Biografia: Z princeznej najmocnejšia žena módneho sveta

Ak si myslíte, že módne odvetvie je len “smiešny” biznis, číslo 21 biliónov Vás presvedčí o opaku. To je totižto suma, ktorou len do britskej ekonomiky prispelo módne odvetvie za jeden jediný rok. Podľa Natalie Massenet, predsedkyne BFC a zak

pridal Vera Valek 12.9.2013 o 9:55


Ak si myslíte, že módne odvetvie je len “smiešny” biznis, číslo 21 biliónov Vás presvedčí o opaku. To je totižto suma, ktorou len do britskej ekonomiky prispelo módne odvetvie za jeden jediný rok. Podľa Natalie Massenet, predsedkyne BFC a zakladateľky Net-A-Porter, je módny biznis – seriózny biznis. A seriózni sú aj dizajnéri.

A ak módna návrhárka tancuje na konci prehliadky, kde prezentuje svoju najnovšiu kolekciu na Jar/Leto 2013,  musíme o nej písať.

dvf logo detail Biografia: Z princeznej najmocnejšia žena módneho sveta

00400h 304x4561 Biografia: Z princeznej najmocnejšia žena módneho svetaDiane Simone Michelle Halfin (Brusel, 1946) sa po vyštudovaní škôl vo Švajčiarsku, Anglicku a v Madride presťahovala do Genevy, kde začala pracovať na polovičný úväzok vo finančnom odvetví. V jednom z nočných klubov sa zoznámila s jej budúcim manželom Jeho Výsosťou Eduardom Egonom von und zu Furstenbergom, ktorého priezvisko pozná nie len kráľovská veľmoc, ale aj módny priemysel. Do toho sa vraj, ako sama tvrdí, dostala náhodou.

Ako asistentka talianskeho výrobcu Angela Ferretiho videla látky a bez toho, aby mala vzdelanie ako dizajnérka, začala tvoriť. O pár rokov nato sa presťahovala s jedným kufrom plným šiat do New Yorku. Čo teda prinieslo Diane úspech a uznanie? Jej prvenstvo v tvorbe zavinovacích šiat z roku 1972. O štyri roky neskôr boli takým hitom, že  musela produkovať 20,000 šiat za týždeň.

timeline 70s Biografia: Z princeznej najmocnejšia žena módneho sveta

Na začiatku 80-tych rokov sa Diane presťahovala naspäť do Európy. Predala svoj beauty biznis a založila francúzske vydavateľstvo s názvom Salvy. Keď si uvedomila, že mladé a moderné ženy hľadajú jej ikonické šaty vo vintage obchodoch, vrátila sa do Spojených Štátov a otvorila svoj prvý luxusný butik na legendárnej 5th Avenue.

Magazín Forbes vyhlásil von Furstenberg za najmocnejšiu ženu módy za rok 2012. Diane však nie je len dizajnérkou. Vystupuje aj ako mentorka a podporuje “ženy vo vedení”, medzi ktoré patrí aj herečka a podnikateľka Jessica Alba.

diane von furstenberg eyewear main 610x915 Biografia: Z princeznej najmocnejšia žena módneho sveta

Cieľom poslednej kolekcie bolo vytvoriť moderné a hravé kúsky. Zvieracie motívy s podtónom Safari alebo city chic-štýl v kombinácii mini, midi a maxi. Modelky, medzi nimi aj temperamentná Naomi Campbell, mali veľkú motiváciu na to, aby fotky zo show obleteli sociálne média. Diane ich tesne pred začiatkom prehliadky povzbudila so slovami: “Ukážte svoju osobnosť a buďte ženou, ktorou chcete byť. Toto je show, kde máte slobodu byť samé sebou a ženami, ktorými sa chcete stať.”

Touto myšlienkou sa inšpirovala aj samotná návrhárka, a tak na konci prehliadky, keď tlieskajúc a tancujúc kráčala hrdá po móle, určite rozmýšlala len nad jediným.  “Kto príde na afterparty?”

karlie Biografia: Z princeznej najmocnejšia žena módneho sveta

page12 Biografia: Z princeznej najmocnejšia žena módneho sveta

naomi Biografia: Z princeznej najmocnejšia žena módneho sveta page2 Biografia: Z princeznej najmocnejšia žena módneho sveta

 







Meno:
ODOSLAŤ
:)
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
network
Stajl.sk 2024 / [email protected]