Zvláčnite vašu pokožku pred príchodom jari — jednoducho a doma

Určite nielen ja, ale verím, že aj vy sa už tešíte na príchod jari. Zimné obdobie pôsobí trochu únavne nielen na nás, ale aj na naše telo a pokožku. Nízke teploty blížiace sa k nule sú mnohokrát príčinou suchej pokožky, na ktorej sa objavujú šupinky a v

pridal Andrea Nováková 7.3.2011 o 8:00


tvarohova maska Zvláčnite vašu pokožku pred príchodom jari    jednoducho a domaUrčite nielen ja, ale verím, že aj vy sa už tešíte na príchod jari. Zimné obdobie pôsobí trochu únavne nielen na nás, ale aj na naše telo a pokožku. Nízke teploty blížiace sa k nule sú mnohokrát príčinou suchej pokožky, na ktorej sa objavujú šupinky a v horších prípadoch začína aj praskať.

Ak je toto aj váš problém, určite skúste túto domácu maska, ktorú si môžete ľahko vyrobiť sami. Stačí pár základných surovín, ktoré nájdete vo vašej chladničke aj hneď.

Čo potrebujete:

  • 3 PL tvaroh
  • 3 PL biely jogurt (alebo kyslá smotana)
  • 1 žĺtok
  • 2 PL med
  • citrónová šťava

Prísady jednoducho zmiešajte spolu a vytvorte jemnú zmes. Ak chcete, môžete ju trochu rozšľahať mixérom. Potom stačí len natrieť hrubšiu vrstvu na pleť a nechať pôsobiť 10-15 minút. Môžete si to “prikrášliť” aj dvoma kolieskami uhorky na očiach a urobiť si z použitia masky menší relax.

Z tohto množstva vám vyjde maska približne na 2-3 použitia. Skladovať je ju možné približne týždeň v uzatvorenej nádobe v chladničke pri 3-6°C. Nemusíte sa však obávať, že ju vyhodíte. Masku môžete použiť počas týždňa pokojne aj každý deň a vašej pleti nijako neuškodí, keďže ide o čisto prírodné zložky (samozrejme pokiaľ nemáte alergiu na jednu z jej zložiek).







Meno:
ODOSLAŤ
:)
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
network
Stajl.sk 2024 / [email protected]