou s dôrazom na minimalizmus a geometrické kombinovanie lesklých a matných materiálov. Na tričkách zasvietili autorské potlače s tvárou modela Filipa Hrivňáka a iných obľúbených modelov Slovákov. Popovú a ľahko nositeľnú kolekciu odnosil aj švárny model z najlepších svetových mól, Krištof Králik.

lukas.1 610x408 Fashion LIVE! Black stage, deň prvý

Lukáš Kimlička

Marcel  Holubec W., tak ako minulý rok, vzdal vo svojej novej kolekcii hold spomienke na slovenskú šperkárku a speváčku Bety K. Majerníkovú. V kolekcii Les Choses de la Vie II. spracoval motívy z jej poslednej kolekcie šperkov Pozemské záhrady, niektoré kúsky sme videli aj na modelkách. Prehliadkou znel jej charizmatický hlas a hudba skupiny Noisecut.  Bety ostala v srdciach mnohých ľudí.

Marcel vrství materiál a hrá sa s transparentnosťou, vytvára geometrické vzory a nikdy neodhalí viac ako je slušné. Výborné potlače vznikli vo francúzskom Lyone, v spolupráci s Jurajom Strakom, textilným dizajnérom pôsobiacim v textilnej fabrike Hermes. Juraj už pracoval aj pre Rochas, Yves Saint Laurent, Lanvin a Versace.

marcel 610x271 Fashion LIVE! Black stage, deň prvý

Marcel W. Holubec

Nedeľné prehliadky si nenecháme ujsť! 

foto: elena, mdls.cz

viac fotiek nájdete TU







Meno:
ODOSLAŤ
:)
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
network
Stajl.sk 2024 / [email protected]