New York Fashion Week: Jeseň/zima 2012 v znamení kože, geometrických potlačí a odvážnych materiálov

Jediný dôvod, pre ktorý sa teším, že vonku je stále zima, sú aktuálne týždne módy v najväčších svetových metropolách. New York sa úspešne skončil aj tento rok a predviedol, že americký dizajn má množstvo chutí a odtieňov, ktoré sa v rovnakej koncentrácii

pridal Hana Jariabková 21.2.2012 o 0:00


Jediný dôvod, pre ktorý sa teším, že vonku je stále zima, sú aktuálne týždne módy v najväčších svetových metropolách. New York sa úspešne skončil aj tento rok a predviedol, že americký dizajn má množstvo chutí a odtieňov, ktoré sa v rovnakej koncentrácii nenájdu hádam nikde inde na svete. Napokon, preto je aj New York New Yorkom, nie?

nyfwfw20122 New York Fashion Week: Jeseň/zima 2012 v znamení kože, geometrických potlačí a odvážnych materiálov

Z prehliadok Alexander Wang, Doo.Ri, Hervé Léger by Max Azria, Rebecca Minkoff a J.Crew.

Tohoročné kolekcie už klasicky zaplavila čierna a sivá (Alexander Wang, Doo.Ri), no našlo sa aj zopár výnimiek, ktoré sa dostali aj k veselším farbám. Osobne ma najviac zaujalo použitie kombinácie tmavomodrej a “lesnej” zelenej, ktorú som našla na dvoch podobných modeloch u dvoch odlišných značiek: jeden v prípade J. Crew a druhý v prípade Tory Burch. Určite ide len o náhodu, no nie tak celkom — už teraz môžeme ľahko vycítiť, že odvážne sýte farby, flitre a výrazné textúry materiálov sa budú na jeseň niesť ruka v ruke.

Patriť medzi ne bude bezpochýb aj koža, ktorá bola na viacerých mólach prezentovaná drsne a dravo. Nešlo o žiadne priliehavé strihy, práve naopak — boli skôr lineárne až hranaté. Práca so vzormi bola podobná tiež. Ako to vyzeralo s ostatnými modelmi značiek Alexander Wang, Doo.Ri, Hervé Léger, Rebecca Minkoff a J.Crew sa dočítate v pokračovaní článku.

Meno Alexandra Wanga skloňule celý svet odvtedy, ako ho Anna Wintour vyhlásila za jeden z najväčších módnych talentov. Jeho nová kolekcia sa sústredí na použitie čierno-bielej kombinácie, na móle sa len kde-tu objavila burgundová farba. Nositeľkou značky Alexander Wang je mladá moderná žena, ktorá nepotrebuje, aby jej odev príliš zvýrazňoval či kopíroval tvar jej postavy. Čisto ženské prvky navodzujú len sukne, šaty či sieťované pančušky.

aw01 New York Fashion Week: Jeseň/zima 2012 v znamení kože, geometrických potlačí a odvážnych materiálov

Alexander Wang, jeseň/zima 2012.

aw02 New York Fashion Week: Jeseň/zima 2012 v znamení kože, geometrických potlačí a odvážnych materiálov

Značka Hervé Léger by Max Azria, ktorá je na rozdiel od Wangovej založená na šatách obopínajúcich telo, na jesennú sezónu pritvrdila. Šaty z kože, kožené bundičky a bandage štýl má sexuálny nádych, ktorý sa nedá poprieť. Je jedno, či si nositeľka týchto šiat oblečie jemnejšie kombinácie bielej a ružovej — v konečnom dôsledku bude aj tak pôsobiť ako neskrotná Amazonka.

hl01 New York Fashion Week: Jeseň/zima 2012 v znamení kože, geometrických potlačí a odvážnych materiálov

Hervé Léger by Max Azria, jeseň/zima 2012.

hl02 New York Fashion Week: Jeseň/zima 2012 v znamení kože, geometrických potlačí a odvážnych materiálov

Drapérie, tlmené farby a strihy, ktoré nepoznajú hraníc — takto zase vyzerala prehliadka Doo.Ri. Pôvodom kórejská návrhárka sa práve pre padavé látky stala populárna a je vidieť, že v tejto oblasti je doma. Spolu so širšími kožušinovými kabátikmi alebo tkanými materiálmi pôsobia nariasene a hmotne, no zároveň pohodlne a teplo počas chladných dní. Zaujímavo pôsobia aj šaty alebo topy, ktoré spĺňajú funkciu roláka, no látka je namiesto obyčajného strihu “obmotaná” okolo krku.

doo01 New York Fashion Week: Jeseň/zima 2012 v znamení kože, geometrických potlačí a odvážnych materiálov

Doo.Ri, jeseň/zima 2012.

doo02 New York Fashion Week: Jeseň/zima 2012 v znamení kože, geometrických potlačí a odvážnych materiálov

Značku Rebecca Minkoff možno poznáte skôr ako predajcu dizajnových kabeliek, no nezaostáva ani pri oblečení. Štýl prehliadky sa niesol v ľahkom nádychu 80. rokov, ktorý umocňuje model so zelenou flitrovou bundičkou a viacfarebnými háremovými nohavicami. Kolekcia priniesla pohodlné kimonové kabáty a pletené šaty, ktoré nikdy nevyjdú z módy. Iné modely boli zase takmer výhrade minimalistické. Ich jednoduchú siluetu zvýrazňuje farba alebo použitie materiálov.

rm01 New York Fashion Week: Jeseň/zima 2012 v znamení kože, geometrických potlačí a odvážnych materiálov

Rebecca Minkoff, jeseň/zima 2012.

rm02 New York Fashion Week: Jeseň/zima 2012 v znamení kože, geometrických potlačí a odvážnych materiálov

Na prehliadke J.Crew sa skrývali všetky veselé farby New York Fashion Week. Pri prvom pohľade na kolekciu by nikto nepovedal, že ide o módu na jeseň a zimu. Z modrej prevládala mentolová a elektrická, no o nič menej nebolo ani cyklaménovo ružovej. Všetky modely sú ľahko nositeľné, pôsobia veselo, bezrostredne a sviežo. Dopĺňajú ich jednoduché lodičky v rôznych farbách a potlačiach, ale i klasické kabelky na rameno, ktoré sú takisto oživené farbami.

tb 1 New York Fashion Week: Jeseň/zima 2012 v znamení kože, geometrických potlačí a odvážnych materiálov

J.Crew, jeseň/zima 2012.

tb 2 New York Fashion Week: Jeseň/zima 2012 v znamení kože, geometrických potlačí a odvážnych materiálov

Ktorá prehliadka z New Yorku bola pre vás tentokrát “top”?



Zaradené pod: Módne prehliadky




Meno:
ODOSLAŤ
:)
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
network
Stajl.sk 2024 / [email protected]