Stajl Skaut: Bratislava žije Design Weekom! Nasleduj trblietky!

Tento týždeň oficiálne patrí slovenskému dizajnu! V pondelok večer odštartoval Bratislava Design Week 2013, ktorý okrem výstav priniesol do Bratislavy aj prednášky, diskusie, raňajky s dizajnérmi, Pecha Kucha Night, workshopy, projekcie a hlavne, prvú de

pridal Elena Senková 18.9.2013 o 8:19


Tento týždeň oficiálne patrí slovenskému dizajnu! V pondelok večer odštartoval Bratislava Design Week 2013, ktorý okrem výstav priniesol do Bratislavy aj prednášky, diskusie, raňajky s dizajnérmi, Pecha Kucha Night, workshopy, projekcie a hlavne, prvú demonštráciu módy svojho druhu na Slovensku! Počas Design Weeku žije Bratislava naplno!

Screen Shot 2013 07 03 at 15.40.48 610x136 Stajl Skaut: Bratislava žije Design Weekom! Nasleduj trblietky!

Medzinárodný festival súčasného dizajnu sa v Bratislave  koná už 5 rok a oproti minulým ročníkom dorástol do dospelého formátu WEEK. Predstavuje nezávislé značky, autorské aj kolektívne dizajnérske projekty, kurátorské výstavy a školy dizajnu. Novinky od výnimočných producentov a progresívnych výrobcov nájdete priamo v Pisztoryho paláci, Dizajn Lab a mladé progresívne značky v budove YMCA.

Čo sa oplatí vidieť?

Fashion marš!

Móda na Slovensku nielen žije, ale aj demonštruje! Na Slovensku prvá svojho druhu zaplaví demonštrácia módy ulice Starého mesta.  Vďaka združeniu Denamit si už tento štvrtok,  19. septembra, priamo v teréne overíte nositeľnosť modelov Zlatice Hujbertovej, Andrey Pojezdálovej, Michaely Bednárovej, Lenky Sršňovej a Dany Kleinert v bežnom, mestskom živote.  Modelky kus cesty zvezie alegorický old-timer a na akcii stretnete aj Luciu Siposovú, Milenu Minichovú, Gabiku Marcinkovú, Katarziu, Ludwiga Bagina a Funny Fellows.

Stajl bude pri tom!

zlatica hujbertova Stajl Skaut: Bratislava žije Design Weekom! Nasleduj trblietky!

Zlatica Hujbertová

Urobte si čas aj na aukciu autorského dizajnu, organizovanú platformou  in the midl forum. V tomto prípade však nepôjde o žiaden výpredaj a ani nóbl akciu. Práve naopak! Získať môžete unikátne dizajnérske produkty od mladých slovenských dizajnérov a etablovaných mien slovenského dizajnu za ceny, ktoré si určíte vy sami. A medzi nich organizátori zamiešali  aj niekoľko výtvorov od zahraničných hostí. Na aukcii si môžete vystriehnuť kockovaný kabát od Dany Kleinert, kravatu Anka, alebo legíny Sosna z najnovšej kolekcie Puojdu, náhrdelník od Niny Valíčkovejplstený koberec Szlovákia od Ondrea Eliáša, alebo šikovný stolík Satelit od Samuela Riháka.

In the midl forum organizuje aj podnetné prednášky a worshopy, čekujte ich facebook!

anka 610x404 Stajl Skaut: Bratislava žije Design Weekom! Nasleduj trblietky!

puojd

Na Design Weeku si posvieťte aj na :

  • šperky Schmuck wanderKým neuvidíte, neuveríte,  že sa dá prírodné črevo použiť aj ako zaujímavý a výborne formovateľný materiál. A nielenže pozoruhodný, ale aj nositeľný!  Netradičný projekt združenia slovenských šperkárov AURA posúva nedotvorené šperky ďalej ku kolegom, ktorí na nich pracujú s novou, vlastnou vízou.  V treťom ročníku dotvárali šperkári drobné strieborné fragmenty do Antona Cepku.  Sklameme Vás, šperky Schmuck wander nie sú na predaj. Ako putovná výstava však pôjdu ďalej, do celého sveta hlásať krásu spoločnej práce.
  •  Autorské šperky Petry Šištíkovej,  PASSION VICTIM. Určite nie sú len drobným, nenápadným doplnkom šiat, ale kričia poriadne, nahlas, skrátka, chcú byť videné! Ak máte vášeň pre výrazné farby a divoké kontrasty, zamilujete si ich!  
passion victim 610x412 Stajl Skaut: Bratislava žije Design Weekom! Nasleduj trblietky!

passion victim

  • PARAZITUž dva roky sa darí žilinskému fashion & design shopu tešiť slovenských fashion individualistov. V Parazite nájdete originálne modely od viac ako 70 slovenských a českých tvorcov.
  • POPULAR Jedna z najobľúbenejších slovenských dizajnérskych značiek už oslavuje 10 narodeniny! Gratulujeme Zuzane Kubánovej a grafickému dizajnérovi a DJ-ovi Michalovi Rafajovi, ktorí svorne stoja za originálnym a funkčným dizajnom, vyrábaným s láskou.
kabelkapopular 610x610 Stajl Skaut: Bratislava žije Design Weekom! Nasleduj trblietky!

popular

  •  dreváky  PIK POKITrojica  dizajnérov Kristína B. Hrončeková, Ďuro Balogh a Jasna Vastl veria v poctivé remeslo a dizajn v duchu menej je viac. Ich Pik Poki sú ručne vyrábané kvalitné dreváky z jaseňového dreva a farebných usní.
  •  WE ARE NOT SISTERSAk máte zmysel pre humor a kladiete dôraz na detail, vyskúšajte sviežu značku dizajnérok Lucie Jarošovoej a Tamary Tóthovej Markovičovej. Nás dostala multifunkčná kolekcia Nikdy nevieš.
slovakiagift1 610x406 Stajl Skaut: Bratislava žije Design Weekom! Nasleduj trblietky!

Slovakiagift

      • ramienka na šaty od Veroniky PaluchovejNetopierovi od Veroniky nechýba vtip a jeho praktickosť ocení  každý fashionista! Žije v noci a cez deň spí. A najlepšie sa mu bude spať vo vašom šatníku.
      • Zuzanu Tušš Culinkovú : CZULAMáloktorý návrhár založí svoju značku s myšlienkou minimalizácie ekologickej stopy. A priznajme si, módny priemysel potrebuje detox! U Zuzany si ceníme jej záľubu v prírodných materiáloch a ekoprístup.

Určite sa tiež urobte čas aj na tieto výstavy:

      • Satelit: Módu nezastavíš! Kurátorka Zuzana Šidlíková hľadala slovenskú národnú identitu v súčasnom slovenskom textilnom priemysle. Silný odkaz slovenského folklóru a precízne remeselné spracovanie v modeloch Lucie Cabanovej, Dany Kleinert, Izabely Komojati a Michaely Mazalánovej predstavila už aj v Londýne, teraz nájdete výstavu Módu nezastavíš v Slovenskom centre dizajnu v Hurbanových kasárňach. Uvidíte tiež svieže práce najmladšej generácie absolventov VŠVU v Bratislave.
modunezastavis Stajl Skaut: Bratislava žije Design Weekom! Nasleduj trblietky!

Modu nezastavíš!

      •  Galéria Eggplant Na výstave No flowers uvidíte šperky od Karin Maisch, Katrin Suschka, Very Aldejohann a Rocarda Wolfa, štyroch  študentov známeho šperkára, holandského profesora  Hermana Hermsena.
      • SHOEAST, príbeh československý. Boli časy, kedy sa tu topánky vyrábali v miliónoch a Partizánske nebolo len provinčné slovenské mesto. Zaujímavú kolekciu topánok z dobovej československej produkcie zozbieral Juraj Šuška v rámci projektu Shoeast.
944177 581225691917128 1544290118 n 610x298 Stajl Skaut: Bratislava žije Design Weekom! Nasleduj trblietky!

Shoeast

1185434 656734294337105 1724314147 n 610x406 Stajl Skaut: Bratislava žije Design Weekom! Nasleduj trblietky!

Tomáš Klepoch: Majland

Dizajnérky trivjednom pripravili pre Design Week špeciálny trblietavý glamour projekt a pred Pisztoryho palác vysypali veľkú plochu zlatých trblietok, ktoré vietor a ľudia na svojich topánkach roznášajú po meste a zanechávajú tak malú správu o festivale. Nasledujte trblietky, ukážu Vám, ktoré miesta v meste sa tento týždeň oplatí navštíviť!

558603 515331401883145 1783428885 n 610x406 Stajl Skaut: Bratislava žije Design Weekom! Nasleduj trblietky!

 

 







Meno:
ODOSLAŤ
:)
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
network
Stajl.sk 2024 / [email protected]