Academy Awards 2012: Meryl Streep vzala zlato, ale módneho Oscara nezískala jediná (2. časť)

Najprestížnejšie filmové ocenenia Academy Awards, ktorý sa tento rok konali už 84. ročník, dozaista potešili nielen filmových, ale i módnych fanúšikov. Krásne dámy a ešte krajšie róby — tak to bolo aj tento rok. Z farieb dominovali bledé farby ako

pridal Karin Miháliková 28.2.2012 o 16:35


Najprestížnejšie filmové ocenenia Academy Awards, ktorý sa tento rok konali už 84. ročník, dozaista potešili nielen filmových, ale i módnych fanúšikov. Krásne dámy a ešte krajšie róby — tak to bolo aj tento rok. Z farieb dominovali bledé farby ako béžová a sivá, zo sýtejších hlavne spektrum červenej, oranžovej a ružovej. Práve farebnosť však mnohým herečkám nehrala príliš do kariet a pritom je to základná a prvá vec, ktorou by sa mali pri výbere riadiť.

oscary02 Academy Awards 2012: Meryl Streep vzala zlato, ale módneho Oscara nezískala jediná (2. časť)

Octavia Spencer, Natalie Portman, Meryl Streep, Salma Hayek a Stacy Keibler na Academy Awards 2012.

Z módnych dizajnérov sa tento rok najviac opakoval Roberto Cavalli, ktoré v oboch častiach mojich článkov uvidíte až štyrikrát. Objavili sa však aj špeciálne vintage kúsky z 50. rokov a niekoľko krásnych haute couture rób. Kto si ich obliekol, to sa už dozviete v samotnom článku.

V pokračovaní článku hviezdia Kristen Wiig, Lily Collins, Marisa Miller, Meryl Streep, Michelle Williams, Miley Cyrus, Milla Jovovich, Natalie Portman, Octavia Spencer, Olivia Wilde, Penelope Cruz, Rooney Mara, Salma Hayek, Sandra Bullock, Selena Gomez, Sofia Vergara, Stacy Kiebler, Tina Fey, Victoria Beckham a Viola Davis. Nezabudnite si pozrieť aj prvú časť článku a ak nemáte celebrít dosť, viac ich nájdete jedine na Pikoškách.

Šaty Kristen Wiig od značky J.Mendel pôsobia jemne a sofistikovane. Nemám výhrady ani proti strihu a tmavá manikúra sa mi páči. Farba šiat však uberá nositeľke zo života, čo je dosť škoda. Tmavšia a teplejšia farba a bolo by to ideálne.

Kristen Wiig J.Mendel Academy Awards 2012: Meryl Streep vzala zlato, ale módneho Oscara nezískala jediná (2. časť)

Kristen Wiig v šatách J.Mendel.

Pri Lily Collins ani neviem, kde začať. Niektoré médiá jej šaty z dielne Monique Lhuillier ospevovali, no ja sa s nimi nezhodnem. Podklad je príliš bledý a modrý vzor na ňom vyzerá krikľavo a Lily sa v ňom stráca. Je to škoda, lebo princezničkovský strih jej celkom pristane. Veľké plus dávam ale mejkapu a vhodnému rúžu, v ktorom jej pery nekričia, no ani nezanikajú.

Lily Collins in a beautiful nude and blue embroidered tulle ball gown by Monique Lhuillier Academy Awards 2012: Meryl Streep vzala zlato, ale módneho Oscara nezískala jediná (2. časť)

Lily Collins v šatách Monique Lhuillier.

Marisa Miller bola tiež jednou zo zlatých dám večera. Na afterparty zvolila šaty s veľkým výstrihom, no pohľad na jej dekolt ma až tak neteší. Možno ma fotka klame, ale jej prsia by potrebovali trošku pomoc. Oči vyzerajú popri zosvetlených vlasoch príliš tmavo. Priznám sa, že môj prvý dojem bol lepší, ako keď som sa začala pozerať na detaily.

marisa miller vanity fair elton john oscar party 02 Academy Awards 2012: Meryl Streep vzala zlato, ale módneho Oscara nezískala jediná (2. časť)

Marisa Miller v šatách Johanna Johnson.

Zlatou dámou večera bola rozhodne Meryl Streep odetá v šatách módneho domu Lanvin. Zavinovací strih s opaskom pôsobí kráľovsky a tento dojem podčiarkuje aj farba šiat a šperkov. Je pravda, že o kúsok menej teplý odtieň by bol ideálny, pričom líčenie očí zase mohlo byť o stupeň tmavšie, no napriek tomu vyzerala ako sa na dámu v jej postavení patrí. Meryl má úžasnú charizmu a vyžarovanie, vďaka ktorému by vyzerala skvele asi aj vo vreci zemiakov.

meryl streep lanvin Academy Awards 2012: Meryl Streep vzala zlato, ale módneho Oscara nezískala jediná (2. časť)

Meryl Streep v šatách Lanvin.

Veľmi zaujímavo sa vyhrala so šatami a doplnkami Michelle Williams. Mrzí ma jej blond farba vlasov — hnedá, teda jej prirodzená, jej určite ide viac. Nie každému bude asi po chuti kombinácia oranžových šiat a ružovej kabelky, no podľa mňa je to maličký risk, ktorý sa jej vyplatil, aj keď farebnosť nehrá na jej stranu, pretože Michelle pristanú tlmenejšie farby. Šperky sú vhodné — decentný náhrdelník a brošňa na boku šiat. Rúž mohol byť menej studený. Celkovo ale pôsobí veselým a optimistickým dojmom, čo sa mi páči.

Michelle Williams L Vuitton Academy Awards 2012: Meryl Streep vzala zlato, ale módneho Oscara nezískala jediná (2. časť)

Michelle Williams v šatách Louis Vuitton.

Žiaľ, Miley Cyrus dnes nemôžem hodnotiť príliš pozitívne. Verím, že snaha bola, ale štylista mohol určite vybrať inú farbu — rozhodne teplejšiu, ktorá by sa Miley hodila viac. Červený rúž je až príliš tmavý a krikľavý a modrý lak na nechtoch sa mi k ničomu nehodí. Čo sa stalo? Aj ja by som to rada vedela.

Miley Cyrus Academy Awards 2012: Meryl Streep vzala zlato, ale módneho Oscara nezískala jediná (2. časť)

Miley Cyrus v šatách Roberto Cavalli.

Rovnakú chybu spravila aj Milla Jovovich. Jej mejkap a najmä rúž je príliš výrazný, kým biele šaty prebíjajú jej prirodzene tlmenú farebnosť tváre. Šaty Elie Saab Couture sú pritom nesmierne krásne a majú vhodný strih. Riešenie cez jedno rameno vyzerá zaujímavo a doplnky sú zvolené úplne akurát.

Milla Jovovich Oscars 2012 Academy Awards 2012: Meryl Streep vzala zlato, ale módneho Oscara nezískala jediná (2. časť)

Milla Jovovich v Elie Saab Couture.

Krásna Natalie Portman naďalej podporuje značku Christian Dior. Jej šaty však vôbec nie sú prvoplánové, naopak, veľmi príjemne prekvapili. Ide o vintage model z roku 1954. Červená s čiernymi bodkami sú klasika, ktorá keď sa doplní drahými kameňmi, stojí za pohľad. Alebo aj dva.

Natalie Portman goes rare vintage in a Dior Haute Couture 1954 Academy Awards 2012: Meryl Streep vzala zlato, ale módneho Oscara nezískala jediná (2. časť)

Natalie Portman vo vintage šatách Christian Dior Haute Couture z roku 1954.

Dámy s väčšou veľkosťou majú občas ťažkosti pri výbere večernej róby, ale Octavia Spencer je výborným príkladom, ako na to. V šatách Tadashi Shoji má pekne tvarovanú postavu, zakryté problematické ramená a smotanová farba pôsobí honosne a slávnostne. Skutočne som sa zamilovala, vy nie?

Octavia Spencer looks amazing in her Tadashi Shoji Academy Awards 2012: Meryl Streep vzala zlato, ale módneho Oscara nezískala jediná (2. časť)

Octavia Spencer v šatách Tadashi Shoji.

Olivia Wilde zvolila na afterparty čierne šaty Gucci s doplnkami v zlatých tónoch. Nemám žiadne výhrady, teda až na príliš tvrdé líčenie očí a zosvetlenú pokožku tváre, ktorá je bledšia od jej tela. Na druhej strane mi v hlave trochu vŕta jej náhrdelník. Máte radi takéto “obojky”?

olivia wilde Academy Awards 2012: Meryl Streep vzala zlato, ale módneho Oscara nezískala jediná (2. časť)

Olivia Wilde v šatách Gucci.

Penelope Cruz nosí značku Armani Privé veľmi rada a výnimku nespravila ani tento rok. Šaty jej pristanú strihom a šperky im dávajú klasický nádych. Chyba nastala opäť pri výbere farby. Studená modrá sa jej nehodí. Skúste si predstaviť sýtu červenú. V nej by vyzerala priam božsky.

penelope cruz oscars 2012 Academy Awards 2012: Meryl Streep vzala zlato, ale módneho Oscara nezískala jediná (2. časť)

Penelope Cruz v šatách Armani Privé.

Jednou z najviac diskutovaných herečiek večera bola Rooney Mara. Niektorí jej look ospevujú, iní ho zatracujú. Rooney aktuálne nosí havranie vlasy, ktoré si prepožičala od jej poslednej filmovej postavy z filmu The Girl with the Dragon Tattoo. Zo starších fotiek predpokladám, že Rooney je prirodzene tlmený typ. Červený rúž, tmavé vlasy a biele šaty — tri silné kontrasty — ju asi preto prebíjajú. Na druhej strane mám pocit, že takáto kombinácia ju robí zvláštne krehkú a zvláštne nápadnú. Som zvedavá, ako sa jej štýl bude vyvíjať a či sa aj v budúcnosti nechá ovplyvniť jej filmovými postavami.

Rooney Mara givenchy Academy Awards 2012: Meryl Streep vzala zlato, ale módneho Oscara nezískala jediná (2. časť)

Rooney Mara v šatách Givenchy.

Salme Hayek dávam trikrát áno: krásne šaty a farba, cením si, že vytiahla značku Yves Saint Laurent, ktorú na červenom koberci vídať len málo a po tretie ma potešil jej účes. Je trošku ležérnejší, ale aspoň nie nudný. Páči sa jej vrkoč aj vám?

salma hyack Academy Awards 2012: Meryl Streep vzala zlato, ale módneho Oscara nezískala jediná (2. časť)

Salma Hayek v šatách Yves Saint Laurent.

Sandra Bullock je jedna z tých žien, ktoré starnú do krásy, ale pri pohľade na jej tvár mám tak trochu pocit, že si pomáha aj modernou medicínou… Tak či onak, šaty Marchesa, ktoré si vybrala na oscarový večer, sú nádherné, ale ich strih nie je pre jej postavu vhodný — málo ju tvaruje. Tmavšia farba pri tvári by bodla tiež, ale páči sa mi zaujímavý prsteň a zdobenie na šatách.

sandra bullock Oscars 2012 Marchesa Academy Awards 2012: Meryl Streep vzala zlato, ale módneho Oscara nezískala jediná (2. časť)

Sandra Bullock v šatách Marchesa.

Selena Gomez ma prvýkrát po dlhej dobe neohúrila. Jej šaty sú príliš bledej farby, aby v nich vynikla jej tvár, a aj keď sú pekné a robia jej peknú siluetu, akosi to nie je celkom ono.

Selena Gomez Ani Lee1 Academy Awards 2012: Meryl Streep vzala zlato, ale módneho Oscara nezískala jediná (2. časť)

Selena Gomez v šatách Ani Lee.

Kritizovať farbu môžeme aj u Sofie Vergary, ktorá mala na afterparty šaty Roberto Cavalli. Je príliš bledá a kontrastná. Sofia napriek tomu vyzerá sviežo a veľmi sa mi páči výber farebnej exotickej kabelky a hrubých náramkov. Som absolútne za!

Sofia Vergara wearing a Roberto Cavalli Academy Awards 2012: Meryl Streep vzala zlato, ale módneho Oscara nezískala jediná (2. časť)

Sofia Vergara v šatách Roberto Cavalli.

Elegantne a honosne pôsobila priateľka Georga Clooneyho, Stacy Keibler v šatách Marchesa. Stacy má pôvodne vlasy tmavej farby, ktoré by si vyžadovali aj tmavšie šaty. Jej pozmenená farebnosť jej však trochu “dopomáha” nosiť aj svetlejšie farby, akej sú napríklad aj jej šaty. Osobne nemám nič ani proti veľkej ruži, ktorú tvorí naskladaná látka. Vám sa páči?

Stacy Kiebler marchesa Oscars 2012George Clooney Academy Awards 2012: Meryl Streep vzala zlato, ale módneho Oscara nezískala jediná (2. časť)

Stacy Keibler v šatách Marchesa.

Známa americká zabávačka Tina Fey si zvolila čierne šaty Carolina Herrera. Celkový dojem je pekný, ale škoda, že šaty niečím neoživila. Iná tmavá farba by padla vhodnejšie — alebo aspoň nejaký farebný doplnok.

Tina Fey looked stunning in her navy Carolina Herrera Academy Awards 2012: Meryl Streep vzala zlato, ale módneho Oscara nezískala jediná (2. časť)

Tina Fey v šatách Carolina Herrera.

Po oscarovej afterparty sa v médiách začalo písať o tom, že Beckhamovci sú noví Jolie-Pittovci a nikto nezabudol podotknúť, že Victoria by sa mohla viac usmievať. Je to pravda, no rovnako aj to, že išlo o jeden z najlepšie oblečených párov večera. David prišiel v obleku Dior Homme, Victoria vo vlastnom dizajne. V jej prípade by bola vhodnejšia tmavšia farba. Príjemný kontrast a ešte štíhlejší pás jej robí tenký dvojitý opasok. Jediný náznak farby je na jej veľkom modro-zelenom prsteni. Ide o peknú dvojicu, ale naozaj škoda, že Victoria pôsobí tak odmerane.

victoria beckham belt 2 Academy Awards 2012: Meryl Streep vzala zlato, ale módneho Oscara nezískala jediná (2. časť)

Victoria Beckham vo vlastnom dizajne.

Viola Davis, ktorá patrila medzi šťastné nominované hviezdy, si zvolila róbu značky Vera Wang. Jej celková vizáž však zlyhala po každej stránke. Viola by si síce mohola ponechať výstrih, no šaty by jej mohli viac zahaľovať svalnaté ruky, ktoré nepôsobia príliš jemne. Farba je v jej prípade asi najmenší problém, ale pokojne mohla byť viac kontrastná. Prefarbené vlasy umocňujú zlý dojem. Je mi ľúto, že to v prípade Violy tak zle dopadlo.

Viola Davis Oscars 2012 vera wang Academy Awards 2012: Meryl Streep vzala zlato, ale módneho Oscara nezískala jediná (2. časť)

Viola Davis v šatách Vera Wang.

Aký je váš finálny rozsudok?







Meno:
ODOSLAŤ
:)
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
network
Stajl.sk 2024 / [email protected]