Stajl v obchodoch: Houndstooth (kohútia stopa) a kabelky a la Chanel

V posledných dňoch som nemala príliš veľa času “vandrovať” sa po nákupných centrách a obchodoch, ale aj to málo, čo som mala možnosť vidieť, doslova beží na momentálnych trendoch. Faktom však je, že po dlhej dobe mám pocit, že to, čo sledujem

pridal Andrea Nováková 8.10.2009 o 6:00


V posledných dňoch som nemala príliš veľa času “vandrovať” sa po nákupných centrách a obchodoch, ale aj to málo, čo som mala možnosť vidieť, doslova beží na momentálnych trendoch. Faktom však je, že po dlhej dobe mám pocit, že to, čo sledujem na zahraničných stránkach, je konečne aj u nás. Možno predajcovia konečne rozpoznávajú dopyt? Ak je to tak, potom by som sa veľmi tešila.

mango chanel houndstooth Stajl v obchodoch: Houndstooth (kohútia stopa) a kabelky a la Chanel

Kabelky mango s dizajnom Chanel a vzorom kohútej stopy.

V prvom rade som si všimla, že vzor houndstooth – u nás známy ako kohútia stopa — sa v menšej alebo väčšej miere nachádza vo väčšine mainstreamových obchodov. Napríklad v obchode Gate na Obchodnej ulici mali textilné kabelky v kombinácii tmavá sivá/čierna. Alebo mali aj obdobu vzoru kohútia stopa, ktorá sa v angličtine nazýva glen plaid (slovenský výraz mi je záhadou) na mikinách v čierno-zelenej alebo čierno-červenej.

Ďalej napríklad v Camaieu sa to houdstoothom priam hemží. Šaty, ak si dobre pamätám, mali v troch farebných kombináciách: v klasickej bielo-čiernej alebo sivo-čiernej a tmavomodro-čiernej. Išlo o klasické šaty nad kolená s krátkymi rukávmi, voľným rolákom a malými vreckami na zips na páse. Naozaj pekné, decentné, klasické. Nájdete však aj sukne či saká, prípadne farebné šály.

Všeobecne sa však roztrhlo vrece s vecami, ktoré majú dizajn a la Chanel. Saká a kabelky sa tešia najväčšej obľube, čiže čakajte aj veľa tvídu, prešívaných motívov a reťazí prepletaných imitáciou kože alebo látkou.

Ak zájdete do Stradivaria, inam asi ani chodiť nemusíte. Kabelky na spôsob Chanel tu nájdete hádam v piatich rôznych variantách. Už som spomínala čierne a biele, teraz sa k nim pridali riflové a tvídové verzie (myslím, že v červenej a zelenej). Coco Chanel by bola bezpochýb šťastná.

Inšpirovať sa ale nechalo aj Mango. Prešívané kabelky s reťazou alebo bez nej by mali mať vo viacerých farbách, väčšie, menšie, listové, guľaté, valcové. Myslím, že sú ale rozhodne lepšia verzia ako tie zo Stradivaria – rozhoduje však aj to, čo potrebujete a chcete.

Rozhodne si však myslím, že ak budete hľadať aj inde, nájdete. Zdá sa, že trendy bijú tento rok silno, uvidíme, ako sa to bude vyvíjať ďalej.







Meno:
ODOSLAŤ
:)
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
network
Stajl.sk 2024 / [email protected]